2010. március 29., hétfő

Tudtátok, hogy a törökbálinti Cora-ban 2 GBP, az 1.700,- magyar forint???


Ejnye, kedves Cora! Hát, meséljétek már el, hol veszitek ti a fontot, hogy ilyen árfolyamon kapjátok???

Csak, hogy mindenki értse:

1 font, azaz 1 angol font (GBP), a mai (2010.03.29.) MNB árfolyam szerint 294,21  magyar forint, azaz HUF. Tehát, bárhogy számolom, a két font, nem több, mint 588,42 Ft, azaz, mondjuk 600,- Ft. és akkor már bőven ráhagytam...

Mitől lett ez a torta a maga 2 fontos árából 1700,- magyar forint, azaz, közel a háromszorosa, mint amennyibe valójában kerül???

Azt a betyárját, de gazdag egy nép a magyar! Háromszoros áron kapja a mélyhűtött tortát! 

Nem keres annyit, mint egy angol, sőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőt, de képes valamiért nem a dupláját, de a tripláját fizetni. 

És, hogy nehogy az legyen, hogy hülyeségeket beszélek, az MNB hivatalos árfolyama megtekinthető ITT, és be is másolom pár napra visszamenőleg:


GBP
angol font
1
2010. 02. 26.303,12
2010. 03. 01.298,93
2010. 03. 02.296,78
2010. 03. 03.294,37
2010. 03. 04.294,19
2010. 03. 05.295,24
2010. 03. 08.295,50
2010. 03. 09.294,08
2010. 03. 10.293,13
2010. 03. 11.293,10
2010. 03. 12.292,79
2010. 03. 16.291,38
2010. 03. 17.292,61
2010. 03. 18.292,48
2010. 03. 19.292,91
2010. 03. 22.293,29
2010. 03. 23.293,04
2010. 03. 24.295,34
2010. 03. 25.296,18
2010. 03. 26.294,21


Én tudom, hogy velem van a baj, mert egy kekec liba vagyok, de mi a nyavalyától lesz valaminek háromszoros ára, mire mi megvehetnénk???

Mitőőőőőőőőőőőőőőőőőőőől?

Ki engedi ezt meg, és miért???

Miért lehet a magyar vásárlót hülyének nézni, és becsapni??? Mekkora haszonkulccsal dolgoznak ezek a cégek???

Szégyen!

21 megjegyzés:

Padparadsa írta...

Szerintem nem "kekeckedés" nagyon is jogos meglátás! Sajnálatos, hogy így kezelik a magyar vásárlói piacot...

Lilla írta...

és ami a durva, hogy nyilván el is adják ennyiért.....

szepyke írta...

Padparadsa, az. Sajnálatos.
Sőt, szégyenletes!

Lilla, el. Szerintem el. Sajnos.

Lukinyuszi írta...

Ez már erősen súrolja a NoComment kategória határait... :S

mandy tarragon írta...

Ugyan ugyan. Nem átvernek. Egészséges életre nevelnek minket azzal, hogy jó drágán adják a fagyasztott tortát, hogy mindenki inkább süssön magának egy frisset :) Na, persze...
Ha írnál nekik, tuti, hogy kimagyarázzák valahogy, aminek az lesz a vége, hogy még így is mennyire kedvezményes áron adják neked :D

Éva írta...

Ugyan kérem, nehogy már sajnáljuk azt, aki 1700 forintért megvesz egy xar műtortát!

Szilkov írta...

Szia
A Lidl-ben az előhűtött azt hiszem alfredo Lasagne 1000 ft, míg kint Angliában, ugyanígy a Lidl-ben 2 font. És még sorolhatnám, nemrég költöztem haza, láttam sok csodát itthon.

Bianka írta...

Ez durvaaaaaaaa :(

Raindrop írta...

Aki kiteszi az eredeti árát, rajta hagyja jól látható helyen, attól mit várhat el az ember? Pfff.

á la carte kulinaria írta...

: (( sajnos ez nem csak ezzel van így.

Én, vagyis a férjem, de az ugyanaz : )mostanában rendszeresen veszek külföldi újságot, ami nagyon durván sokkal drágább, mintha külföldön venné az ember! 3font majd 3000 huf... Sajnos viszont ilyen színvonalú fotós újságok nincsennek magyar nyelven.

Viszont a Good Food magazinra pont ezért előfizettünk és sokkal olcsóbb így, mintha magyar forintra átszímtva újságosnál venné az ember.

mágika írta...

Nem a baj nem veled van. Engem is megüt a guta nap, mint nap az ilyesmitől. A "nyugati" országokban a segélyen élő utcára vonulnának a mi fizetésünktől. Mi meg ilyen árakat fizetünk ebből a bérből. Ha most kezdeném az életem biztos nem itt élném le.

Névtelen írta...

sajnos sok üzletben ez van.. pl a KIK-ben.. sok kis apróságot árulnak, amik általában 1 eurós áron futnak. Csak nem nálunk. virit rajta az egy euro, de itt 350 ft az a termék....
ildi

Lindibindi írta...

Én egy sport termék kapcsán, de ugyanígy "puffogok" pár hete. Van ugyebár a "pipás" amerikai sportmárka, aminek idén az alap futócipője Mo.-on 27 990 Ft-os hivatalos fogyasztói áron került a boltokba. Ugyanez a modell Angliában 50 Font, mindenféle akció nélkül, akár házhoz is szállítva. MIÉRT???? (szerencsére nekem van egy kint élő öcsém, aki megveszi és elküldi nekem)

Mary írta...

Csak ennyire néznek h.lyének minket! Attól függetlenül meglehet itt csinálni!

Névtelen írta...

Gusztustalan, ahogy az angol mondaná. Ezért nem akarunk hazamenni innen (ami ugyan nem London, de Angliában van). Ráadásul az Iceland egy nagy sz.., én sztem fagyasztott spenóton kívül mást még nem vásároltam ott.
Szepyke, nem vay kekec, tök jó, hogy leírod, legalább tudom, hogy hova tart a mi kis kedves országunk.
Először főiskolásként jártam Agliában és már akkor puffogtam a konvertáláson mikor Mon olyan dolgokat láttam, amik nekem igen kedvesek lettek. Egy £3 körüli lakber. magazin 3100 ft volt kb nyolc éve. A shortbreadet meg olyan áron kaptm az Intersparban, hogy egy jó hétig ettem, hogy ne legyen lelkiismeretfurdalásom, nyelem a zsebpénzem, mint kacsa a nokedlit.
Szóval ez gáz. Főleg, hogy az Iceland nem egy márka hanem egy (szerintem középkategóriásnak sem mondható) kis üzletlánc neve. Mintha pl a Kaisers-ba beszabadulna a Coop. Vagy valami hasonló.
Zita

Névtelen írta...

Most jöttem meg Berlinből. Kint ugyanazok az árak vannak, vagy jobbak, mint itthon. Ők többet keresnek, mint mi.
A választék szebb, minőségibb zöldségek ugyanazon az áron.
Ma az Auchanban egy csokor petrezselyemgyökeret (kb 6 db) 599Ft-ért már mindjárt hozzám is vágtak volna..Nonszensz.
Good Food: A vicc az, hogy ha közvetlenül a BBCtől rendeled, feleannyiba kerül, mintha az itthoni szállítótól (terjesztő, vagy mi) rendeled. Ha meg boltba vennéd... Hajjaj.
A másrkás ruhák (pl Zara) is többe kerülnek, ha átváltod az EUR-ról.
Nálunk minden drágább. Még az IKEA is (sokkal). De miért?!
Teljesen off: Bodza Bea miért tűnt megint el?! Azért itt kérdem, mert máskor foglalkoztál a kérdéssel.. Bocsánat.
Zsófi

szepyke írta...

Lukinyuszi, ez nem súrolja, hanem bőőőőőőőőven túl van rajta! Bőőőőőőőven!

Mandy, nekem magyarázhatnak bármit... Ez átverés! Ha én bemegyek Angliában egy boltba és megveszem ezt a fajta tortát, fizetek érte 2 fontot. De ha felveszem a nagykerrel a kapcsolatot, kb 30 %-ot kapok az árból engedmény formájában... Ha abból nem tud eljönni, és nincs rajta elég haszon, akkor nem kell árulni. Tőlem ez bőven rájuk is száradhat, mint ahogy sok-sok minden más. És nem csak azért, mert röhejesen béna, egyszerű torták, mint sajttorta... de tudom, hogy sokan megveszik, hogy húúúúúú, angol!Jah, csak háromszor annyiért, ráadásul a silány minőségből...

Fakanál, nem csak az a gond, hogy ez a torta miért ennyi, hanem, hogy van képük ahhoz, hogy ordít róla az eredeti ára, és közben háromszoros áron árulják... Szerintem azt hiszi, hogy még mindig a sötét középkorban élünk, és nem tudju, hogy mi az a font, és mennyi is az valójában... Ez a gáz. Szerintem.

Szilkov, nekem az a kedvencem, amikor a ruhákon rajta van a kis árcédula, EUR, HUF, és még pár megjelölés. És valahogy az árfolyam mindig messze eltér a normál árfolyamtól. Persze, nem nekünk olcsóbb, pedig messze a legkevesebbet keresünk...

Bianka, ez az! De a sajtoknál is csodákat találni.. És simán rajta hagyják a csomagoláson az 1 EURO megjelölést, közben 1200,- Ft-ért adják! Nah, jah...

Raindrop, az a baj, hogy le sem tojják, hogy tudod, hogy esetleg valaki érti, hogy mi az a két fontos jelölés... Kit érdekel, hülye magyar, megveszi... Meg, hát, persze. Még mit nem...

Á la carte, az újságokat ne is említsd. Azt a rabló bandát... Komolyan, és még csodálkoznak, hogy nem élnek meg. Nah, igeh. Mert úgy próbálnak rabolni, ahogy a csövön kifér...


Mágika,egyre inkább azt gondolom, hülye, aki nem megy el innen. Komolyan. A szolgáltatók úgy beszélnek veled, hogy közben megbánod, hogy megszülettél... Tulajdonképpen azt csinálnak, amit akarnak. Botrány!

Ildi, még a 350,- egy egész jó ár! Csoda, hogy nem duplája...

Linda, nah, igen... és mondjam, hogy hányszorosát keresik a mi pénzünknek??? Jah...

Maryenne, dehogy csak ennyire, dehogy...

Zita, igen, ez tényleg nem a márkák topja.. De nekünk ez is jó! És örüljünk, hogy ennyiért megkapjuk...
Barmok. Berendeltek belőle, a sok hülye első körben megveszi, aztán rájön, hogy ez egy vacak. De addigra, már megvan bőven a bevétel belőle....

Zsófi, miért, miért, mert velünk mindent meg lehet csinálni, azért...
Beával kapcsolatban: a múlt héten volt egy bejegyzése, hogy a férje elvette a fényképezőgépét, majd törölte a blogot. Nem tudok róla többet, és most valahogy nem akartam emiatt zavarni. Ha tudod a címét, írjál neki!

lekvároskukta írta...

Ez undorító!
Azon is kiakadtam, amikor megláttam a pomelot (Cora) 1000.-forintért.
Hát, remélem rájuk rohad!

szepyke írta...

Kiskukta, remélem én is!:(

Unknown írta...

ennek a következő az oka: valaki, az "Iceland Hungary" valószínűleg közel azon az áron veszi meg a terméket, mint az angol fogyasztói ár. Az első bukás. Rájön kb 20 penny/kg nemzetközi szállítási költség ( a második bukás, mert az Iceland Angliába koncentráltan szállíttat a beszállítóitól ( a világ minden kontinenséről , és még Magyarországról is!), viszont a kis mennyiség miatt egy thai gyártó nem fogja közvetlenül ideküldeni az árut), és min ugyanannyi belföldi szállítás és raktározás. ez az importőr rárak legalább 25% haszonkulcsot, a Cora/Match legalább 50%-ot.
És míg Angliában 0% az ÁFA, itthon 25, szóval minderre még ez is rájön.

így nagyjából meg is vagyunk.....

szepyke írta...

Q10, Te reálisnak látod, hogy bolti áron vásárolják ezt a cuccot, és nem kapnak rá engedményt, mint bármilyen nagykereskedelmi vásárlás esetén?
Akkor viszont komoly baj van náluk.
Az adókkal kapcsolatban, illetve a magyarországi haszonkulccsal kapcsolatban egyetértek, mert már többen írták, hogy iszonyat százalékkal dolgoznak a nagy magyar multik. Remélhetőleg, elérik, amit akarnak, és rájuk is szárad a cucc.

A Corában lehet kapni gyerekadagként, vagy valami hasonlóan bugyuta megfogalmazásban árult húst. Pici szeletkék, papír vékonyságban... Csak megemlítem, hogy egy vagyon... És érdekes, de a kutya sem veszi...
Néha olyan melléfogásaik vannak, hogy azt kell gondoljam, hogy nem itt élnek, hanem valami üveghegy tetején... és ez igaz bármelyik multira...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...