2010. július 19., hétfő

Villám ebéd kánikulára


15 perc alatt garantáltan elkészül. Ahogy nagymamám mondaná, tokkal, vonóval max annyi. Ideális kánikulai ebéd, mert csak össze kell dobni, ott sem kell mellette állni, szinte magától elkészül. Amíg megfő a tészta, elkészül a gombás ragu is.

Gombás-zöldborsós tészta

Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg gomba (bármilyen, jelen esetben champion)
  • 25 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • 2 evőkanál szárított kakukkfű
  • 25 dkg tészta
Egy arra alkalmas edényben vizet melegítek. Sózom, és ha forr, mehet bele a tészta.
Egy másik edényben a két evőkanál olajat melegítem. A hagymát felaprítom, az olajon megdinsztelem. A gombát megmosom, és felaprítom. Mehet a hagymára. Hagyom, hogy elfője a levét, majd mehet rá a mirelit zöldborsó, és a tejszín. Jöhet bele a kakukkfű, a só, bors. 
Összeforralom, a gombát és a zöldborsót puhára főzöm a tejszínben. Közben a tészta is elkészül, leszűröm, és a gombás raguval tálalom.

Remek kis étel. Gyorsan elkészül, variálhatjuk, bármivel. Mehet bele kolbász, esetleg csirkemell kockákra vágva.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem az ilyen könnyű finomságokat

Dia írta...

Szeretjük!

Szemi írta...

Gyors és finom, ráadásul még tészta is van benne, ez igazán kedvemre való fogás! :))

Felhőlány írta...

Nagyon jó! :)
Nálam sem készül mostanában egyéb, mint tészta. Vittem! :))

szepyke írta...

Kedves egészségünkre!:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...