2010. április 16., péntek

Medvehagymás - fetás tészta



Végre eljött azon időszak, amikor már ételbe is kerül medvehagyma, nem csak simán, nyersen a vajaskenyér mellé... Most jön pár ilyen recept. 


A medvehagyma hihetetlen egészséges. Tessék elolvasni ITT, hogy micsoda csoda ez a növény. Hívják vad fokhagymának is, ami nagyjából elárulja, hogy milyen ízre is számítsunk a fogyasztásakor.
Mivel végre egy nagyobb adagot sikerült beszereznem, most aztán dúskálunk benne, bár ha egész évben kapható lenne, az sem lenne elég szerintem...

Az első medvehagymás étel egy tésztás étel. Még karácsonyra kaptam ajándékba Magditól egy nagyon jópofa tésztát. Olaszországból érkezett és azért váratott idáig a felhasználása, mert megjelenése megkívánta, hogy valami pazar, mégis egyszerű dologgal tálaljam.

Fetasajtos-medvehagymás tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg Feta sajt jellegű sajt, jelen esetben Krémfehér
  • 2-3 dl tejszín
  • bors
  • 5-8 dkg medvehagyma
  • 25 dkg tészta (bármilyen tészta)

Az ételhez sót egyáltalán nem használtam, mert a sajt éppen eléggé sós, ha valakinek mégis hiányozna még némi só, az használja saját ízlésének megfelelően.
A tésztát kifőztem, azaz forró, lobogó vízbe tettem, és egy kanálnyi olajat öntöttem hozzá. Majd kb 10 perc eltelte után leszűrtem, meglocsoltam némi olajjal, hogy ne ragadjon össze. Miközben a tészta főtt, elkészítettem a szószt.
A fetasajtot és a tejszínt egy arra alkalmas edényben összeforraltam. A fetát előtte egy villával szétnyomkodtam, majd kavargatás közben a még megmaradt nagyobb darabokat is szétpasszíroztam a tejszínben. Megszórtam frissen őrölt borssal.
Összeforraltam, majd belekevertem kb 6 megmosott, felaprított medvehagymát. Kettőt rottyantottam a szószon, és már tálaltam is.


Tálaláskor a szószt a tésztára tettem, majd megszórtam a maradék felaprított medvehagymával. 



A feta, azaz a krémfehér sajt nagyon jól passzolt a medvehagymához. Több volt, mint finom. Abbahagyhatatlan... A tésztával meg látványnak sem volt utolsó.
Ha valakit nagyon érdekel, megvan a tészta zacskója, meg tudom nézni, hogy mitől ilyen színes... 


Nah, és most nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyenek lettek ezek a képek, mert sötét éjszaka készültek a fotósátorban, a sátor fölé tartott lámpával. Nem mondom, hogy teljesen elégedett vagyok, de majdnem olyan, mintha napfénynél lenne... Nem?

7 megjegyzés:

Bianka írta...

Mennyeien guszta. Kérhetek?
A tányér alatti piros kockás, nekem is ilyenem van :))))

Araniel írta...

Nekem is tetszik ^_^
Remélem a palántáim túlélték a hetet, amit sikeresen otthagytam barátomnál^^
Sebaj, max kimegyünk az erdőbe egy újabb adagért + pár kullancsért^^"

Andi írta...

Nagyon jól néz ki! Ki fogom próbálni...annyi helyen láttam már, csak fini lehet!

tökmagi írta...

Épp most kaptam egy nagy szatyor medvehagymát.Most megmutathatom milyen ügyes vagyok,mert se enni nem ettem még,se nem főztem még ilyet soha.Most kutatok receptek után.:)))

szepyke írta...

Bianka, akkor Te is a Kikában vetted?:))) Akciós volt!:)

Araniel, hát, itt a környéken nem nagyon lehetne kimenni az erdőbe...:)

Andi, nagyon finom, de csak óvatosan, mert napi 5-8 szálnál nem szabad többet enni belőle!

Tökmagi, imádni fogod!
Ha marad, mindenképpen tartósítsd, mert remek dolog!
Daráld le, és önts rá olajat, és tedd a hűtőbe! Vagy ledarál, jégkockatartóba beleadagolod, és vizet teszel hozzá.

Csibe írta...

A tésztaféléket is szeretem. Ezt is szeretném! :)

Delish írta...

Fincsi! Az utan kutatok eppen, hogy vajon hol tudnek medvehagymat szerezni itt Londonba...sajna nem hoztam magammal otthonrol :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...