2009. június 18., csütörtök

Benne vagyok... Goldenblog 2009!




Bekerültem. Mármint a blogom. De így tulajdonképpen én is, mert a blog nem lenne nélkülem ugyebár. Bevallom, azt sem tudom, hogy mi lesz ez a "verseny", mert ez lesz az első, amire neveztem a blogot.
Tehát, én neveztem, ezért nem vagyok meglepve, hogy bekerültem, viszont azért meg vagyok lepve, hogy ahogy az ismertetőben láttam közel 500 gasztroblogot neveztek, és a versenyben lévő 85-ben is benne vagyok.
Iszonyat erős a mezőny. Sok az ismerős, de van, aki hiányzik a listából. (Nekem és szerintem a listának is.)

Jah, és közönségzsűri tag is vagyok! Nem tudom, hogy hányan vagyunk, nem tudom, hogy hogy áll össze a dolog. Azt tudom, hogy öt blogra voksolhatok, a nekem legjobban tetsző kapja az 1 pontot, az ötödik az öt pontot. Ez nekem kicsit furcsa, de biztos így jó. Szeretem a versenyt, a játékot. Nagyon izgulok ezért is.

Titokban, csendben árulom csak el, hogy megnéztem a "vetélytársakat" és a vesztesek nyugalmával dőltem hátra. Olyan blogok vannak a listában, amiket évek óta olvasok. Lehet, hogy miattuk indítottam én is blogot, mert annyira tetszett, amit ők csináltak. Tehát, jött a "hol vagyok én ezekhez képest" érzés, de aztán visszapofoztam magam, és a pozitív gondolkodásra adtam a fejem. Mert, minden változik, emberek jönnek, mennek, hátha én is hozok valakinek valami olyat a napjaiba, hogy nekem, azaz a blognak adja a voksai valamelyikét. Hátha...

És hogy én kire fogok "szavazni"? Iszonyat nehéz. Szerda óta szinte nem csinálok mást, csak a felsorolt blogokat nézegetem. Van benne sok olyan, amit napi szinten nézek, olvasok, de igyekszem visszamenni az időben is azokra a bejegyzésekre, amiket még nem láttam. Nem kis munka ez, de nagyon fontosnak érzem, hogy a teljes "mezőny" ismerete után adjam le szavazatomat. A lényeg az, hogy valaki olyan nyerjen, aki sokat ad, főleg az olvasóinak, így például nekem.
Minden változik. Én is változom. Két éve lehet, hogy letérdeltem egy extra ételeket készítő oldaltól, mostanában viszont jobban értékelem a kifizethető, beszerezhető alapanyagokkal dolgozó, házias ízeket, sőt esetleg egészségesebb úton járó ételeket készítő oldalakat. (Persze, a józan ész határain belül...) Mert öregszem, mert okosodom (?), mert változik az izlésem?
Mindegy miért.
Június 22-én éjfélig kell leadnom a szavazatomat. Szerintem mostantól nem alszom, mert még annyi, de annyi dolgom van. Mert rajtam is múlik a dolog. És ez jó, ha kicsiny porszem is vagyok a gépezetben, akkor is! Tehát:

25 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hajrá Szepyke! :)))

/én nem neveztem, mégis ott vagyok :-O /

szepyke írta...

Téged biztos mások neveztek. Neked nem kellett magadat.(ez látszik a hozzászólásokból is nálad, mert rengetegen olvassák a blogodat) :D. Én neveztem "magamat", nem én lennék, ha nem tettem volna meg, de kiváncsi lennék, hogy mások is neveztek e "engem"? Hu, nagyon izgalmas! És nagyon érdekes is... Magunk közt maradjon, de olyan blogok is nevezve lettek, amikre idén még szinte nem is írtak... Sőt olyanok is, amik "vérprofik" és nem nagyon értem, hogy hogy kerülnek oda... Ettől még lehet érdekes a dolog, csak furcsa. :O

szepyke írta...

Jah, és természetesen köszönöm a hajrát! :DD
Neked szintén hajrá!!! :D

Névtelen írta...

Na azt én sem értem, hogy aki ebből él, az mit is keres ott?
A te hatásodra elkezdtem átnézni a blogokat, és pont ezen értetlenkedem, hogy páran mit keresnek ott?
Alig alig írtak valamit, és olyat is találtam, akinek önálló ötlete alig volt.
Na mindegy, csak elgondolkodtam...
Én szurkolok neked, engem ez most valahogy hidegen hagy, de lehet, hogy nagyon lestrapált vagyok az utóbbi időben. :(
(akartam még írni neked is, de nem volt erőm hozzá.)

szepyke írta...

Ugye, hogy furcsa. Először azt hittem, hogy huha, bejutottam, hát, ez aztán. Aztán kicsit elkezdtem beleásni magam, és van olyan is nevezve, aki nálam nem "ütné" meg a mércét. Tehát a "közel 500 nevezés" közül ez a 85 maradt, én még ebből is szelektáltam volna. És sokan nincsenek a listában, akiknek ott lenne a helyük, illetve, ahogy írtad, nem értem, hogy az olyan miért van benne, aki ezt már megélhetésre használja. Jó szép mondat lett ez... Mindegy, biztos megvan ennek is az oka.
Az oldaladat sokan szeretik, nem lepne meg, ha kerekedne valami a blogod felé is. És lehet, hogy az most neked is pont jól jönne! :)

Reni írta...

hajrá-hajrá igen :)

Én sem neveztem és nem is vagyok ott :D
:(

Milene írta...

Hajrá, Szeyke! Szorítok neked! Szavazni - sajnos - nem tudok. Lemaradtam erről az egészről most. Pedig szavazni szívesen szavaznék. Marad a szurkolás, és a szemmel tartás!
Aztán okosan bánj a szavazataiddal!

szepyke írta...

Reni, citromfű: köszönöm!
Rajta vagyok az ügyön! Erősen rá gondolok és aztán puff: hülyének érzem magam... Láttátok a listát?
Hát, pfff, hol vagyok én a legtöbbjéhez??
Most jön a pofon csitt-csatt:
Jó vagyok, hu, de jóóóó vagyok!
:DDDDDD

trinity írta...

Ezt nem is értem-komoly, hogy 500-at leszűkítettek 85-re? Ezt nem olvastam sehol...De attól még lehet persze.

Az én véleményem ebben valahol középen van.
Akikről írtok, hogy ebből él -kíváncsi is lennék, kire gondoltok-háááááát, miután ez a HVG kiírása, valószínű nem kizáró ok.

Ugyanakkor valóban van egy jó csomó hobby-profi.... Én így hívom azokat, akik egész más hivatás mellett, de professzionális szinten űzik a gasztroblogolást.

De én speciel nem érzem magam erre a versenyre valónak.(Nem is én neveztem magam-bár semmi kifogásom az ellen, ha valaki ezt teszi, nehogy félreérts, Szepyke)
És ez nem komplexus-egyszerűen reálisan ítélem meg a "kört"....

trinity írta...

Szepyke,
egyébként belegondoltam-nem könnyű a döntés. Jól feladtad magadnak a leckét:))
Hajrá!!!

szepyke írta...

Trinity, most hogy megnéztem, lehet, hogy én olvastam félre, vagy rosszul értelmeztem, mert lehet, hogy összesen 500 nevezés érkezett, de egy blogot nevezhettek többen is, és így számolják??? Most akkor lehet, hogy hülyeséget írtam???? http://goldenblog.hu/2009/osszeallt_a_gasztro-mezony

Valaki értelmezné nekem???
Viszont, ha így van hogy összesen 500 nevezés érkezett, az meg nem valami sok... Vannak oldalak, amiket naponta néznek meg ennyien...

Tényleg feladtam magamnak a leckét, mert nem kevés amit át kell nézni. És tényleg nem értem, hogy akik nincsenek a lsitán, azok miért nincsenek?
És nem értem félre Trinity, én is csak azért neveztem, mert egy kattintás volt az egész, max kettő. Meg nem én lettem volna, ha ezt kihagyom. :D
Nah, megyek olvasni, mert fogy az időm.

Bombadil Toma írta...

én úgy jártam, hogy nem neveztem a blogomat (hobbiszakácsot neveztem), - mert nekem tavaly már megvolt egy hetedik helyezés és a különdíj -, de jelentkeztem zsűrinek.
erre a blogom bekerült, de nem lettem zsűritag...

egyébbként kicsit félreértettétek, nem 500 blog lett nevezve, hanem összesen 500 nevezés érkezett, egy-egy blogra akár több tucatnyi is. ezekből csak a nagyon új, és a régóta nem frissitett blogokat szedték ki, így lett/maradt a 85 blog.

trinity írta...

Na, akkor most világos-Tomának köszi!Kár, hogy nem sikerült a zsűritagság:(

Szepyke,
engem, mint kiderült, egy nagyon kedves barátom nevezett, úgyhogy így már örülök:)))

Szepyke,
amúgy a blogod szerintem különleges-ott a helyed! Különleges, mert ahogy én látom, rengeteg energiát tettél bele, jó a humorod, szeretem, ahogy írsz, és annyi kapcsolódó témát említesz, a konkrét főzésen kívül, amelyek elgondolkodtatnak. Szóval szurkolok Neked!!!

Bea meg már művészi szinten űzi-Neki azért szorítok!!!!

Bombadil Toma írta...

egyet értek trinityvel. szerintem is van helye a blogodnak a versenyben. többször is nézegettem már a blogodat, szépek a fotók, jók az írások, a receptek követhetőek. ennél több nem kell egy jó gasztrobloghoz:)) sok sikert!

Limara írta...

Jé, én is ott vagyok! pedig én sem neveztem! Nem is tudtam róla!

Névtelen írta...

Engem meg a férjem nevezett be, ma elárulta! :)
Köszönöm Trinity!

Névtelen írta...

Az lemaradt, hogy ez nekem azért furcsa, mert egyáltalán nincs oda a főztömért... hmm... :)
/mármint a férjem/

szepyke írta...

Hát, ha lenne pirulós szepy smile, akkor most kitenném! Ráadásul háromszor, minimum. Köszönöm Bombadil Toma és Trinity.
A zsűrizéssel kapcsolatban is lennének kérdéseim, mert amit küldtek mailt, abban nem sok van. (semmi) Például, hogy a magára szavazást én kizárnám, mert az nem korrekt... Legalábbis szerintem.


Limara, neked ott a helyed, ez egyértelmű, ráadásul elég elől lenne, ezért kiváncsi is vagyok rá, hogy mi lesz a verseny végeredménye...

És Trinity teljesen igazad van, Beának (Bodza) is ott a helye, ez is egyértelmű!

Nekem azért még mindig hiányzik egy-két blog. Nem jó ez így.

szepyke írta...

Bea,szerintem nem a főztöd miatt nevezett be. Az egészért. Amit a blogod teljesen át is ad. Szerintem egyébként téged többen is neveztek. Nem tudom, hogy ez ki fog e derülni, hogy a jelölések hogy álltak össze, kiváncsi lennék rá.

Wise Lady írta...

Na húzz bele Szepyke, szurkolunk! Az az igazság, hogy nem sokan tudtak róla, nem volt nagy hírverés gasztrokörökben. Azért a 3gyűjtőoldalon feltehetnék időben. Én is ránéztem, de nem a gasztroblogokra, hanem más miatt, és akkor láttam, hogy már csak 1 nap. Ha megnézed pl. a malackaraj blogon, ő kitette az oldalsávba. Ha tudtuk volna, hogy neveztél, akkor jelentkezhettünk volna szavazónak!

szepyke írta...

Wise Lady, a Te blogod volt az első, ami beugrott, hogy nincs ott. Biztos a névsor miatt. Én a gasztro.blog.hu oldalon láttam, és szerintem rögtön neveztem, szinte nem is gondolkodtam rajta. Egyszerre kellett jelölni, hogy zsűrizni is akarunk e. Igazából egy pipa volt ez az opció. Meglepődtem, hogy zsűrizhetek. Felkötöm a gatyámat, és bedobom magam! :DDD

Bombadil Toma írta...

szepyke
szerintem, ha úgy gondolod, hogy a blogod van olyan jó, akkor szavazz magadra is valamelyik helyre nyugodtan.
hisz a zsűrizésnek pont az a lényege, hogy gondold át, neked milyen blogok tetszenek. a receptek fontosak-e, vagy hogy vicces legyen, vagy informatív, egyszerűen átlátható, szép fotók stb... nyilván a saját blogodat a saját ízlésed szerint készíted, így megfelel a "követelményeidnek" :))
a zsűrizés szubjektív műfaj...

Katy írta...

Gratulálok neked szivböl és veled együtt örülok a sikerednek.
Erre jártam ujra mert megvan a bloggod cime. Nem voltam internetbe mert festettük a lakásunkat, de majdnem be van fejezve.
Szia
Katy

szepyke írta...

Tényleg jónak találom a saját blogomat, (milyen meglepő...) de annyi olyan blog van, amit naponta nézegetek, és nyugtázom naponta a profiságukat. Még van három napom, és egy listám, mit néztem meg, mi tetszett, mi nem. Hát, elvagyok, mint a befőtt, jaj, és hétfőn jön a meggy, tehát akkor már nem lesz időm olvasni, tehát tulajdonképpen csak a holnapom van, meg a hétfő napközben...

szepyke írta...

Jaj, Katy, nagyon köszönöm! :DD

Hát a végén még elhiszem, hogy esélyes vagyok....

(pofon, pofon)

Jól vagyok! :DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...