2010. október 31., vasárnap

Csőben sült borsós csirke


Halálian egyszerű, halálian gyors, és nagyon finom!

Csőben sült borsós csirke

Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 10 dkg liszt 
  • 25 dkg zöldborsó (lehet mirelit és konzerv is)
  • 1 csirkemell kockákra vágva
  • 25-30 dkg trappista sajt
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 50 dkg tészta (mindegy milyen)
A tésztát sós vízben kifőzzük, közben elkészítjük a hozzá keverendőket.
A vajat melegítjük, hozzáadjuk a lisztet, halvány színűre pirítjuk, majd apránként felöntjük a tejjel. (Ez a besamel mártás egyébként.) Csomómentesre keverjük.
Az 1-2 evőkanál olajon kicsit átpirítjuk a kockára vágott csirkemellet, majd belekeverjük a mártásba, ehhez jöhet a borsó is. Sózzuk.
A kifőtt, leszűrt tésztához keverjük a mártást a már hozzá kevert csirkével, borsóval, majd megszórjuk a lereszelt sajt felével.

Kivajazott jénaiba, vagy más, sütőbe tehető tálba öntjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot és 180 fokon nagyjából 35-45 percet sütjük.



Ez is amolyan hűtőtakarítás eredménye... A legjobb ételek így születnek!



3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon izgalmas, finom lehet

Ami írta...

Fincsi! jöhet hozzám is :)

szepyke írta...

Bianka, finom bizony!:))

Ami, küüüüüüüüüüldöm!:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...