2010. október 6., szerda

Vörösiszap...

Ha tudsz segíteni, hívd a Nemzeti segélyvonalat, a 1752-öt! További infó ITT!






Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen széles gát, hogy a fenében szakad úgy át, hogy annak nincs előtte semmilyen jele???

Ajánlom a képet nagyban megnézni, hogy egyértelmű legyen, ez a gát kb. akkora, mint egy 10 emeletes ház... Ott előtte, azok a kis sárga pontok, azok hatalmas méretű traktorok, munkagéőpek, nem matchboxok...

Döbbenet!

Tessék segíteni a fedél, élelem és minden nélkül maradott embereknek, tessék hívni a 1752-es számot!


10 megjegyzés:

Monika írta...

Ma tudtam meg,hogy ötszörösen túlterhelte a tulaj a tározó kapacitását.Persze,hogy nem bírta.:(
A tulaj pedig Gyur.Feleségéé.:(
Borzalom!!!!!!

Ildinyó írta...

Ez borzasztó!!!! Most néztem végig a híradót és végigsírtam az egészet! :((((((((
Én sem értem, hogy történhet meg ilyen úgy, hogy nincs előjele (vagy volt csak mi nem tudjuk)!
Biztos könnyebb hozzá nem értőként véleményt mondani, de hogy lehet egy ilyen veszélyes anyagot nem többszörösen biztosítva tárolni!? Dupla gát vagy ilyenek!!!!

Jucy írta...

Azért nem mondanám, hogy nem volt előjele, inkább úgy, hogy nem vették észre és ez csak hanyagság. Pl. a környezetvédelmi hivatalnak ellenőriznie kellett volna rendesen, nem madártávlatból!

Nóra írta...

Nyáron azt gondoltam, hogy nincs rosszabb, mint amikor a házad elönti a víz. Most már látom, hogy van, ha a maró lúg önti el a házad, az még rettenetesebb.
Megyek telefonálok.

mandy tarragon írta...

Én a vezérigazgatóbácsiúr nyilatkozataitól kapok agyvérzést minden nap... Nem káros, slaggal lejön, ... Jóhogy nem már azt mondja, hogy fizessenek is a falusiak, mert gyógyiszap... Pofám leszakad, már elnézést.

A gát meg. Tudod, egy héttel előtte minden rendben volt, aztán jött egy kolónia gátevőmanó és szétrágta... Nyilván.

haNa írta...

A Voda sajnos nem enged hívni, 1752, azoknak ajánlom a 1749-et, én is azt hívtam már többször! Borzalom!!! Tudjátok én a Tisza gát tövében lakom egy kis városban, de ilyen nincs, kellő odafigyeléssel, rendszeres gátjárással, hogy csak úgy átszakad a gát!! Akkor minket már kis milliószor elmoshatott volna a Tisza! A szivárgásnak is észrevehető és elég komoly intő jelei vannak! Legalább kitelepítéssel meglehetett volna az ember életeket kímélni....
Ja, le lehet mosni....Tegnap este azért mondták, hogy a megszáradt károsító anyagot több ezer!! km-re is elviszi a szél...akkor miről beszélünk! Az meg külön horror, hogy a falu utolsó házától még olyan messze sincs a gát-pont az a fele ami átszakadt-hogy legalább menekülésre esélye lenne a lakónak, ha azonnal érzékeli a bajt, akkor sem. Ha meg Gy.F feleségéé, akkor úgy ússza meg a dolgot, ahogy senki más!! Bár engem nem érdekel, hogy kié a tározó, a felelősség, de "hulljanak fejek" igen is!!!!

Bianka írta...

Maga a tragédia szívszorító, még az árvíznél is rosszabb, mert az árvíz lassan támad, ez meg hirtelen a semmiből. Ja és szerintem nem kellene egyből politizálni, mert az ott élő embereknek nagyobb bajuk is van, mint éppen ki, kinek a kie.

szepyke írta...

Döbbenet az egész...
Ha a légifelvételeket megnézi az ember, nem is értem, hogy hogy lehet egy ilyen veszélyes valamit ilyen közel építeni, vagy fordítva. Szörnyű

TeaMami írta...

Ma azt mondták a hírekben, hogy az esőzések miatt a gát alja kimosódott azon a helyen, ahol átszakadt. No és azt is (a paksi atomerőműtől valaki, hogy ilyen veszélyes hulladékot nem egy gáttal kéne védeni. Hm.
Az EU szerint nem veszélyes hulladék ez a vörös ördög, ezért is minősítették vissza nem veszélyessé hazánkban 2004-ben. Ez tényleg nem normális ország, már ami a politikusait és az állítólagos kormányközeli szakértőket illeti. Az EU észkombájnainak szerveznék egy iszapfürdőt, hátha megváltozik a véleményük.
Közben meg azon eszem magam, miért vagyok ilyen tehetetlen, hogy a 200 ft-okon kívül máshogy nem tudok segíteni. :(

szepyke írta...

TeaMami, de hogy lehet ilyen? Miért van egy ilyennek "alja"? Miért nem egyben van kiöntve, és megtámasztva, körülbástyázva, mittudomén mit csinálva?
Az EU meg fürdőzhetne benne, de mind egy gatyában.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...