2010. június 23., szerda

Variációk palacsintára...


Ezek a palacsinták a Kifőztük 4. számában látták meg a napvilágot. Csak halkan figyelmeztetek mindenkit, ha még nem töltötte le a 4. számot, gyorsan pótolja, mert hamarosan itt az 5.!

A bevált palacsintatésztát variálhatjuk, „színesebbé” tehetjük, ha dúsítjuk a hozzávalók listáját. A képen mákos, kakaós, diós szerepel, de a sornak csak fantáziánk szab határt. Tehetünk bele kókuszreszeléket, gyümölcsdarabokat, apró színes cukrokat, bármit, amit szeretünk.  A képen lévő palacsinták töltelékei vanília, eper és csokoládé fagylalt, melyek receptjei megtalálhatók ITT!




A dióval kevert tésztához a diót megdarálhatjuk, vagy nagyobb darabokra apríthatjuk. Száraz serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk át, majd adjuk a tésztához, és szokásos módon süssük ki a palacsintákat. Remekül illik hozzá minden, ami a dióhoz illik, például lekvár, alma, csokoládé- és vaníliafagylalt, esetleg puding vagy sodó.

A kakaós palacsintához az alaptésztába keverjünk egy-két evőkanál cukrozatlan kakaóport. Keverjük csomómentesre, majd a szokásos módon süssük ki a palacsintákat. Ebbe adagolhatunk vanília- vagy gyümölcsfagylaltot, bármilyen gyümölcsöt, tejszínhabot, esetleg pudingot is. Lehet, hogy meglepő, de ha cukrozatlan kakaóport használunk, akár sós palacsintát is készíthetünk belőle, hiszen a kakaópor magában nem édes!

A mákos palacsinta tésztájába reszelt citromhéj és mák került. A mákot darálva és egészben is a tésztához adhatjuk. Keverjük el, majd a szokásos módon süssük ki a palacsintákat. A mákos-citromos ízhez párosíthatunk vaníliát fagylalt, puding, és sodó változatban, de kiváló hozzá a citromfagyi is! Tölthetünk bele édes túrót, amibe meglepetésként marcipánt reszelünk. Aki szereti a mákot, nagyon fogja szeretni ezeket a változatokat!


9 megjegyzés:

Mary írta...

Fantasztikusak!

Bianka írta...

Csak nézek magam elé és nyelek nagyokat

Renée írta...

Imádom a palacsintát. Ezeket meg legszívesebben azonnal befalnám! Hiába nemrég ebédeltem... :P

Liza írta...

Nagyon tetszik, szuper ötletek!!!

Dia írta...

Nagyon ötletes és mutatós. Alkalmazni fogom!

Csibe írta...

Nahát, ez igazán nem hiányzott most nekem :) brutál jól néznek ki...és én olyan éhes vagyok :o

Garffyka írta...

Almásat, diósat, spenótosat már igen, mákosat és kakaósat még nem sütöttem, pedig milyen kézenfekvő :) Jó ötlet és fagyival töltve biztos befutók :)

mandy tarragon írta...

Jöhet mind, ebben a sorrendben :)

szepyke írta...

Maryenne, a mákos naaaaaaagyon jóóóóóó lett!:))

Bianka inkább gyere, egyél!:)

Liza, köszönöm, kedves vagy!:)

Dia, tényleg az, mutatós, és nagyon finom. Nekem a mákos a kedvencem!:))

Csibe, gyere, gyere, válassz!:)

Garffyka, igen, fagyival pláne nagyon mutatósak!:)))

Mandy, igenis!:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...