2010. október 28., csütörtök

Mazsolás rizzsel töltött csirkecomb




Ez az étel gyorsan előkészíthető, akár egy nappal korábban is. Tálalás előtt egy-másfél órával a sütőbe tesszük, így megkönnyíti a vendégvárást, az ünnepi ebéd vagy vacsora lebonyolítását.

Megtalálható a Kifőztük 8. számában is! Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, az eddig megjelent többi számmal együtt!

Hozzávalók két személyre
  • 2 nagyobb csirkecomb (pecsenyecomb)
  • 20 dkg rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál szárított gyömbér
  • 1/2 teáskanál currypor
  • 1-2 evőkanál mazsola
  • bors
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál olaj

A rizst megmossuk és 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi a térfogatának kétszerese. A rizshez adjuk a curryport, a szárított gyömbért, a fokhagymát aprítva, a mazsolát és sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára főzzük.
A csirkecombokat megmossuk, a bőrt óvatosan elválasztjuk a hústól, de csak annyira, hogy a tölteléket megtartsa majd. A combokat besózzuk. (A bőre alatt és a bőrét is.) 

Ha a rizs megfőtt, félretesszük, hogy kicsit kihűljön. Megfelezzük, majd az egyik adaghoz hozzákeverjük a tojást, és ezt a csirkecombok bőre alá töltjük. Tepsibe tesszük a combokat, meglocsoljuk egy-két evőkanál vízzel, egy-két evőkanál olajjal, és befedve a hideg sütőbe tesszük. A sütőt 180 fokra kapcsoljuk, és a combokat kezdetben lefedve, ha megsült a fedőt eltávolítva, 1-1,5 óra alatt megsütjük. Tálaláskor a félretett rizzsel kínáljuk, amit pár perc alatt átmelegítünk. Megszórhatjuk apróra vágott chilivel és aprított petrezselyemzölddel is.

mazsola helyett kitűnő cukrozott narancshéjjal is, esetleg szőlőszemekkel. Egész csirkét is megtölthetünk ezzel a töltelékkel, ebben az esetben a sütési idő a csirke nagyságától függ.

7 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, igazán guszta a kép a szőlős háttérrel

Mary írta...

Jaj de szép!

Gál Edith írta...

Nagyon-nagyon tetszik!!!
És biztos, hogy nagyon finom volt!!

Névtelen írta...

Megláttam, elolvastam a hozzávalókat, és most úgy megéheztem!!! Mennyien hangzik!

sedith írta...

ÉS olyan szép a fotó is! Olyan karácsonyos... Vagy csak azért, mert a TNT énekli itt nálam a karácsonyi dalát?

Csibe írta...

Mazsolát meghagyom, a többit viszont azonnal kérném!!!

szepyke írta...

Bianka, pedig azok műanyag szőlők...:DD

Maryenne, köszönöm!:)))

Gál Edith, igen az! Édes, fűszeres!:))

PocakPanna, köszönöm!:)))

Sedith, szerintem csak azért!:))) Bár, nálam is sokszor szól mostanában a csendes éj, amikor egy bizonyos kiadványt lapozgatok...:)))

Csibe, cukrozott narancshéjjal is Isteni!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...