2009. június 20., szombat

Sándor Étterem - Siófok


Ma a pocsék időben kirándultunk a Balatonhoz. És persze, megéheztünk. Sok kedvenc éttermünk, büfénk van a déli parton, ma a Sándor Étterembe tértünk be. Ide évek óta visszajárunk. Kb 15 éve minimum évente megfordulunk náluk, de van, hogy többször is. Ma sem csalódtunk.

A pincérek kedvesek, segítőkészek, és értik a humort, ami mostanában elég ritka. A hely kényelmes, tiszta, tágas. Gyerekek részére mászókával, csúszdával ellátott fa építmény van kialakítva a kerthelyiség mellett.

Ketten egy kétszemélyes tállal próbálkoztunk, amin helyet kapott két szelet rántotthús, két párizsi szelet, két szelet cigánypecsenye. Köretként rengeteg zöldség, rizs, sültkrumpli, krokett. A körettől teljesen elájultam. Imádom a cukorborsót, és étteremben köretként igen-igen ritkán találkozom vele. De itt ez is volt a köretben, répával, bébikukoricával, és rengeteg földi jóval. A húsok ízletesek voltak, a köret kiváló! A cigánypecsenyét sokkal fokhagymásabban szeretjük, csak ennyi gondunk volt vele. A felhalmozott húsok mellett még nagyjából 4-5 rántott gomba is helyet kapott. Bőséges adag akár négy madárétkűnek is, de hárman is jóllaknak belőle. Mi degeszre ettük magunkat. Kis ücsörgés után mégis rászántuk magunkat az édességre...

Desszertként mindketten palacsintát ettünk. A 14 fok ellenére, bevállalósan fagylalttal. A palacsinta jól passzolt a töltelékkel, nem volt túllihegve, teljesen összhangban volt íz, és küllem. Nem szeretem a túldíszített tányért. Legyen rajta persze valami, de ne tocsogjon az ilyen-olyan öntetektől. Ez az én palacsintám a képen. Gesztenyével töltött palacsinta vanília fagylalttal, tejszínhabbal. Tökéletes volt. Díszítésként a szeletelt mandula és a csokiöntettel meglocsolás bőven elég volt.

Ami még nekem nagyon fontos: kaptam szódát!!! Nem mindenhol adnak. Mert vegyem meg inkább az üveges vizet, vagy üdítőt, a gépi szódát, a legtöbb helyen eszük ágában nincs felszolgálni. Gondolom azért, mert nem lehet rajta akkorát "húzni", mint az üveges üdítőn. Én viszont vagy vizet iszom, vagy szódát. Ráadásul az ilyen helyeken a colagép mindig remek szódát ad, csak általában hiába kérem. Hát, itt kaptam. Nagy félliteres pohárban, bőségesen citrommal, jéggel, szívószállal. Így kértem, így kaptam. Elsőre. Nem kellett könyörögnöm a szívószálért, a jégért. Igen, iszonyat hideg volt, de mindig jéggel iszom a szódát, és ha lehet sok citrommal és szívószállal, aminek elég prózai oka van... A fehértöméssel tömött fogaim nem bírják a hideget. Ezért kell a szívószál. Ha nem kapok elsőre, képes vagyok addig nem inni, amíg ki nem hozzák. Általában kb ugyanezt csinálom, ha nem kapom meg időben az ételemhez mondjuk a tartár mártást... Itt minden jött időben, rendben. A pincér leste a gondolatunkat.

Két fél literes üdítőért (fél liter szóda, fél liter rostos őszibarack), egy kétszemélyes tálért (4400,-Ft), két salátáért, és két desszertért a számla végösszege 8240,- Ft-ot mutatott.


Ha Siófokon jártok, szerintem érdemes kipróbálni a Sándor Éttermet!

4 megjegyzés:

Katy írta...

Ën is ebéldetem itt mikor magyarországon jártam es egy hétig a Balatonál voltunk. ës finom volt a koszt.
De az es´´o nem esett.
Szép fényképek.
Szia

szepyke írta...

Az eső nem zavart volna, de a 13-14 fok... Június közepén...

Unknown írta...

Köszi az ajánlást, a nyáron Siófokra is ellátogatunk (Balatonlellén fogunk nyaralni), biztos elmegyünk az étterembe (megnéztem a honlapjukat, tetszik az étlap és nem utolsósorban megfelelőek az árak). Plusz pont, hogy van játszótér az étterem mellett, mert 3 Fiúnk van (9, 7 és 4 évesek).

szepyke írta...

Csongi, a játszótér enyhe túlzás. Egy fa mászóka, amin van egy csúszda, egy mászófal, és még valami, de az elfelejtettem. De az ételek tényleg jók. Nem a legolcsóbb, de ez egy egész évben nyitva tartó étterem, és az már elárul valamit a Balatonnál.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...