2011. április 21., csütörtök

Tormakrémleves - húsvétra... a sonka főzővízéből is készíthető



A húsvéti sonka főzővízéből is készülhet ez a leves. Annyira finom, hogy egymás után háromszor készítettem el, mert abbahagyhatatlan. A sonka főzőleve nélkül húslevesből vagy alapléből is készülhet. Nálunk csemege tormából készült, de Isteni lehet erősből is, sőt, bátrabbak maguk is lereszelhetik a tormát hozzá. A recept a Kifőztük 2011/4. számában jelent meg, az újság, ahogy eddig is, most is ingyenesen letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról. 

Tormakrémleves

Hozzávalók
  • 1 üveg ecetes torma (20 dkg)
  • 1 l sonkafőzőlé vagy húsleves
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • bors
  • 2 dl tejszín

a tálaláshoz:
  • pirított húsos szalonna
  • snidling vagy újhagyma
  • 1 dkg olvasztott vaj vagy 1 evőkanál olaj



A fölolvasztott vajon átpirítjuk a tormát meg a lisztet. Csomómentesre keverjük a sonkalével vagy a húslevessel, majd dúsítjuk a tejszínnel. Szükség esetén sózzuk – bár a sonkalé általában elég sós –, megszórjuk frissen őrölt borssal. Forrás után azonnal tálalhatjuk.


Tálaláskor megszórjuk pirított szalonnával vagy sonkával, snidlinggel vagy újhagymával, meglocsoljuk pár csepp olvasztott vajjal, esetleg olajjal.





6 megjegyzés:

duende írta...

Szepyke, zseniális vagy. Köszönöm a receptet, vittem! :)

Bianka írta...

Tetszik a tálalás

Puszedli írta...

Nagy leveses vagyok, ezt tuti kipróbálom!

Mézeskalács írta...

Anyám...akarom ezt a levest!!!

szepyke írta...

Duende, remélem ízlett!:)))

Bianka, nekem is, imádom a pöttyös edényeimet!:)

Puszedli, majd meséld el, hogy hogy ízlett!:))

Mézeskalács, kipróbáltad?:)

Mézeskalács írta...

Még nem, de a sonka főzőleve a fagyasztóban várja, hogy tormát vegyek:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...