2011. június 9., csütörtök

Blue curacaos tápiókapuding narancskrémmel - fantomneve: Balatoni nyár :)








Ne csináljátok utánam..., csak ha tényleg bátrak vagytok!

Meglepően finom lett, bár magam sem hittem benne, hogy ehető lesz...

Pár hete vettem egy zacskó tápiókagyöngyöt. Első ismerkedésünk produktuma a kukában landolt... Ehető volt, vagy lett volna, de úgy voltam vele, hogy na, neeeeeem... Valószínűleg túlfőztem, mert olyan volt, mint egy nyálkás szétázott béka, bár, még soha nem ettem nyálkás, szétázott békát, de valahogy ilyen lehet...

Most próbálkoztam vele másodszor...
A pici fehér gyöngyöket beáztattam Blue curacao likőrbe, amitől ilyen extra színük lett...

A Blue curacao elvileg narancslikőr.. gyakorlatilag nem tudom, hogy mire hasonlít az íze...

Volt otthon vérnarancsból készült lekvárom, amiből már csak fél üvegnyi árválkodott a hűtőben. Nah, ilyen véletlenek vezetnek egy ilyen rettenet izé létrejöttéhez...:)

És akkor néhány szó a névmagyarázatról... 

A kék réteg a Balatont idézi... a rajta lévő vöröses narancsréteg a gumimatracomat...:), a felette lévő világosabb narancs a tikkasztó hőséget, a napsütést, a nyarat...
Most vagy nagyon művészi lettem, vagy nagyon az agyamra ment a meleg.. lehet választani...:)


Balatoni nyár - pohárdesszert 

Hozzávalók 4 pohárhoz
  • 1/2 dl tápiókagyöngy
  • 1,5 dl Blue curacao likőr
  • 2 dl narancslekvár
  • 1,5 dl tejszín vagy kókusztej

A tápiókagyöngyöt minimum fél órára a likőrbe áztatjuk (ennyi idő alatt bőven felveszi a likőr színét), majd megfőzzük benne a gyöngyöket. Figyeljünk rá, hogy nagyon hamar fő... Szerintem ahhoz, hogy szép golyók maradjanak, maximum 10 percre van szükségünk, utána már bocsánat, de leírom... szóval, ha tovább főzzük, taknyos, nyálkás lesz.
Ha megfőtt, kihűtjük. Nem kell hozzá semmilyen ízesítőszer, hiszen az alkohol éppen eléggé édes.
Amikor kihűlt, a poharak aljába szedjük, rászedünk 2-3 evőkanál narancslekvárt, majd a maradék lekvárt elkeverjük a tejszínnel és a narancsos rétegre szedjük. 
Tetejét díszíthetjük a kék tápiókával és diónyi lekvárral.

Behűtve tálaljuk.

Hát, mint mondtam, bátraknak, aztán, ha kipróbáltátok, számoljatok be róla!:)

A tápióka nem lesz a kedvencem... legalábbis szerintem nem. Azt vártam, hogy majd könnyen megfő és milyen jópofa, meg stb., stb.... de ez a takonyszerű állag... háááááát... 

Ééééééééés... már elkészült belőle két újabb desszert is... azt hiszem, hogy lehet sejteni, hogy fagylaltok lettek...

Többet még nem árulhatok el...:))))






6 megjegyzés:

Tipitá írta...

Hogy ezt a nevet miért nem találta ki valaki??:))

Van egy színvilága!

szepyke írta...

:)))
És képzeld... már készül a piros pöttyös változat...:)))

Annak nem árulom el nevét..:))

Dia és a konyha írta...

Most hogy mondod, akár még ikra is lehetne... :D Viccet félretéve még sosem kóstoltam, de azt hiszem ezután sem fogom. A színek nagyon jók, szép a kompozíció, biztosan az íze is jó, de csak addig amíg nem gondol bele az ember, hogy mit is eszik.

szepyke írta...

Dia, a tápiókával magában semmi gond nincs. Teljesen természetes, azért ilyen golyó formájú, mert ilyenre formálják, ahogy átpasszírozzák, de ha nem áztatod alkoholba, akkor még egészséges is...:)

Bianka írta...

Nem hittem volna,látványra lenyűgöző, de nem tudom....Na jó azért megkóstolnám

Turák Kinga írta...

elég bizarr, látványilag! :D :D :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...