2009. június 25., csütörtök

Meggyvásár a IX. kerületben a Magosz szervezésében! 110,- Ft/kg áron!



Szombaton, azaz június 27-én 8-12 óráig meggyvásárt szervez a Magosz a IX. kerületben, a Vágóhíd utca 13-nál a Tűzoltóság előtti parkolóban.


A meggy kilónkénti ára 110,- Ft!


"Ezzel párhuzamosan a Budapest és Pest megye területén működő 22 szociális bolt is akciós áron értékesíti majd a termelőktől származó meggyet. A Magosz a meggyszezon végéig minden héten legalább két alkalommal Budapest különböző részein tervezi a meggy akciós értékesítését. A gazdálkodói érdekképviselet ezzel kívánja segíteni a válságban levő meggytermelőket."
" a meggy felvásárlási ára 55-60 forint között van kilogrammonként. De van olyan területe is az országnak - Újfehértó környéke -, ahol már nem veszik meg a meggyet a termelőktől a felvásárlók. A fogyasztók a piacokon általában kilónként 300-400 forintért vásárohatják meg a meggyet"

13 megjegyzés:

Milene írta...

Majdnem írtam valamit. Illetve írtam, csak meggondoltam magam és kitöröltem.
Tulajdonképpen örülök a Magosz kezdeményezésének. Remélem előbb-utóbb a Magosz is rájön, hogy nem csak Budapest és Pest megye létezik!
De ha arra gondolok, hogy én 195 Ft/kg áron vettem a "kedvezményes" meggyet... Azért sem leszek ideges!!!

szepyke írta...

De írd le, amit akartál, mert érdekel. Jobb több szemszögből látni mindent. És én hajlamos vagyok elvakulni...

Gabah írta...

Én is erősen hezitálok...mármint, hogy írjam vagy ne, hogy az én szüleimtől hány forintért veszik át a meggyet. Sőt, ha belegondolok, hogy még szabadságot is vesznek ki a meggyszedés miatt...
Nincs igazság!
:-(

szepyke írta...

Én úgy olvastam, hogy itt a gazdák fogják árulni a saját meggyüket. Persze, azok, akik felhozzák idáig. A hivatkozásban olvasható, hogy a termelőktől van, ahol már át sem veszik. Bemásoljam az egész cikket? Direkt visszautaltam rá, mert így szerintem ezzel nincs gond, ha a termelők/gazdák saját maguk árulják, a 110,- Ft-os ár bőven jó a vevőknek is és gondolom jó a gazdáknak/termelőknek is. Ha nem így van, írjátok, mint mondtam, mindenből tanul az ember!

Gabah írta...

Hmmmm... valójában nem tudom. Akinek nagy tételben van eladnivalója, az szerintem nem fog 5-10 kilózni, előszerződése van, ha jól emlékszem, egyik ismerősünk így a meggyéért 90 forint körül kap.
Akiknek kevés van és ráadásul ki tudja hány kilométert kellene megtennie Budapestig, az szintén tuti nem fog ott árulni, egyébként ők járnak a legrosszabbul, mert így kénytelenek 50! forintért eladni azt a néhány mázsát.
Szóval szomorú a helyzet, de azért annak mindenképp örülök, hogy remélhetőleg sokan ki tudják használni a lehetőséget.

Milene írta...

Szepyke, tényleg leírjam?
Nekem, vidékinek nagyon furcsa, hogy a fővárosban olcsóbban lehet hozzájutni a termékekhez, mint itt vidéken. Egyszerűen nem értem. Évek óta ezt látom.
Erre mifelénk 110 Ft/kg a meggy ára - ha magad szeded le. Tehát ha elutazol érte, rászánod a napodat, stb. Ha a gazda szedi és fuvarozza, akkor 195 Ft/kg. Ami szerintem rendben is van: időbe telt míg leszedte, fuvardíj stb.

Persze én is örülök, hogy így sokan jól járnak a vevők közül. Remélhetőleg a termelők sem buknak akkorát az üzleten, hogy kivágják a meggyfákat, mint pár éve Szabolcsban az almafákat!

Gabah nagyon elgondolkodtató dolgokat írt.

Bonyolult ez nagyon! Én pedig nem vagyok se közgazdász, se politológus. Józan parasztésszel pedig mindezt nem értem.

szepyke írta...

Hát, ebben sem lehet mindenkinek kedvezni, gondolom. Vagy nem tudom. Úgy látom, hogy a Magosz főleg ott indít Szociális boltot, ott csinál ilyen akciót, ahol úgymond van bőven, aki vevő rá. Valószinüleg a kispénzüekre gondolva. Azt nem értem, hogy vidéken miért nem szerveznek ilyet, ez valószinüleg politika, amit most inkább nem ragoznék. Én erre az egészre azt tudom csak mondani, hogy végre, megindult valami. Lehet, hogy csak "parasztvakítás", és ez sem azoknak segít, akiknek kellene, ezt soha nem fogjuk megtudni szerintem. De hátha nem. Hátha a jószándék van a háttérben. Nem véletlenül kardoskodom annyira a magyar termékek vásárlása mellett. Ez fontos, legalábbis nekem fontos, pedig senkim nem él ebből. Mégis az.

Reni írta...

http://renidani.blogspot.com/2009/06/lenyegtelen.html

játssz! :)

Milene írta...

Reméljük, tényleg nem csak parasztvakítás!
Gabah írta valahol, hogy az olaszoknál is hasonlóan kezdődött jó pár éve a... a... a nem is tudom mi. De ez volt a lényeg: hazait vásárolj!
Nagyon szeretném, ha nálunk is többen vennének hazai termékeket! És ha legalább akkora hatása lenne a kampánynak, mint Olaszországban!

szepyke írta...

Citromfű, reméljük. Nagyon, nagyon reméljük.

Viki! megyek már! :DDD

Gabah írta...

Citromfű, ha tudtam volna, hogy majdnem 200 forintot fizettél a meggyért...!
Kár, hogy innen a világvégéről kissé nehézkes a szervezés. szerintem jó üzletet köthettünk volna. Na, majd jövőre kicsit előre gondolkodunk, és megpróbáljuk megszervezni a fuvart!

szepyke írta...

Gabah, ha tudtam volna, hogy meggyet lehet tőletek venni, lehet, hogy éltem volna a dologgal. De nem késő, lesz még meggy, reméljük jövőre is!
Ne felejtsük el a dolgot. A szállításra mindig van megoldás...

Gabah írta...

Én sem tudtam, hogy van, ahol majdnem 200 forintért árulják a meggyet! ;-)
Na, de majd jövőre megpróbálunk ügyesebbek lenni!
:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...