2010. július 21., szerda

Balaton - Badacsony - Léránt pinceBadacsonyban július 17. és augusztus 21. között kerül megrendezésre a Badacsonyi Borhetek rendezvénysorozat!

Ha arra járunk mindenképpen keressük fel a helyszínt, mert ezen idő alatt a kiállító borpincék kínálata mellett kézműves- és kirakodóvásár, ügyességi játékok, gyerekprogramok, illetve naponta több koncert várja a látogatókat. A rendezvényről bővebben itt lehet olvasni: www.badacsonyiprogramok.hu


Mi a borhetek mellett meglátogattuk a Léránt pincészetet. 
A pincészet teraszáról gyönyörű kilátás van a Balatonra. A kiszolgálás kedves, és udvarias, kimondottan vendégszerető. A rettenet hőségben a pincében olyan hőmérséklet fogadott, hogy én rögtön oda is akartam költözni, ha lehet, örökre.

A pince bejárata:


A kilátás és egy félédes fehérbor. Este volt már a fények nem engem szolgáltak, és rettenet, de megint telefonnal fényképeztem, mert a gépet otthon hagytam... Induláskor még nem tudtam, hogy nem csak a szokásos gumimatracozásra megyek...


A pince.Itt is borozhatunk, és a teraszon is borozhatunk.
Hőségben még majdnem fázni is lehet itt. Ami érdekes, hogy nem kell "lemenni" a pincébe, mert itt a hegybe vájt pince miatt egy szintben van az egész a terasszal.
Ha valaki erre jár, mindenképpen próbálja ki ezt a pincészetet. Ilyen kedves, barátságos emberekkel ritkán találkozni a vendéglátásban. A borokban sem csalódtunk, még az útra is hoztunk egy keveset magunkkal.


És, hogy teljes legyen a kép, íme a Balaton zöld vize!
Van ennél szebb? Nem hiszem...


Még egy apró infó... 
Andy Vajnával kompoztam... Nah, igen. 
Tihany és Szántód között kb 10 percen keresztül nézhettük a hátát, ahogy az éjszakai Balatont bámulja. Teljesen természetesen viselkedett...

Ő igen... én meg odasúgtam az egyik fontosnak, hogy: nézd, ott az Andy Vajna, erre Ő meg a: KI, HOL? felkiáltással kezdett forogni Vajnától két méterre...

Mindig leégetnek a vaksi fontosaim, akik senkit és semmit nem vesznek észre, viszont, ha én szólok nekik, valakivel, valamivel kapcsolatban, égek, mint a rongy...

Pedig, mindig így kezdem:

Ne nézz oda, de tőlem három órára ott a Luc Gizi....
Erre mit csinálnak? Forognak, mint a szerencsekerék, és közben a hol van, hol van kérdést ordítják...

Nah, szóval, tessék menni a Balatonra, mert lehet látni híres embereket, (persze, ha ott vagyok én, és felismerem, megismerem őket) és lehet inni finom borokat, és azt már nem is említem, hogy remek az idő a gumimatracozásra is!

8 megjegyzés:

Padparadsa írta...

Ott leszel augusztusban?

Bianka írta...

ÓÓÓ már csak két nap és ott vagyok
És az a kenyérke, kezdek elcsábulni

Felhőlány írta...

Nagyon hangulatos képek! :)
Balaton mindenek előtt, ha csak néhány napra is, de kihagyhatatlan, egyetértek Veled! :)

Chef Viki írta...

Irigy, de sötétsárgán :-DDD

Balatont akaroooooooook!!! Meg fehérbort :-)))

Csibe írta...

Badacsony nagy kedvenc. Gyerekkoromban sokat voltunk, keresztanyumék ott laktak :) most pár km-rel arrébb, Badacsonyörsön :)

szepyke írta...

Padparadsa, nem, sajnos nem. Idén ez elmarad. "Miniszabi" van helyette, ami annyit tesz, hogy szinte minden hétvégén megyünk, illetve, néha, néha hétközben is.

Bianka, remek dolgod lesz!:)))

Felhőlány, ugyehogy...:))))

Chef Viki, röhögök.. meg fehérbort...:)))) a hétvégén emlegettelek, mert követtem a példádat, és kb 2-3 liter ittam a vízből, akkora hullámok voltak!:)

Csibe, juj, de jóóóóóóóóó Neked!

Andi/cuki írta...

Vikinél is Nálad is tiszta "dolce vita" érzése van az embernek!:-))
Nagyon hangulatos!:-))

szepyke írta...

Andi/cuki, köszönöm!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...