2011. július 8., péntek

Big red ízű fagylalt... Fahéjas fagylalt




Van egy rágó, amit imádok... Nem vagyok nagy rágós, illetve, már nem vagyok nagy rágós, de ezt a rágót annyira szeretem, hogy bármikor elrágcsálom... Ez a rágó a Big red, amiről annyit kell tudni, hogy fahéj ízesítésű, de annyira fahéjas, hogy csíp, mint a veszedelem. 
Imádom!

A rágó színe halvány rózsaszínes, így ez a fagyi is halvány rózsaszín lett, bár, ez szinte egyáltalán nem látszik, mert egészen halványan rózsaszín csak.

Mivel a rágónak kell, hogy legyen "rágó íze" is, így az egyik balatoni kirándulásunk alkalmával "megtámadtam" egy vattacukorárust, és vettem tőle a színes cukraiból. Több félét vettem, és, micsoda véletlen, a rágógumi ízű cukor pont rózsaszín volt... Ez a cukor adja ennek a fagyinak a színét, illetve, ettől lesz több, mint egy sima fahéj fagylalt.

Big red fagylalt

Hozzávalók
  • 6 dkg rágógumi ízű cukor
  • 3 evőkanál őrölt fahéj
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál vanília kivonat


A hozzávalókat összekeverem, majd a már forgó fagylaltgépbe öntöm és a géppel krémesre kevertetem.

Ez a fagyi már a gépből krémesen, kanalazhatóan kerül ki, ennek titka a mascarpone. 
Ha nincs fagyigép otthon, öntsük egy jól zárható edénybe és fagyasszuk ki, de közben kb óránként botmixerrel pürésítsük a krémet.

Nagyon fahéjas, nagyon finom.

Ha nincs otthon rágógumi ízű cukor, sima cukorból is előállítható, így fahéjfagyit kapunk.

Holnap és holnapután jön a hőség... Tessék gyártani egy nagy adagnyi fagyit és azzal hűsíteni magatokat... Én már megtettem az óvintézkedéseket... Ezen kívül négy házi fagyi ücsörög a mélyhűtőben... :)


És így néz ki ez a rágó... ha láttok valahol, kaptok valakitől, bátran próbáljátok ki, mert nagyon jó kis rágó!


2 megjegyzés:

tücsi írta...

ez a fagylaltod, igencsak különleges, én szeretem a fahéjas izesitést, kiprobálom, hogy milyen ilyen töményen. Ahogy olvasom,jól birod a csipőset. Gratulálok, változatos és szép a blogod. szeretettel Tücsi:):)

Bianka írta...

Imádom a fahéjas fagylaltot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...