2011. április 29., péntek

Kalácspuding


Hát, nem ez a desszert fogja nyerni a legszebb desszert kategóriát... viszont, finom, nagyon könnyen elkészíthető... elnyeli a húsvétról maradt, vagy bármiért megmaradt kalácsot, vagy kenyeret.

Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, tálalható melegen, hidegen, tehát tuti befutó amikor az ember úgy ér haza, hogy már a lépcsőházban érzi, hogy belép és feltépi a hűtőt, mert édességet akar enni, de gyoooooooooorsan!!!

Kalácspuding

Hozzávalók
  • 30-40 dkg kalács, vagy kenyér
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg fehércsokoládé 
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 3-4 dl tej

A kalácsot felszeleteljük, egyik oldalukat vékonyan vajjal bekenjük. A sütőtálat (ami lehet bármi, ami bírja a sütőt... pitetál, jénai) vékonyan kivajazzuk. A kalácsokat vajas felükkel felfele a tálba rétegezzük. 
A tejet összekeverjük a tojással, vaníliakivonattal, a nagyobb darabokra vágott fehér csokoládéval. és a cukorral. Jól elkeverjük, majd gőz felett (tapasztaltabbak kisláng felett) pár perc alatt összefőzzük. Amikor a krém sűrűvé válik, készen vagyunk. 

A krémet a kalácsokra rétegezzük, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Sütési idő nagyjából 20-25 perc. 


Soufflé formában készítve egyszemélyes darabokat is készíthetünk belőle. 


3 megjegyzés:

Éva írta...

Ez nagyon ötletes, ha pld. maradék kalácsot is esetleg már szikkadt, fellehet használni és könnyen elkészíthető.

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

szepyke írta...

Éva, Bianka, köszönöm, kedvesek vagytok!:) Valóban nagyon finom és nagyon egyszerű!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...