2011. május 31., kedd

Fűszeres reberbarás pite - és véégre pirosan!:)


Vééééééééégre! Kaptam olyan rebarbarát, ami belül is piros!
Egyszerűen gyönyörűűűűűűű! 

Ahogy daraboltam, olyan vörös levet engedett, hogy már attól olyan boldogságosan éreztem magam... Ez egy remek növény, én egyszerűen imádom és most, hogy kaptam olyat, ami belül is piros, hát egyenesen oda meg vissza vagyok...

Az első felhasználása egy gyors pite lett... de ez is a költségesebb variációkból, mert mindent tettem bele, amitől a rebarbara íze igazán ütős lehet... legalábbis számomra.

Rebarbarás pite

Hozzávalók 4 adaghoz
  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 szál rebarbara
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 20 dkg darált mandula 
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 centis gyömbér reszelve
  • 5 szem zöld kardamom porított magjai
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • tenyérnyi pavlova porítva (elhagyható)
A rebarbarát megmosom. A levelestésztát négy egyenlő darabra vágom, majd ezeknek a nagyságához mérten a rebarbarákat méretre vágom. Egy csíknyi tésztára egy szál rebarbara jön, így a szálakat harmadolom, vastagabb szálakat negyedelem.
A rebarbarát megszórom a barna cukorral és kb. fél órára félreteszem, hogy levet engedjen.
20 perc múlva a sütőt begyújtom, 180 fokra kapcsolom. A levelestészta csíkokat egymás mellé fektetem, megkenem a rebarbara cukros levével és 10 percig elősütöm.
Míg sül, elkeverem a porított pavlovát, a fűszerekkel, a darált mandulával, és a vaníliakivonattal. A tésztát kiveszem a sütőből, rászórom a mandulás, fűszeres morzsát, majd rárétegezem a rebarbarát, és meglocsolom a rebarbarás, cukros lével. 
Nagyjából 15-20 perc alatt megsütöm. 

Tálaláskor megszórom porcukorral. Ha van otthon, adjunk mellé fagylaltot is!





A pavlova helyett használhatunk amarettit, vagy el is hagyhatjuk. Ha elhagynánk, mindenképpen kóstoljuk meg a morzsát, hogy elég édes e!

Én a tetejére kardamommal illatosított finom kristálycukrot szórtam, ami idővel elolvad rajta... 

Mennyei lett!Imádom!

És még van belőle nagyjából másfél kiló... hogy mik jönnek még.... jaj, alig várom!:)



A recepthez használt kardamom a Fűszeráruház ajándékaként érkezett hozzám. Köszönöm a megkeresésüket, remélem, tetszik a recept, amihez az általuk használt fűszert használtam. 


7 megjegyzés:

egycsipet írta...

Jááájjj, de szééép! Na, "ilyen" vagy, hogy nem küldted el nekem! És még csodálkozol, hogy nem kapsz kókuszfagyit? :D

Icus írta...

Szepykém, hol vetted? Én is vadászok rá.

Névtelen írta...

Gyönyörű a színe és a tészta hmm!! Nagyon szép!

Eszter írta...

Én is csípném ha kapnék ilyen szép rebarbarát. Egyelőre még össze sem futottam vele. :-( Na majd a hétvégén a piacon (bár lehet nem várok addig és felkutatom valahol)
Tetszik ez a sok finomság benne.

Kati írta...

Nagyon finom lehet.

szepyke írta...

Egycsipet, már intézkedtem a tiéddel kapcsolatban...:))) akkor adsz fagyit?

Icus, kaptam. A szomszédom zöldséges... mindig kérdezni, hogy mit hozzon? Lila répa, lila krumpli? Most kihasználtam, és mondtam, hogy belül piros rebarbarát.. és hozott!:))) Nem tudom, hogy honnan, de ez mellékes is, mert ez valami csodaszép! Viszont, mintha nem lenne annyira fanyar, mint a zöld...

Pocak Panna, a tészta bolti, viszont a morzsája... álom finom lett! És a színe szerintem mindenvívő...:)))


Eszter, mindenképpen próbáld ki, mert pazar cucc!

Kati, Isteni finom!!!

Vesta írta...

Ez tényleg milyen szép!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...