2011. február 15., kedd

Csőben sült csirke spenóttal



Kiknek is ajánlom? Akik szeretik a spenótot, illetve azoknak akik sietnek és egy gyors ebédet vagy vacsorát szeretnének...

Csőben sült csirke spenóttal

Hozzávalók 2-4 főre
  •  45 dkg fagyasztott spenót (püré vagy darabos)
  • 1 nagyobb filézett csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 30-40 dkg trappista sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 5 dkg vaj

A csirkemellet elfelezzük hosszában, aztán a két nagy darabot lapjában megint kettévágjuk, hogy vékony szeletek legyenek belőle. Megsózzuk, megborsozzuk. A sajtot lereszeljük, a felét elkeverjük a spenóttal, hozzáadjuk a tejszín felét és az apróra vágott fokhagymát. A húst lehetőleg teflonos edénybe fektetjük, ráöntjük a spenótos masszát. Megszórjuk a maradék sajttal és leöntjük a megmaradt tejszínnel. A vajat a tetejére kockázzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt, lefedés nélkül, készre sütjük.
Magában is nagyon finom, de rizzsel vagy sült krumplival kiegészítve kiadós ételt kapunk.

Ez a recept megjelent a Kifőztük 2011/1. számában. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, természetesen, mint mindig, most is ingyenesen!


5 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Szepyke!
Spenótimádó jelentkezik.
Nagyon ínycsiklandozó:-)

Bianka írta...

Izgi finom lehet. Sütés közben a spenót nem eresztett levet

szepyke írta...

Gesztenye, próbáld ki, mert nagyon finom és nagyon egyszerű!:)

Bianka, de, eresztett, ott is áll a tányéron körülötte. Egyébként, ki lehetett volna nyomkodni, de minek? :)

Anikó írta...

Ezt a recipét már a kifőztükből kivettem, egyrészt mert szeretem a spenótot, másrészt imádom az ilyen pofonegyszerű gyors finom ételeket, a mostani kifőztük is tele van jobbnál jobb receptekkel, csak győzzem elkészíteni:-)))

szepyke írta...

Anikó, imádlak!:)Köszönöm a kedves szavakat!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...