2010. április 4., vasárnap

Mandulás puding - húsvéti díszben...



Mandulás puding 

Hozzávalók:
  • 400 ml tej 
  • 4 dkg étkezési keményítő (2 evőkanálnyi)
  • 4-6 dkg finomra darált mandula (kb 2-3 evőkanálnyi)
  • 4 dkg kristálycukor (2 evőkanálnyi)

a díszítéshez:
  • szeletelt mandula, vagy darabolt mandula (amit egy serpenyőben pirítsunk át!)
  • marcipán reszelve
  • ha van a háznál, egy marcipán nyuszi is jól mutat rajta


A tejbe egy habverő segítségével belekeverem az étkezési keményítőt, és a finomra darált mandulát (kávédarálóval is elég megdarálni!) majd jöhet bele a cukor. Jól elkeverjük, és egy arra alkalmas edényben lassan forrásig, "köpködésig" melegítjük. Vízzel kiöblített tálkákba öntjük, és kihűtjük. Tálalásnál egy tányérra borítjuk, és díszítjük.

Készen vagyunk!

Figyelem, ez így nem túl édes. Ha valaki édesen szereti, több cukrot tegyen hozzá!

Díszítéséhez szinte bármit felhasználhatunk, ami ehető, és amit szeretünk. Illetve, amit pudinggal együtt szeretünk. 




8 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon viccesen néz ki! mindig olyan jó ötleteid vannak, hogy én rendszeresen csak ámulni járok ide;-)

Bianka írta...

Ez nagyon cuki :)))

Imádnám, mandulás áááá finom

Livi írta...

Húúúúúúúúúú ezt tuti megfogom csinálni! Kis linzer tésztás kosárkákban is megállja a helyét szerintem :) Köszi a receptet, mentettem!

Csibe írta...

De édes! ...no és a recept :)

Brigitta írta...

Nagyon aranyos! Szép ünnepet kívánok!

Hugi írta...

Szia Szepyke!
kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!!!
Hugi

Makka írta...

Áldott ünnepet kívánok!

szepyke írta...

Nokedlis, köszönöm, kedves vagy, de csak próbálkozom, ennyi!:)


Bianka, tényleg imádnád, nagyon jó lett!:)

Livi, bárhogy megállja a helyét!:)

Csibe, a "recept" szerintem nem recept, de sebaj...:)))

Brigitta, köszönöm és megkésve, de viszont!:))

Hugi, Neked is és köszönöm!:)

Makka, régen "láttalak", és köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...