2012. március 19., hétfő

LÁNGOLÓ CSIRKETÁL


Ez csípős. Nem kicsit, nagyon. Ráadásul a képen szereplőnél elkövettem azt a hibát, hogy nem a "sima" csípőspaprika-krémet tettem bele, hanem azt, ami csilivel van megspékelve... háááát... én nem is tudtam megenni... konkrétan lángba borult a fejem is tőle... Szóval, csak óvatosan kérem a paprikakrémekkel! Ez a recept a Kifőztük 2012/2. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról. 

Lángoló csirketál

Hozzávalók 4 személyre
  • 1 egész filézett csirkemell (kb. 50 dkg)
  • 1 érett alma
  • 1 nagyobb fej vöröshagya
  • 2 nagyobb vagy 4 kisebb burgonya
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • bors

a páchoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 kávéskanál reszelt szerecsendió
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál curry
  • 1 evőkanál csípőspaprika-krém
  • 1/2 dl olaj

  •  nagyobb sütőzacskó


A páchoz a fűszereket, a mézet és az olajat összekeverjük.
A csirkemellet négyfelé vágjuk, megmossuk, papírtörlővel megtöröljük. Megkenjük a páccal, és annyi időre, amíg a zöldséget előkészítjük, félretesszük.
A zöldséget és az almát megtisztítjuk, nagyjából egyforma darabokra vágjuk. (Az alma lehet nagyobb darabban is, mert szinte szétfő a sütés végére.) Az almát és a zöldséget a sütőzacskóba tesszük.
A zöldség tetejére rakjuk a húst, ráöntjük a pácot. Sózzuk, borsozzuk, majd lezárjuk a zacskót, jól megrázzuk, hogy mindenhova jusson a pácból. Pár helyen megszurkáljuk a zacskót, majd hőálló edénybe téve 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha már látszólag elkészült, kinyitjuk a sütő-zacskót, és kissé megpirítjuk az étel tetejét.
A húst a körettel tálaljuk. Ha maradt szaftja, azzal is meglocsolhatjuk.

Mindenképpen ajánlom a sütőzacskót, mert a karamellizálódó méz és a zöldség sülése közben keletkezett szaft így egyben marad a zacskóban, és nem ég bele a sütőtálba.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...