2012. március 17., szombat

SZERECSENDIÓS CSIRKE




Ezt az ételt évekkel ezelőtt láttam egy főzős műsorban, és eddig ahányszor készítettem, mindig nagy sikert arattam vele. A szerecsendió mennyisége nem elírás, aki bátrabb, tegyen bele egy egész zacskónyit, az eredeti recept annyival készült.  Ez a recept a Kifőztük 2012/2. számában szerepelt. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.

SZERECSENDIÓS CSIRKE


Hozzávalók 4 személyre 
  • 1 egész csirkemellfilé (kb. 50 dkg)
  • 1 póréhagyma
  • 3-4 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál reszelt szerecsendió
  • bors
  • 2 evőkanál olaj

a körethez:
  • sült krumpli vagy főtt rizs, esetleg tészta


Csíkokra vágjuk a húst, felkarikázzuk a póréhagymát. Megfuttatjuk a hagymát az olajon, majd kiszedjük az edényből, és a visszamaradt zsiradékon fehéredésig sütjük a húst. Felöntjük a tejszínnel, rátesszük a hagymát, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót. Jól elkeverjük, tűzálló edénybe rakjuk, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Sült krumplival, esetleg főtt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Tényleg soknak hangzik, hiszen csipetnyi mennyiségben használjuk általában a szerecsendiót! Milyen ízt, aromát ad?

szepyke írta...

Nem tudnám mihez hasonlítani. Ebben a párosításban, illetve, így a póréhagymával, tejszínnel nagyon finom. Egyáltalán nem csípős. Meglepően finom lesz tőle. A meglepő az benne, hogy a mennyiség a meglepő...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...