2010. október 16., szombat

Tejpuncs



Ez a recept a Kifőztük pdf magazin 8-as számában jelent meg. Az újság letölthető az eddigi számokkal együtt a www.kifoztuk.hu oldalról! 

Az ősz borongós-ködös időjárását és a tél csikorgó hidegét tehetjük barátságosabbá ezzel a, kifejezetten felnőtteknek szánt itallal. Nincs kőbe vésett recept, a fűszerezés és az édesítés saját ízlésünknek megfelelően variálható. Ez az én változatom, egészségünkre!




FORRÓ TEJPUNCS


Hozzávalók 2 személyre

  • 4 dl zsíros tej
  • 4 evőkanál rum
  • 2-4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

a díszítéshez:

  • őrölt fahéj vagy őrölt szerecsendió


A tejet, a cukrot és a vaníliát kimérjük, majd kavargatás mellett melegítjük. Felforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt és hozzáöntjük a rumot. Halvány rózsaszín, édes italt kapunk, amit pohárba merünk, a tetejét megszórjuk őrölt fahéjjal vagy őrölt szerecsendióval.
Ha valaki valódi rózsaszín tejpuncsra vágyik, egy-két cseppnyi piros ételfestéket is csepegtessen a tejbe. Ilyen mennyiségű rummal csak nagyon halvány színt kapunk, ennél több rumot viszont nem ajánlok hozzá, mert ezzel is éppen elég erős lesz az ital. A vaníliakivonatot vaníliás cukorral is kiválthatjuk. Illatos, forró, valódi lélekmelegítő, nagyon alkoholos ital lesz belőle. 

4 megjegyzés:

Nelli írta...

Jó kis lélekmelegítő ezen a ködös, párás, esős napon.:-)

Bianka írta...

Szívesen megkóstolnám

Névtelen írta...

Igeeen ez nagyon jól hangzik! Most főztem kis fél liter kókusztejet, úgyhogy mindenképp puncsolunk!!!

szepyke írta...

Lányok most egy pohárral?:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...