2009. június 29., hétfő

Fagylaltgépet vennék...


Nézegetem a gasztroblog oldalakon azt a rengeteg finomabbnál finomabb, gyönyörűbbnél gyönyörűbb fagyit... Arra jutottam, hogy én is akarok fagyit csinálni otthon. Akarok.

Nekem van egy gépem, amihez megvehetném a fagylaltgépet kiegészítésként, de nem tudom, hogy kell e erre 9590,- Ft-ot szánnom, vagy van erre olcsóbb megoldás is?

Most nem arra az olcsóbb megoldásra gondolok, hogy én kavargassam a hűtőből ki-be pakolva a fagyit, amíg megfagy, hanem arra, hogy nem kell feltétlenül közel 10.000-ért ezt a gépet megvennem, biztos az olcsóbb megoldások is tudják azt, amit ez. Ez a "hűtőben tartós" típus. Ha megteszitek, hogy tapasztalatokat írtok, hogy milyen legyen, esetleg, akinek van, az miért venné azt, ami neki van, vagy miért nem venné azt a darabot. Mivel most jó meleg van (úúúúúttttááááááállllllooooooommmm!!!!), hamar fagyit kell csinálnom, úgyhogy tessék, tessék, kérem a véleményeket!


13 megjegyzés:

Adrienn írta...

Kedves Szepyke! Nekem van egy philips fagyigépem,még régebbi kiadás,az egyik edénye már kilukadt,ki kellett dobni. A másik edénye is közel áll ehhez,így én is böngésztem a neten utánpótlást keresve. Arra jutottam,hogy én bizony a (valószínűleg neked is meglévő) Bosch géphez veszem meg a fagyi kiegészítőt. Ennek az űrtartalma is megfelelő,(mi 5-en vagyunk) és mivel az alapgéppel évek óta elégedett vagyok,biztosan az leszek a fagyikészítő részével is. A philips sajnos olyan gyengécske motorral rendelkezik,hogy alig bírja kavarni az egyre sűrűsödő fagyimasszát,és a beleférő 8 dl sem nagy mennyiség. Ez a Boschnál biztos nem lesz gond az 550 W-os motorjával.

szepyke írta...

Igen, közben megnéztem egy-egy gépet és rájöttem, hogy ez nem is olyan drága ennyiért...
A többi 10 fölött van. Akkor lehet, hogy marad ez. A géppel magával nagyon elégedett vagyok, ezért váltanék nehezen, de ha félárban van valami ügyes gép, akkor az még meggyőzne, de mivel az ár hasonló, lehet, hogy mégis ez lesz.

Brigitta írta...

Szia!
Én is vettem végül egy gépet,a Cora-ban a múlt héten.Egy sima, Boman a becses neve,és 6000 froncsi volt.Arra jutottam,-lehet,hogy megbánom-most nincs kedvem annyit áldozni rá.Már többször dolgozott,eddig teljesen okés.Néztem az én drága Bosch-om hoz is,de én elég drágának találtam.Nem kell nagy adag,mi 3-an vagyunk,egyszerre nem is fogy el,amit készítek.Viszont,ahogy betettem a fagyóba ,utána másnap vettem ki,nem kristályos,hanem tényleg olyan lágy,fini.Nem bántam meg,hogy vettem,bár tavaly én is félóránként kavartyoltam,és úgy is jó volt.De csak jó ez a masina!Megebédelünk,és akkorra kész is van.
Szerintem nem nagyon érdemes sokat áldozni,mert nem nagyon tud a drágább sem többet.De ez az én álláspontom.Ha azért a kis drágámhoz kapnék egy feltétet,bizony nem adnám oda senkinek.:))De nem akart engem meglepni vele senki,úgyhogy ezt vettem meg.

szepyke írta...

Brigitta, képzeld engem egy hónap alatt sem hívtak vissza. Ma aztán erőszakos voltam, és nem engedtem, hogy aki felvette, az letegye a telefont, így tudtam meg az árat...

Adrienn, ne álljunk össze, hátha két darabot olcsóbban adnak?

Én már találtam 8ezer körül is, csak nem tudom, hogy mennyi a postaköltség...

trinity írta...

Az enyém Hauser, 6900.- volt, de ha most nem így állnék, akkor én egy jobb márkába ruháznék be...A 10000.-körülire gondolok, annál nem drágábbra...
Kicsit gyengének látom a keverőlapátot, nem tudom meddig fogja bírni. Ha meg kipurcan, akkor ugye az olcsó volt a drága...

chilii írta...

Szia! az én delonghi masinám 8 ezer pénz volt 2007-ben. Én elégedett vagyok vele, eddig jól működik (most ezt lekopog!). Akkor nem találtam ilyen bosch feltétet, pedig azt hiszem, akkor azt választottam volna. Az alapgépem 8 éves már, és korára való tekintettel megnyitottam már a KitchenAid perselyt, de ahhoz még igen sokat kell spórolnom, úgyhogy remélem még sokáig bírja! :)

chilii írta...

úgy tudom különböző "méretekben" létezik, így van olyan erősebb ami nyilván bírja az ipari kiképzést is . ez is, mint sok minden csak nekünk ilyen drága itthon :(

Adrienn írta...

Szepy a fiam futott egy kört a neten,ezt találta a legolcsóbbnak.http://www.bemutatoterem.net/Termek/bosch-muz-4-eb1-p36355.html
Ha pesti vagy,még szállítást sem kell fizetni,el lehet érte menni.Sajnos nem hiszem,hogy kapunk engedményt,ha összeállunk.

Adrienn írta...

Chilii nézz utána a Bosch új professzionális gépének,1600 w-os,szuper!!!! Az én perselyemben erre gyűlik a pénz:)) Ezzel kiválthatnám a dagasztásra használt kenyérsütőt is,hogy egyebekről ne is beszéljünk...

szepyke írta...

Adrienn, ez szuper, köszönöm!!!
Így már nem fáj annyira.
Fel is hívom őket gyorsan!
Te pesti vagy?

szepyke írta...

Adrienn, szeretnél ilyet?
Ha nem, én megrendelem, mert jelenleg nincs raktáron, megveszem, és postázom neked. De ezt inkább e-mailben beszéljük meg! Ez tényleg nagyon jó ár!!!

Adrienn írta...

Szepyke aranyos vagy,pesti vagyok,akkor én is hívom őket és megrendelem. Remélem nem decemberre lesz meg:))

szepyke írta...

Nem, három munkanapot mondtak.
Akkor holnap én is megrendelem!
Köszönöm!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...