2010. április 18., vasárnap

Négyhagymás felfújt


Semmi extra, csak négy féle hagyma, egy kis tejszín, némi vaj, és egy tojás.

Gyorsan készen van, melegen is finom, hidegen is finom. Jól variálható étel, ami lehet reggeli, vagy egy könnyű vacsora, amennyiben a hagyma könnyűnek számít..

Négyhagymás felfújt

Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 db tojás
  • 3-4 levélnyi medvehagyma
  • újhagyma
  • póréhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
tálaláskor: 
  • snidling
  • esetleg reszelt sajt

A hagymákat, a snidling kivételével, megmossuk, felkarikázzuk, aprítjuk. Egy arra alkalmas edényben a vajat felolvasztjuk, majd rádobjuk a hagymákat és kicsit összefonnyasztjuk őket. Ne barnuljanak, maximum üvegesedjenek! Ha ezzel megvagyunk, jöhet rá a tejszín, amivel elkeverjük, majd a só, a bors és az őrölt szerecsendió. Egy-két keverés után ezt az elegyet egy kivajazott souffle formába öntjük (azaz két kivajazott formába) ráütünk egy nyers tojást, és a középmeleg, 180 fokos sütőbe tesszük, gázsütő 4-es fokozat kb 10-15 percre. Annyi kell neki, hogy a tojás megszilárduljon.

Készen vagyunk!

Ha készen van, aprított snidlinggel megszórjuk, esetleg, reszelt sajttal is megkínálhatjuk!

Természetesen mehet bele sonka, gomba, bármi, amit szeretünk. A tojás remekül összefogja majd a hozzávalókat, és remek kis ételt kapunk belőlük.

10 megjegyzés:

Hugi írta...

Igen!!!
Azt hiszem, ezzel a remek kis reggeli szösszenettel fogom felavatni az ugyanilyen kis tálkáimat!!!!!
Köszi Szepyke!
Hugi

Felhőlány írta...

Szívesen megenném reggelire a friss kenyér mellé... :)) Délutánig biztosan megadná a szükséges energiát... Nagyon guszta! :))

Bianka írta...

Csodálatosan néznek ki. Bár én már reggeliztem, de egy uzsonnára azt hiszem bevállalnám ;)

Livi írta...

Ez tök szuper! Imádjuk a hagymás ételeket :)

egycsipet írta...

Ezért emberem odáig lenne. :))

Ms. Poppy írta...

A címet olvasva tutira vettem, hogy az egyik hagyma a medvehagyma lesz. Ezt a felfújtat nagyon szeretném, jó kis recept, de legyen már vége a medvehagyma- szezonnak!:D

szepyke írta...

Hugi, szerintem nem fogsz csalódni!:)

Bianka, bár, már hideg, de így is tálalom!:)

Livi, én is!:)))))

Csipet, és tálkád is van hozzá!:))))

Ms.Poppy, hát, igen.. pedig lehetne fokhagyma is! Mi a baj a medvehagymával?

Csibe írta...

Óóóó, mennyiféle hagyma egy buliban :) nagyon jól hangzik!

L.Krisztina írta...

Imádom a hagymát mindegy milyen :)))
Nagyon szép az gyöngyike :) Most vettem egy olyan növénykét ami olyan mint a snidling , csak ennek fokhagyma illata és íze van :))))

Ms. Poppy írta...

Nincs a medvehagymával semmi baj, nagyon szeretm, csak amerre nézek, mindenhol ezt látom.:) Mostanában én is felhasználtam több ételhez, csináltam belőle pestot is az ínségesebb időkre. Azt hiszem, csak besokalltam tőle.:S

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...