2009. november 10., kedd

Úgy szeretném, ha egyik reggel....

...végre ilyenre ébrednénk. Fehér lenne minden. Ropogna a hó a talpunk alatt, és érezni lehetne a hó illatát. Mert van illata. Szerintem legalábbis. Hideg, fehér hó illata van. Nyugalom, és csend illata van, és gyönyörűséges is. És mindig meg kell benne rögtön mosni az arcomat, hogy biztos, hogy szép maradjak, jövőre is. Imádom a havat. Hol van már, ki rejtegeti?

21 megjegyzés:

Nóra írta...

Mi két hete minden nap úgy kelünk a férjemmel, hogy az első, hogy óvatosan felhúzzuk a redőnyt... aztán csalódottan megállapítjuk, hogy megint nem esett hó.
Én az esti havazást szeretem egyébként, az még városban is olyan szép, csöndes, puha...

Brigitta írta...

Én is imádom,nagyon várom már.Érdekes,gyerekkoromban nagyon nem szerettem,biztos,mert sokat dobáltak a suliban a fiúk a nyakunkba.:))
Most viszont,felnőtt fejjel valahogy olyan varázslatosnak tűnik.Mi amióta megszülettet a 3 évesünk mindig sétálunk,amikor esik,persze a kicsi miatt is.Olyan isteni tiszta levegő van olyankor,hogy csuda!Még a járdát is szívesen takarítom ,szó nélkül.Ennek persze a férjem örül a legjobban!!:))
Sokan frászt kapnak,amikor emlegetem,hogy eshetne már.:))

L.Krisztina írta...

Már nagyon várom!!!!! Múlt héten már volt a fákon dér ::))))
Hát az ember ebben a globális felmelegedésben már ilyen kicsinek is nagyon tud örülni::)) de mikulásig még van idő akkor biztos fog esni:)))))))) hóóóóóóó haaaaa hóóóóóóó

öcsike írta...

Nővérkém... itt ismét az öcséjd!

Hát igen... azok a régi szép idők mikor az első hóban felborítottalak és megmostam jó alaposan az arcod. ;)

Gondolom még emlékszel rá!
Mikor ott is hagytalak mindig a hóban elfeküdve. :P

Felhőlány írta...

Mintha a saját öcsémet hallanám... :))) Igazából én rejtegetem... Egyezséget kötöttünk, hogy ha decemberig nem esik, jobban fogom szeretni... ;o)

egycsipet írta...

Lámpákkal megvilágított esti utca, puhaság, némaság, csak egy kis hóropogás, esetleg kutyaugatás, hideg, tiszta levegő és a füst illata a kéményekből. Na én ezt várom már évek óta és sehol, pedig gyerekként minden téli este ez várt odakint... :(

Chef Viki írta...

Szepy, kiegyezhetünk december 24-ben :-DDD Addig dolgozni kell járni valahogy, meg bevásárolni, meg-meg-meg :-))

Jégfóbiám van. Előttünk mindig lefagy az út, senki útja: se önkormányzat, se maszek vállalat nem takarítja a havat róla. Jégpáncél a tavaszi olvadásig.

Ha csak ránézek, kiver a víz.

Hozzon a Jézuska havat, jó? :-)

Andi/cuki írta...

Imádom,imádom,imádom...
Valahogy úgy alakult,hogy a legnagyobb hóban pont nem kellett dolgozni mennem,vezetnem..
Ja,de egyszer bevitt az uram traktorral:-DDD

Ági, aki főz írta...

Jaj, nem még! Még csak november eleje (ja most nézem közepe) van! Még sokat akarunk autózni ide-oda, nem akarok csúszós utakat, bedugult várost! Karácsony környékén pont jó lesz.

szepyke írta...

Nóra, amikor reggelente olyan világosabb fény van, mindig reménykedek... de nem. Pedig már itt van az ideje.


Brigitta, így, ahogy mondod. Ha esik, akkor este is le kell menni sétálni. És éjszaka a legszebb, mert csendben esik és olyna jó illata van, és csend. Imádom!

Krisztina, azért nálad gyönyörű lehet. Hó, bambik... (sárguló szepy smile)

Öcsi, váglak nyakon, még hogy felborítottál, maximum, én téged a szánkóval. Hüle gyerek!

Felhőlány, ne csináld! Nálad van!
Add elő, de rögtön. Nem azt akarom, hogy hetekig ne lehessen közlekedni, csak azt, hogy essen, és két napig fehér legyen minden. Aztán megint ne essen, aztán megint essen....:)))))

Egycsipet, pedig ez így lenne tökéletes, ahogy írtad!

Viki, akkor hétvégére essen, az úgy jó? Akkor maradhatsz otthon a paplan alatt egy bögre forralt borral.. Nah???


Andi, engem is vittek már katonai terepjáróval iskolába. Volt egy tél x éve, amikor egyik reggelre kb 60 centi hó esett! Jesszusom, de szép volt!

Ági, hétvégén lehet? Egyébként, ilyenkorra már az első hó le szokott esni. Tapasztalatból mondom. Mert tudom, hogy általában november 10-ig leesik az első hó. Szinte mindig, csak nem emlékszel rá. De én igen!:))))

Delish írta...

En mar a tavaszt varom, nem a havat! :) a havat csak sieleskor elvezem, varosban utalatos tud lenni, csak gond van vele...Bar itt nem kell tartani a hoesestol amit nem is banok.

Ildikó írta...

Szeretnék én is csatlakozni! Úúúúúúúgy várom már a havat. De itt Kelet-Mo-on most csak az eső esik, de az nagyon. Még a járda takarítását se bánnám, csak esne már egy kis ropogós hó. Én is mindig megmosom az első hóval az arcom :).

jókaja írta...

Én még örülnék ha nem esne a hó (se), be kéne fejezzék a kerítéslábazat betonozását :-(

szepyke írta...

Delish, városban tényleg hamar ronda lesz,bár én emlékszem, hogy kb 10 éve volt egy olyan tél, amikor január elsején leesett egy szép nagy adag hó és februárig megvolt mindenhol, olyan hideg volt. Azt imádtam, bár parkolni, csak hóbuckák tetején tudtam...

Indigó, akkor Te is szép maradsz, nem csak én!:)))) (Téged is hülyének néznek miatta?:DDDDD)

Jókaja, ez csúnya önző dolog ám!:))) A kerítéslábazatot hóban nem tudják csinálni? Mondjuk, nálunk is a hidegre fogták, hogy januártól áprilisig nem készült el a kapu... Érdekes, Ausztriában a legnagyobb havazásban is betonoznak... Csak minket néznek hülyének, hogy nálunk nem köt a beton hidegben... :)))

Jah, és a kép a netről van, ez (sajnos) nem a mi utcánk...

Csibe írta...

Szepyke, igen, van illata. Imádom, várom én is. És ez a kép, valami csodaszépséges. Sok havas emlékem van, de ami az utóbbi időben többször eszembe jut - egyik estére csoda nagy hó esett, elindultunk otthonról - aránylag későn - sétálni, ekkora már az apró szemeket felváltották az óriási nagy pelyhek, a szél sem fújt, az autók sem jártak, minden világított a fehérségtől....hhjjajjj

mandy tarragon írta...

Egyrészt én is várom. Másrészt viszont akkor nem tudnék dolgozni jönni...

szepyke írta...

Csibe, amíg élt a kutyám, addig nem volt gáz akár éjjel kettőkor sem lemenni havazni.
:)

Bár, pont nem szokott érdekelni, hogy ki, mit gondol.

A nagy kedvencem, amikor úgy indulok el a kocsival, hogy nem takarítom le, és ahogy megyek, fújja a menetszél róla a havat, és olyan vagyok, mint a Mikulás, havat húzok magam mögött.
A múlt héten láttam egy kocsit, amin kb 5 centi hó volt. Ha nem lettek volna mellette a gazdái, esküszöm, hogy hógolyót gyúrtam volna belőle! Imádom!!!


Mandy, ez így van, akkor én is nehezebben jönnék be, ez tény, de kit érdekel...:))))

mandy tarragon írta...

Viszont szabad kívánni? Karácsonykor szeretnék jó vastag havat, hideget, zimankót :)

szepyke írta...

Mandy! Ámen!:)

Jade írta...

En sem bannam ha meg nem esne, de Advent korul mar orulnek neki... Most eszmebe juttattal egy nagyon kedves emleket! Koszi!

szepyke írta...

Judith, én köszönöm!!! És már mindjárt Advent!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...