2011. január 27., csütörtök

Variációk gofrira


Ezek a receptek a Kifőztük 2011/1. számában jelentek meg. Tessék megnézni, mert számtalan receptet találni benne például a fánkokról is... Bele lehet lapozni például ITT is. 
Letölteni a www.kifoztuk.hu olalról lehet!

Az első képen az alsó gofri a kelt tésztából készült, reszelt citromhéjjal, mákkal "dúsított " változat... Aki szereti a mákot, próbálja ki, mert naaaaaaagyon finom! 

Kókuszfüggőknek kötelező a tésztába nagy adag kókuszreszeléket is szórni! Olyan finom a meleg gofri a tésztába sült kókusszal, hogy el sem tudjátok addig képzelni, míg ki nem próbáljátok! Utána némi csokoládészósz, és maga a Kánaán...:)))


GOFRI KEVERT TÉSZTÁBÓL

Hozzávalók kb. 15-20 darabhoz

·         12 dkg vaj vagy margarin
·         20 dkg cukor
·         4 tojássárgája
·         50 dkg finomliszt
·         2 kávéskanál sütőpor
·         6 dl tej
·         4 tojásfehérje
·         2 evőkanál vaníliás cukor
·         csipet só

A tojásfehérjét a sóval habbá verjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a tejet és a vaníliás cukrot. Amikor ezzel készen vagyunk, óvatosan belekavarjuk a felvert fehérjehabot. Nagyjából fél óra pihentetés után süthetjük is a gofrit az arra alkalmas sütőben.




GOFRI KELT TÉSZTÁBÓL

Hozzávalók kb. 15 darabhoz

·         40 dkg finomliszt
·         1,3 dl langyos tej
·         3,5 dkg élesztő
·         2 egész tojás + 2 tojássárgája
·         csipet só
·         1 evőkanál vaníliás cukor
·         20 dkg olvasztott vaj vagy margarin
·         25 dkg cukor

A hozzávalókat a vaj és a cukor kivételével összegyúrjuk, majd minimum fél órát pihentetjük. Ha megkelt, hozzáadjuk az olvasztott vajat és ezt is belegyúrjuk a tésztába. Sütés előtt gombócokat formázunk belőle, amiket előbb megforgatunk a cukorban, kicsit átgyúrjuk, majd a gofrisütőben megsütjük. A sütőlapot elég az első adag előtt megkenni olajjal, mert a tészta elég vajat tartalmaz.

Ezt a tésztát kisütve, jól becsomagolva a hűtőben is tárolhatjuk, majd felhasználás előtt a mikróban pár másodperc alatt újramelegíthetjük. Nagy előnye, hogy sokáig friss marad, nem szárad ki olyan könnyen, mint a kevert tésztás változat. Egyenként, jól becsomagolva le is fagyasztható, majd kiolvadás után a mikróban újramelegíthető.


És egy "közeli" a gesztenyekrémes-tejszínhabosról... ha jól látom, még a fogam lenyomata is látszik...:)) Ez az én kedvenc párosításom... Általában a két fülem közötti terület tiszta tejszínhab, ha éppen ilyet eszem...


Gofrival kapcsolatban már írtam a blogon, ITT.

10 megjegyzés:

Hajnal írta...

Mákimádó vagyok,szóval tuti kipróbálom :D
Rég jártam erre,nagyon szép lett a blogod :-) Ígérem mostmár többet jövök!!!

szepyke írta...

Hajnal, kedves vagy, köszönöm!:) Igyekszem!:)) És gyere, gyere!:))))

Bianka írta...

Nincs gofri sütőm, pedig most hogy ennék

Nelli írta...

Pont a napokban gondoltam rá, hogy a hétvégén kellene sütni.:-)

Szemi írta...

Ňyamiiiii !
De rég sütöttem már gofrit, ideje lenne! :

GasztroRéka írta...

:) Mindig jókat alkotsz! ez is nagyon tetszik! Ma sem ettem még semmit, mert ennyi eszem van, hogy így jövök ide és akkor hangosan korog a gyomrom. A Szepy Smile nagyon tetszik!

szepyke írta...

Bianka, pedig érdemes venni egyet!:)
Nelli, akkor hajrá!:)))
Szemirámisz, majd küldjél:)
Réka, nekem is tetszik a "nagyképű" szepy smiley...:))

Zsiri írta...

Gofri forever :) Imádjuk!

Viki írta...

Jó hogy eszembe juttattad, olyan rég volt nálunk, hogy éppen ideje lenne megcsinálni :)
Majd noszogatom mán magam egy kicsit :))

szepyke írta...

Lányok, gofrit bármikor!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...