2011. június 24., péntek

Aszalt kókusz - kókuszszirom - kókuszliszt




Tudom, tudom... kezd úgy látszani, mintha belehülyültem volna az aszalásba. És a vicc, hogy én is érzem, hogy meggárgyultam, de annyira élvezem és olyan mesés dolgok születnek, hogy ezzel mindig meg is magyarázom magamnak a dolgot, miszerint, nem, nem vagy tök hülye, remek dolgokat készítesz és sokan fognak neki majd örülni...

Itt az újabb aszalvány... az aszalt kókusz.

Aki szereti a kókuszt, az ki ne hagyja! Olyan intenzív kókusz íze van, hogy abbahagyhatatlan.
A kókusz nagyon egészséges, azon kívül, hogy nagyon finom, minden jó van benne, ami a szervezetünknek kellhet, így tessék minél bátrabban fogyasztani. Azt meg kell, hogy említsem, hogy amilyen finom, annyira kalóriadús is a szentem, de hát tudjuk, hogy ami az életben jó, az vagy hizlal vagy erkölcstelen. Hogy a kókusz melyik kategóriába tartozik, azt mindenki maga döntse el.

És akkor, hogy mi történt a kókusszal?

A kókuszdiót nagy nehézségek árán feltörtem, a fehér húst kiszedtem belőle, majd krumplihámozóval vékony forgácsokat vágtam belőle. A forgácsok mentek az aszalógépbe, majd kb. két óra múlva ropogós, teljesen száraz, kókuszpelyhet kaptam, ami olyan hihetetlenül intenzív kókusz ízű volt, hogy attól majdnem elájultam.

Ezt a száraz forgácsot kávédarálóba teszem majd és ledarálom, így kókuszlisztet fogok kapni. Erről képek és beszámoló később.

Mindenképpen próbáljátok ki, mert fantasztikus dolgot kaptok a végére.




5 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Ezt már nem bírom tovább szó nélkül, hogy kicsorgatod az összes nyálam :))

Van egy olasz karamelltorta a blogomon, ahhoz kellett volna pont ilyen. Hát, én serpenyővel szerencsétlenkedtem, nem is lett ilyen szép :( keresni kell helyet az aszalónak :)))

Éva írta...

Én biztos kipróbálnám, csak az a gondom, hogy nincs aszalóm meg kókuszdióm.:-))Akaratom lenne!

Bianka írta...

Fantasztikus, micsoda finomság. Már ettem ilyet és valóban....

Marika63 írta...

Nagyon szeretem a kókuszt, minden formában. Szerintem klassz, hogy mindent aszalsz, sok finomságot készítesz. Én mindenféle ízű ecetet készítek, családom szerint már beteges, de mindenkinek izlik, és élvezem elkészíteni, olyan sok öröm van benne.

szepyke írta...

Mandy, ezért ne vegyél. Kölcsönadom, ha kell. Felpakolom, valahol útközben találkozunk, aztán visszaadod, ha már nem kell. Nekem is csak a helyet foglalja, ha nem járatom. Mondjuk, akkor is, de akkor van értelme...:))))

Éva, villanysütőd van? Mert abban is lehet aszalni....

Bianka, igen, igen... pazar cucc!:)

Marika63, nekem is mondták már, hogy megkattantam, de a végeredmény mindenkit meggyőzött...:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...