2010. július 7., szerda

Banánfagylalt


Nem, nem az van, hogy nem eszünk mást, csak az van, hogy ez olyan lett..., hogy muszáj megmutatnom, minél gyorsabban, hiszen, ha valamikor, hát most van itt a fagylalt ideje!

Semmi extra nincs benne, csak jól el lett találva a hozzávalók mértéke.

Az egyik fontos kedvence a banánfagylalt, amit szerinte a Vári Cukrászdában csinálnak a legjobban...

Vannak dolgok, amivel az ember nem akar harcolni. Ilyen az is, hogy egy fagylalt legjobb kiadása, a felülmúlhatatlan, meg a még soha ilyen finommal szemben nagy az elvárás, magasan van a léc, amit meg kell ugrani... Nem mindig kellenek ezek az akadályok, illetve, nagyon fel kell vértezni magamat, hogy megpróbáljam a lehetetlent, azaz a legjobbat megközelíteni, esetleg le is győzni. 

Most valamiért mégis megpróbáltam.

Sikerült.

A fontos azt mondta, hogy, idézem:

"hmmm, ez jobb, mint a Várié, sőt, sokkal jobb, mint a Várié... van még?"

Kell ennél több? Nem, nem kell.



Banánfagylalt

Hozzávalók kb 6 gombóchoz:

  • 1 db nem túl érett banán
  • 1 dl cukrozatlan sűrített tej
  • 2-3 evőkanál juharszirup (esetleg mézzel is kiváltható)
  • 1-2 evőkanál barna, vagy nádcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat (el is hagyható)
  • 2 dl tejszín felverve
A tejszínt felverjük. Nem kell teljesen keményre, de legyen tartása a habnak. A sűrített tejet, a banánt, és a juharszirupot leturmixoljuk, mehet bele a cukor, de ne egyszerre, kóstolgassuk, hogy mennyire legyen édes. Egy kicsivel legyen édesebb, mint ahogy szeretjük mert fagyasztás után ez kevésbé érezhető majd édesnek. (Ezt Egycsipettől tudom, azóta csinálom én is így...) Öntsük hozzá a vaníliakivonatot, majd ezt az elegyet óvatosan keverjük el a felvert tejszínnel.

Mehet a gépbe, vagy egy jól záródó dobozban a mélyhűtőbe, ahol kb 3-4 óra alatt fagyasszuk le, közben kb 3-4-szer vegyük ki, és vagy egy botmixerrel, vagy egy villával keverjük át.



Én nem szeretem a banánt. Se fagyiban, se sehogy. De ez tényleg jó lett! Krémes, olyan igazi fagylalt. Sehol egy jégdarab, sehol egy felesleges jégkristály, csak krém, és krém.. és a banántól mindez olyan selymesen "csúszós"...
A banán nem volt nagyon érett, ha az lett volna, nem kellett volna bele ennyi cukor.
Ha még pépesebben szeretnénk, a sűrített tejben főzzük kicsit a banánt, a vaníliával, és az édesítőkkel.

7 megjegyzés:

Barackmag írta...

hu, nagyon szép, és biztos finom is:)
Szeretnék most ebből egy kicsit:)

Mónika írta...

Ez nagyon jól néz ki.:))

Gyöngyi írta...

Nagyon szép fotókat készítettél - az ízet is érzem, szemléletesen írtad le:)

araniel írta...

Wow...wooooow...wwwooooowwww...kérekszépen ^_^

Bianka írta...

Csorog a nyálam :))))

Csibe írta...

Ebből is kérnék szépen!

szepyke írta...

Köszönöm lányok, nagyon köszönöm!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...