Ezt az ételt évekkel ezelőtt láttam egy főzős műsorban, és
eddig ahányszor készítettem, mindig nagy sikert arattam vele. A
szerecsendió mennyisége nem elírás, aki bátrabb, tegyen bele egy egész zacskónyit, az eredeti recept annyival
készült. Ez a recept a Kifőztük 2012/2. számában szerepelt. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.
SZERECSENDIÓS CSIRKE
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész csirkemellfilé (kb. 50 dkg)
- 1 póréhagyma
- 3-4 dl tejszín
- 3-4 evőkanál reszelt szerecsendió
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
a körethez:
- sült krumpli vagy főtt rizs, esetleg tészta
Csíkokra
vágjuk a húst, felkarikázzuk a póréhagymát. Megfuttatjuk a hagymát az olajon,
majd kiszedjük az edényből, és a visszamaradt zsiradékon fehéredésig sütjük a
húst. Felöntjük a tejszínnel, rátesszük a hagymát, majd sózzuk, borsozzuk, és
hozzáadjuk a szerecsendiót. Jól elkeverjük, tűzálló edénybe rakjuk, lefedjük
alufóliával, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Sült krumplival, esetleg főtt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
2 megjegyzés:
Tényleg soknak hangzik, hiszen csipetnyi mennyiségben használjuk általában a szerecsendiót! Milyen ízt, aromát ad?
Nem tudnám mihez hasonlítani. Ebben a párosításban, illetve, így a póréhagymával, tejszínnel nagyon finom. Egyáltalán nem csípős. Meglepően finom lesz tőle. A meglepő az benne, hogy a mennyiség a meglepő...:)
Megjegyzés küldése