2009. június 8., hétfő

Fúziós konyha, na, persze...

Most aztán mindenhol hódító túrán van a fúziós konyha. Nálam is. Persze, csak akkor, ha ez a jelen esetben azt jelenti, hogy mi van a hűtőben, amiből gyorsan kaját lehet csinálni... Nah, nálam ma ezt jelentette. Mert volt a hűtőben két szép szelet tarja (de milyen szép szelet volt!) volt egy kis feta szerű sajt, de szigorúan valamilyen magyar termék, ami nem lehet Feta, mert azt ugyebár levédték a görögök, illetve görögikum lett. :D Aztán volt egy csomag újhagyma. Mondtam már, hogy imádom az újhagymát? Szinte mindig van otthon. Egyszerűen nem tudom, hogy mi az, amihez ne tudnám megenni, illetve, mi az amibe nem főzném bele... Jó, ok édességhez biztos nem, de előtte egy szelet libazsíros kenyérrel? Hmmm, és megint csak hmmm... Jesszusom, az milyen iszonyatosan finom. Jah, hogy ott tartottunk, hogy újhagyma. Volt egy kis (illetve kicsit sok) sárgarépa. És volt egy nyitott üveg vörösbor, mert valamihez múltkor kellett, és mielőtt megromlana, el kell használjam. (Igen, nálunk így megy ez. Megromlik a vörösbor, mert nem isszuk meg. Ez van...) Fűszerből nem billentem el, só, bors, és bár, nem fűszer, került rá egy kis szezámmag is. És hogy hogy készült?
Hozzávalók:
  • 2 szelet tarja, kb 25-30 dkg (vastagsága kb 1 cm)
  • 1 csokor újhagyma
  • 3-4 db sárgarépa
  • 10-15 dkb Feta szerű sajt
  • bors
  • olaj
  • szezámmag
  • kb 1 dl vörösbor
Olajat melegítettem egy megfelelő méretű edényben. Rádobtam a nagy-nagy darabokra vágott újhagymát, a húst sóztam, borsoztam és a késsel megpaskoltam. Eszembe nem jutott kiklopfolni, jó az úgy vastagon! Ment rá a hagymára, és szépen pirulni, sülni kezdett, aztán kb 3-4 perc múlva megfordítottam. Itt került rá a hagymával megegyező méretűre vágott répa, ment rá egy kis frissen reszelt bors, a szezámmag, és lefedtem. Egy kicsit pirult a hús, pattogott a szezámmag, és puhult a répa. Aztán ment rá egy kis vörösbor, lefedve pároltam megint, de max 5 percet, majd fedő bekerült a mosogatóba, és a húsra rákerült a sajt elmorzsolva. És megint pirult. A bort teljesen elfőtte, a sajt szétolvadt. Tálaláskor megint ment rá egy kis bors, és fűszeres olajjal meglocsoltam. Ennyit az én "fúziós" konyhámról. Mások is így értelmezik? :D







6 megjegyzés:

trinity írta...

Akármilyen konyhák fúziójára is gondoltál: jó sült ki belőle:)))

szepyke írta...

Nézzük csak:

hús - bármelyik
újhagyma - bármelyik
feta - görög (mondjuk)
szezámmag - valamelyik keleti esetleg?

bor lehet olasz? :D

duende írta...

Hm... tudod hogy ez egy egészen fantasztikus recept?
Nagyon tetszik!

Jól fuzionáltál! :)

szepyke írta...

Duende, és még finom is!
Hús, répa, sajt, hagyma... Hmmmm

Messzenéző Minyon írta...

Nahát, milyen gyönyörű tányérod van!! (Jó, a benne levő sem rossz, na :)))

szepyke írta...

Igen, egy kisebb vagyon volt. Darabonként kellett megvennem, és összevontam a szülinapomat, a karácsonyt, a mindent...
Csak eltörtem már egy-két darabot és nem tudom pótolni, mert sehol nem találok ilyet. Szerintem is csodaszép egy készlet, köszönöm szépen! Jah, és az étel is nagyon finom volt!:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...