2010. március 29., hétfő

Káposztás bableves cipóban tálalva


Jön a húsvét! Ilyenkor két-három sonkát is főzök az ünnepre. Mivel minden jó valamire, a sonka főzővízét nem öntöm ki, egy részében megfőzöm a tojásokat, másik részéből bablevest készítek. Például káposztás bablevest. 
A leves, és a tányérjául szolgáló cipó elkészítése is megtalálható a Kifőztük pdf újságban, ami ingyenesen letölthető INNEN.

Káposztás bableves

Hozzávalók:
  • 30 dkg szárazbab
  • 40 dkg savanyúkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db füstölt sonka
  • bors
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 3 evőkanál liszt
  • 3-4 evőkanál olaj vagy zsír
A szárazbabot előző éjjel beáztatjuk, majd főzés előtt átmossuk, és a sonkával együtt bő hideg vízben feltesszük főni. 
Amikor a sonka megpuhult (kb két óra), hozzáadjuk a leszűrt savanyúkáposztát, az aprított hagymát és a pucolt sárgarépát. A levest addig főzzük, míg a répa megpuhul. Ha készen van, a sonkát és a répát kiszedjük, és mindkettőt felszeleteljük, felaprítjuk.

Rántást készítünk, és a levest besűrítjük vele. 

Készen vagyunk!

Bővebb leírás a Kifőztük újságban olvasható!

Ha cipóban szeretnénk tálalni, annak receptje  ITT megtalálható!

Ez egy tartalmas, laktató, és nagyon finom leves! Érdemes kipróbálni mindenkinek, aki szereti a sonkát, a babot, és a savanyúáposztát. A káposztát én nem szoktam átmosni, mert a mostani káposzták már nem annyira savanyúak, mint régebben, bővel elbírja a leves. Viszont a káposzta sós, és a sonka is sós, ezért a levest csak a legvégén sózom!


És még egy titkos információt is megosztok...
Hamarosan érkezik a Kifőztük következő száma...
Többet még nem árulhatok el!:)

8 megjegyzés:

Niki írta...

Hát ez gyönyörű...és még milyen guszta....:-DDD

egycsipet írta...

Jöhetek ebédre? :))

szepyke írta...

Niki, és bazi finom!:)))

Egycsipet: gyere kislány gyere!:)))

L.Krisztina írta...

Pont most fő a bableves nálunk, de tálalni, én csak szimplán tányérba fogom nem csináltam hozzá ilyen csodás cipócskát. Nagyon klassz :) legközelebb a tárkonyos leveshez ki is próbálom.
Kíváncsian várom :))))

DebiGabi írta...

De marha jól néz ki:))))
Egy adagot kérnék elvitelre!!!

Ami írta...

Kérek szépen én is ! :)

Bianka írta...

Mennyei, nem találok szavakat, csak nyelek nagyokat. Imádnivaló :)

szepyke írta...

Krisztina, és remekül fagyasztható is, ha nem fogyna el...mármint a leves!:)

DebiGabi, máris csomagolom! A cipót mellé teszem, majd otthon melegítsd át!:))

Ami, adom már!:)

Bianka, tényleg az!:) Köszönöm!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...