Ez csípős. Nem kicsit, nagyon. Ráadásul a képen szereplőnél elkövettem azt a hibát, hogy nem a "sima" csípőspaprika-krémet tettem bele, hanem azt, ami csilivel van megspékelve... háááát... én nem is tudtam megenni... konkrétan lángba borult a fejem is tőle... Szóval, csak óvatosan kérem a paprikakrémekkel! Ez a recept a Kifőztük 2012/2. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.
Lángoló csirketál
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész filézett csirkemell (kb. 50 dkg)
- 1 érett alma
- 1 nagyobb fej vöröshagya
- 2 nagyobb vagy 4 kisebb burgonya
- 2 nagyobb sárgarépa
- só
- bors
a páchoz:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fahéj
- 1 kávéskanál reszelt szerecsendió
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 evőkanál curry
- 1 evőkanál csípőspaprika-krém
- 1/2 dl olaj
A páchoz a
fűszereket, a mézet és az olajat összekeverjük.
A csirkemellet négyfelé vágjuk, megmossuk, papírtörlővel megtöröljük. Megkenjük a páccal, és annyi időre, amíg a zöldséget előkészítjük, félretesszük.
A csirkemellet négyfelé vágjuk, megmossuk, papírtörlővel megtöröljük. Megkenjük a páccal, és annyi időre, amíg a zöldséget előkészítjük, félretesszük.
A zöldséget és az
almát megtisztítjuk, nagyjából egyforma darabokra vágjuk. (Az alma lehet
nagyobb darabban is, mert szinte szétfő a sütés végére.) Az almát és a
zöldséget a sütőzacskóba tesszük.
A zöldség tetejére rakjuk
a húst, ráöntjük a pácot. Sózzuk, borsozzuk, majd lezárjuk a zacskót, jól
megrázzuk, hogy mindenhova jusson a pácból. Pár helyen megszurkáljuk a zacskót, majd hőálló edénybe téve 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha már látszólag elkészült, kinyitjuk a sütő-zacskót, és
kissé megpirítjuk az étel tetejét.
A húst a körettel
tálaljuk. Ha maradt szaftja, azzal is meglocsolhatjuk.
Mindenképpen ajánlom a sütőzacskót, mert a
karamellizálódó méz és a zöldség sülése közben keletkezett szaft így egyben
marad a zacskóban, és nem ég bele a sütőtálba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése