Tomboló kánikula... meleg..., forróság... hmm... mit is enne ilyenkor az ember? Fagyit. Fagyi, mák, marcipán... elkárhozás... valami ilyesmi...:) A mákot mindenképpen frissen daráljuk és mindenképpen főzzük össze a többi hozzávalóval, ne spóroljuk meg ezt a mozzanatot... Ha ez a fagyi ma készült volna, szerintem kétszer ennyi mákot tettem volna bele...
Ez a recept a Kifőztük 8. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.
Marcipános mákfagylalt
Hozzávalók
- 3 evőkanál mák
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 6 dkg cukor
- 1 dl cukrozatlan sűrített tej
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2-4 dkg fehér marcipán
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
Megdaráljuk a mákot, majd összefőzzük a cukorral, a sűrített tejjel, a reszelt citromhéjjal és a citromlével. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, belereszeljük a marcipánt, azután kihűtjük.
Felverjük a tejszínt. A mascarponéhoz keverjük a mákos krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt. Fagylaltgépbe adagoljuk a masszát, majd miután elkészült, gombócokat kanalazunk belőle, és tálaljuk.
(Fagylaltgép híján jól záródó dobozban a mélyhűtőbe tesszük. Fagyasztás közben többször átkeverjük botmixerrel.)
7 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, abszolút kipróbálandó kategória. :))))
Főiskolás koromban-hú, de régen!!- a kolihoz közeli fagyizóban lehetett mákfagyit kapni. Nagy újdonság volt és nagyon finom!! Most ez jutott az eszembe rögtön, ahogyan olvastalak!:)
Ahh... pont egy ilyenre vágynék most...
Én a fagyasztóba "elmentett" gombóco(ka)t kérném szépen! :)
Petra, mindenképpen ajánlom!:)
Tipitá, imádom a mákfagyit, de nagyon el tudják rontani sok helyen sajnos...:(
Ami, van még belőle...:)
Csibe, azonnal küüüüüüüüldöm:)
Szepyke! Én már most elkezdtem a fagylaltgyártást, ez a mákos is bekerül az "elkészítendők" sorába.
Annyira nyalakodóan néz ki!!!!!
Ez bizony nagyon jó kis fagyi, majd meglátod!:)
Megjegyzés küldése