2010. június 25., péntek

Fahéjas almafagylalt



Nyár van, vagy mi a szösz... Ha nyár, akkor fagyi. Minden mennyiségben, és szinte bármilyen jöhet, csak apró magok ne legyenek benne...:)

Nem vagyok valami nagy gyümölcsös... Az eperrel is csak idén barátkoztunk össze, így nem csoda, hogy volt otthon egy darab alma, ami már éppen az enyészet útjára indult...

Meg kellett menteni. Fagyi lett belőle. Fahéjas almafagylalt, amolyan almáspite utóérzés...:)

Fahéjas almafagylalt

Hozzávalók:
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1 dl cukrozatlan sűrített tej
  • 1 db alma 
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál vanília kivonat (el is hagyható, vagy cseréljük vaníliás cukorra)
A tejszínt a cukorral habbá vertem. Nem teljesen kemény habbá, de már legyen tartása. Az almát megpucoltam, lereszeltem, és a sűrített tejjel leturmixoltam. Ment bele a fahéj, majd ezt a masszát összekevertem a felvert tejszínnel, és a már kavargató fagylaltgépbe öntöttem.

A gép kb. 15 perc alatt készre kavarta. Remek darab lett!



Nagyon hülyén hangzik, de a fényképekhez kölcsön kértem két szem almát... Nah, igen. Ez van. 


22 megjegyzés:

Ami írta...

Ejnye, nem szeretni a gyümölcsöket ;)-rosszkislány ;).
Ezt a fagyit viszont nagyon nagyon szívesen megkóstolnám! Írtó jól néz ki! :)

Bianka írta...

Szerintem is isteni lehet, és nagyon tetszik, hogy kölcsönalmával dolgoztál. Kérem szépen több gyümölcsöt enni, mert egészséges, bár az a finom, ami nem egészséges. Én is így vagyok ezzel, nálam azért gyümi jöhet ezerrel

szepyke írta...

Ami, nem szeretem... ez van, de ebből nagyon szívesen küldök!:))

Bianka, nah igen.. Volt is egy mondás, hogy ami jó az életben, az vagy illegális, vagy hízlal...:D

Felhőlány írta...

De jó! Almafronton hasonlóan "nagybani" fogyasztó vagyok, éves szinten kb. 6 szem alma... És pánikszerűen készül belőlük valami, amikor már mindennek mondható csak szépnek nem...
Télen, ősszel valami pite, ez lesz a nyári mentőrecept! És már fagyigépem is van... :)))

Felhőlány írta...

...lemaradt, mert már megint sietek... Köszönöm, hogy belinkeltél... :)
Akkor most belehúzok a fagyireceptek feltöltésébe! :))

Tündér írta...

Ügyes!Jó ötlet! (Én is gondolkodtam valami hasonló fagyin:)))

Tündér írta...

....és köszi:)Igyekszem újabbakat is feltenni...

araniel írta...

Fú, én imádom a fahéjas-almás fagyit. De mostanában ilyet sehol nem látok :(
Kapok egy gombóckával? ^_^

Thrini írta...

Szepyke :))))) Ez a kölcsön alma dolog nagyon jó!!!
A recept különleges, én még soha nem ettem alma ízben fagyit.

Csibe írta...

Tetszik, és biztosan nagyon finom!...a listámon nálam szerepel almás-fahéjas fagyi, de még egy kicsit várat magára.
És megint gondoltál rám :)) köszi!!!

szepyke írta...

Felhőlány, akkor mi ketten ellenénk egy év alatt egy kiló almával...:))))


Tündér, láttam, hogy már meg is indult a szezon nálad is!:)))

Araniel, gyere, akár többel is. Azóta van friss jegeskávé, grillázs, gyömbéres rebarbara, és meggy... Nah, melyiket szeretnéd?:DD

Thrini, jah, kölcsön kellett kérnem.. azért, hogy rajta legyen a képen, biztos nem veszek, hogy aztán kidobhassam..:))) És nagyon finom a fahéjas alma, tényleg olyan, mint az almáspite. Mondjuk, lehet, hogy a plusz vanília miatt is...:)

Csibe drága, még jó, hogy gondoltam rád!:) Ha már arra nincs időm, hogy kommentelni járjak, legelább gondolok rád, rátok!:) Majd mutasd a fagyidat, addig egylebből!:)))

mandy tarragon írta...

Oh, most nézem, köszönöm a reklámot :)

Angéla írta...

Kedves szepyke!
Én is elkészítettem ezt a fagyit és nekünk is nagyon ízlett, így kitettem a blogomra.
Olvastam a blog alján a feltételeket, a recepten nem változtattam, viszont a kép az saját készítésű így azt tettem ki, de forrásként a megjelöltem a Te oldaladat link formájában. Remélem jó így, ha nem kérlek tudatsd velem.
Egyébként nagyon finomakat készítesz, csak gratulálni tudok, már ki is néztem a következő fagyit, ami a Kókuszfagyi lesz.
Üdvözlettel: Angéla

szepyke írta...

Angéla, örülök, hogy ízlett, és tökéletes, ahogy linkeltél! A képet egyértelmű, hogy a sajátodat tetted fel!:) És a kókuszfagyi, nah, igen... próbáld majd ki a banánost, mert állítólag az a legjobb, bár én azt nem szeretem.... (Jaj, és a héten készült még három féle, igyekszem feltölteni őket, míg van annyira "meleg", hogy fagyizni lehessen!:)

Flóra írta...

Hmm, alma és fahéj... nálam nyerő párosítás, imádom mindkettőt! :)) Ráadásul fagyiban, úgyhogy ezt mindenképp elkészítem!
Tetszenek a receptjeid! :)

szepyke írta...

Flóra, bizony, nyerő párosítás!:)
Köszönöm, amit írtál!:)

Flóra írta...

Tegnap végre megcsináltam, és isteni finom lett! Az eddig készült fagyik közül ez viszi a pálmát. :D Szóval, köszi a receptet!
Nézz be hozzám, vár rád egy meglepetés!

szepyke írta...

Flóra, örülök, hogy ízlett, és máris megyek hozzád! Köszönöm!:))

Ágica írta...

Szia Szepy!
megcsináltam ezt a fagyit, fincsi lett nagyon, csak annyit szeretnék kérdezni hogy Te milyen tejszínt használsz a fagyikhoz? én most dobozos oké-t használtam, de az összecsomósodott verés közben.
köszi előre is! :)
Ági

szepyke írta...

Szia Ágica! 30 %-os Millit szoktam venni, az 1 litereset, mert egyszerre több fagyit csinálok, így elosztom a felvert tejszínt. A tejszín felverésnek egy titka van, nagyon hidegnek kell lennie a tejszínnek, amikor a gépbe teszed. Én legalábbis géppel verem fel a tejszínt. A leglassabb fokozaton kell elkezdeni, és aztán lassan, fokozatosan kell feljebb kapcsolni. Ha összecsomósodott, ne dobd ki, verd tovább, és a végén vajat kapsz, illetve savót. A vajat elhasználhatod, mint házi vajat, a savót kenyérhez használhatod víz helyett, vagy levesekhez, vagy bármihez amihez jó ez a kicsit savanykás íz.

Ágica írta...

köszi Szepy a gyors választ :). akkor az volt a baj, hogy nem hűtöttem be előtte, pedig rémlett, hogy be kellene, csak annyira ettem volna már a fagyit.. :D
rendszeres olvasód vagyok egyébként, csak eddig még nem kommenteltem, de nagyon szeretem az oldalad, szupi receptjeid vannak!! :)

szepyke írta...

Ágica, akkor tényleg ez lehetett a gond...
és nagyon köszönöm amit írtál, igazán kedves vagy!:)))
Köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...