2011. május 25., szerda

Horchata - a folyékony tejberizs..


A horchata a világ számtalan táján kedvelt italt. Sok helyen készítik, mindenki a magáénak vallja, így eredeti receptje valószínűleg nincs is, minden nemzet a saját képére és ízlésére formálva fogyasztja. Ennek a változatnak rizstej az alapja. Készítik mandulatejből vagy különböző olajos magvak tejének keverékéből, néha tehéntejet is adnak hozzá. Tesznek bele zöldcitromot, vaníliát, ki hogy szereti, úgy alakítja.

Aki szereti a tejberizst, főleg, ha fahéjjal szereti, az próbálja ki ezt az italt, mert ez amolyan folyékony tejberizs... 

Ez a recept a Kifőztük 2011/5. számában jelent meg. 

A rizstej házi elkészítését ITT mutattam. 

Horchata

Hozzávalók
  • 3 dl rizstej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
  • 4 dkg cukor

a tálaláshoz:
  • őrölt fahéj
  •  jégkocka
  •  fahéjpálcák (elhagyhatók)

A rizstejbe keverjük a cukrot és a vaníliakivonatot. Tálaláskor poharakba töltjük, jeget teszünk bele, megszórjuk fahéjjal, beleállítjuk a fahéjpálcát, így kínáljuk.

A megadott mennyiségekből két, egyenként 1,5 dl-es pohárnyi ital lesz.







Még halkan megjegyzem, hogy készült már belőle fagylalt is... az maga a tömény tejberizs... hamarosan hozom...:))))


A wikipédia ezt írja róla...

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...