2009. június 27., szombat

Végig itt volt a szemem előtt... Macaron


Nézegettem a gasztroblogokban a rengeteg macaronról szóló bejegyzést. Készülnek mindenféle csodák, színesek, töltöttek. Látván a recepteket, először az jutott mindig az eszembe, én ennek biztos nem állok neki. Nem szeretem, ha be kell szorulni a konyhába, se időm, se energiám nincs hozzá, hogy egész napot töltsek ott, még egy édesség kedvéért sem. A gyors, könnyen elkészíthető dolgokat szeretem. Biztos más lenne a helyzet, ha időm a tengerrel lenne egyenértékű, de sajnos nem az. Mivel napközben dolgozom, hétvégén pedig igyekszem behozni minden olyat, amire hétközben nincs, vagy nem marad idő, bőven nem fér bele, hogy egy desszert, vagy nevezzük bárminek kedvéért ezeket ismételten elnapoljam. De ez annyira tetszett ez a valami.





Hát, most tényleg, milyen szépek ezek! Mindig csak hüppögtem magamban, hogy én még soha nem ettem ilyet, és biztos nem is fogok, mert én nem csinálom meg, más meg.... szóval, körülöttem biztos nem süt ilyet senki. Hát, milyen már ez a világ, de tényleg! Ugye, milyen gondokkal küzdök!:D

Aztán tegnap jött a megvilágosodás... Hát ettem macaront, bár ez két o-s macaroon... Májusban érkezett egyenesen az ködös Albionból... És még mindig van belőle, mert olyan iszonyat édes, tömény, hogy bár én erősen kókuszfüggő vagyok, de azóta nem ettem meg mindet. Még mindig van benne egy darab. Jó, nem pont úgy néz ki, mint amikkel eddig szemeztem, de végre rájöttem, nem maradtam le semmiről, hát, itt ücsörög a kanapé szélén egy doboz, és abban az utolsó darab. Nah, megnyugodtam. Megint egy kipipált étel. Hu, nem is tudom elmondani micsoda megkönnyebbülés... :D És csendben jegyzem meg. Semmi extra, sőt...

Ha valaki mégis meg akarna győzni az ellenkezőjéről, nagyon szívesen fogadok némi mintát. Mondjuk rózsaszínben, barnában, és nagyon tetszik még a zöld, a sárga, a lila, meg a fehér is.




8 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez teljesen más mint a francia macaron, az állaga, minden.
de ez látszik is...

szepyke írta...

Igen, tudom. Nem véletlenül tettem be a nem saját képeket. Ez bizony teljesen más. Most egy kicsit rákeresgettem a neten, és már láttam, hogy lehet a kis színeseket is kapni egy-két helyen itthon is. Tehát, már nincs messze az idő és én is gazdagabb leszek az élménnyel, mert nagyon régóta vágyom rá. :D Főleg a színessége miatt. Az nagyon tetszik. Remélem, hogy valami természetessel színezik itthon is...

Dolce Vita írta...

ez nem pont az. A francia macaron is édes és tömény, aki szereti a marcipánt magában rágcsálni, annak a macaron is ízleni fog. Én szeretem, pont most készülök sütni, van sok fehérjém.
Ha fővárosi vagy, a Centrálban 100 ft egy darab, meg lehet kóstolni

szepyke írta...

Ok, köszönöm, mindenképpen megnézem. A marcipánt magában simán elrágcsálom!

Hát, szép munka, bár ha "csipőből" megy, akkor az már jó lehet...

Még egy hülye kérdés, a színnel az íz is változik, vagy az csak ételfesték, és a töltelék dönti el az ízt?

erős ildikó írta...

Nem tudom, engem pont a színes volta taszít...
meg a sok tojás is, de hát az ízlések különbözőek:)

Wise Lady írta...

A macaronnal pont úgy vagyok, mint te. Ha valahol megkínálnak örömmel megeszem, de sajnálom a fáradságot én is rá. Vigyázni kell ezzel, mert szerintem a család szereti, ha jókat főzünk nekik, de ha bebetonozzuk magunkat a konyhába, ahelyett, hogy velük lennénk, akkor öngólt lövünk. Egyensúly kell.

szepyke írta...

Napmátka, engem a sok tojás nem zavar. A színe meg olyan hivogató. Érdekes, hogy öltözködésben a feketét szeretem, de ételben a színeset. Ezek például nagyon tetszenek.

Wise Lady, én neki nem állnék szerintem. Csak akkor szorítom be magam a konyhába, amikor azzal nem húzok át másik programot. És inkább hétköznap, mint hétvégén.

trinity írta...

Nekem is tetszik-talán a gyerekkori énünk bújik elő, hogy vonzó a sok kis színes édesség.
Mert szépek-tagadhatatlan.....

A tojás engem egyáltalán nem zavar-néhány éve bebizonyosodott, hogy az "ún. rossz koleszterin" termelődésének köze nincs a tojás evéshez...Ez bonyolultabb folyamat ennél-kár megtagadni magunktól-tévhit.

De olvastam, azt hiszem Dolce Vitanál és Chili&Valilianál, hogy sok kínlódás után sem voltak elégedettek. Hát emiatt Wise Ladyvel értek egyet....
Ez a macaroon maradjon a profiké, legalábbis a sütése:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...