2011. július 27., szerda

Spárgás omlett



Kényelmes reggelik, gyors vacsorák megbízható partnere lehet ez az étel. Elkészítése nem igényel, csak nagyjából 10 percet, vagy még annyit sem. Jól indul a nap, ha egy ilyennel és egy nagy szelet friss kenyérrel, egy bögre tejjel kezdjük a napot. 

Kismókusok tányérra tálalva fogyaszthatják, nagymókusok zsemlébe töltve elvihetik magukkal bárhova, akár kirándulni is. Természetesen a zsemlébe töltött változattal a kismókusokat is megkínálhatjuk, csak legyen akkora szájuk, hogy átharapják a zsemlét a tojással. 

Változatai száma végtelen, én a lila hagymás, csirkemájas verziótól alélok el teljesen.

Ez a recept a Kifőztük  2011/6. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, ahogy eddig, természetesen most is ingyenesen. 

Hozzávalók 2 főre
  • 4 tojás
  • 4-5 szál zöld spárga (elhagyható)
  • 2 szál újhagyma
  • 1 dl zsíros tej
  • 5-10 dkg sonka
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg sajt
  • bors


Pár mozdulattal felverjük a tojásokat a tejjel. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Felkarikázzuk az újhagymát, 1-2 cm-es darabokra vágjuk a spárgát, majd a vajra dobjuk őket.

Az egészet átpirítjuk, azután hozzá-adjuk a darabokra vágott sonkát. Ezzel is pirítjuk pár percig, majd ráöntjük a tojást, és készre sütjük.

Tálalás előtt megszórjuk a sajttal, sózzuk, borsozzuk.






4 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon guszta! :)

szepyke írta...

Köszönöm!:)

Petra írta...

Nagyon szép azon a fotón! Tetszik az omlettnek ez a verziója. :)

szepyke írta...

Okki, Petra, köszönöm szépen, kedvesek vagytok!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...