2011. február 4., péntek

Túrófánk


Ez az a túrófánk, ami annyira egyszerű, annyira finom és olyan gyorsan elkészül, hogy olyan, mintha meg sem történt volna, így biztos diétás is... Nah, persze...  Ez az adag 3-4 felnőttnek kevéske, mert ez is az a típusú édesség, mint a palacsinta... ahogy elkészül, eszeveszett gyors párolgásba kezd, így mire az utolsó kisül, máris kezdhetjük újra a folyamatot...

Túrófánk 

Hozzávalók
  • 25 dkg túró 
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál cukor (4 dkg)
  • 1 kis dobozos tejföl (175 gramm)
  • 1 csipet
  • 1 citrom reszelt héja (el is hagyható)
a kisütéshez:
  • 3-5 dl olaj


A robotgép táljába adagoljuk a túrót és szép sorjában hozzáadunk minden hozzávalót, majd jól eldolgoztatjuk a géppel. (Nem, nem törjük össze a túrót, majd a gép ahogy kavargatja összetöri.) Gép hiányában a túrót összetörjük és a hozzávalókat sorjában adagolva összekeverjük a tésztát.
Kb. negyed órát, azaz nagyjából 15 percet pihentetjük.
Mélyebb lábasban olajat melegítünk. Ha az olaj forró, a tésztából két evőkanál segítségével tetszés szerinti méretű "labdákat" szaggatunk bele. 
Nagyon gyorsan elkészülnek. Sülés közben megdagadnak és át is fordulnak az olajban. Ha nem tennék, segítsünk nekik, hogy minden oldaluk aranybarnára süljön.

Papírtörlőre szedjük, majd megszórjuk fahéjas porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.

Ezen recepttel is nevezek Tücsökbogár VKF fordulójára...  Részletek ITT.





6 megjegyzés:

Padparadsa írta...

Ilyen "diétás" recept bármikor jöhet! Meg is csinálom délután! :))

Szemirámisz írta...

Nyami, nagyon szeretem! :)

Bianka írta...

Imádm a túrófánkot, nagyon guszta

GasztroRéka írta...

Állandóan ezekkel a kínzó ételekkel jössz! Könnyű itt bűnre csábulni.:)

GasztroRéka írta...

Kérlek térj be hozzám egy ölelésre!

szepyke írta...

Padparadsa, ilyen "diétás" van bőőőven...:)))
Szemirámisz, most kevertem be megint egy adagot, esetleg abból megkínálhatlak majd?:)))
Bianka, én is imádom!:)
GasztroRéka, megyek már!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...