2011. május 29., vasárnap

Rebarbara de lux - Rebarbara fagylalt marcipánnal, kardamommal


Üdvözlöm az egybegyűlteket!

Mielőtt bemutatnám legújabb fagylaltkreációmat, megkérek mindenkit, hogy kapcsolják ki mobiltelefonjaikat. Teljes csöndet kérek, illetve, megkérnék mindenkit, hogy álljanak fel, hogy ezzel is megadják a tiszteletet ennek a csodának...

Köszönöm!

És akkor következzék a Rebarbara de lux, azaz a Rebarbarából készült fagylalt luxus kiadása...

Álom... 

Imáááááááááááádom!

Egyszerűen abbahagyhatatlan... az illata, az íze, a fűszeressége... 

Azt hiszem, hogy ezzel a fagyival magasra tettem a mércét...és még csak május van.. és még a fagyigép sem került elő... előre rettegek, hogy mik jönnek még...  Hát... gyertek, rettegjetek velem!:)

Rebarbara de lux - marcipános rebarbarafagylalt kardamommal fűszerezve

Hozzávalók
  • 10-15 dkg rebarbara
  • 2-4-6 evőkanál porcukor (ízlés szerint adagolva...)
  • 1 dl cukrozatlan sűrített tej
  • 6 dkg marcipán
  • 5 zöld kardamom porított magjai
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 centi friss gyömbér lereszelve
  • egy csipetnyi fahéj
  • 4 dl felvert ízesítetlen tejszín


A rebarbarát és 2 evőkanál cukrot összefőzzük az 1 dl sűrített tejjel. Jöhetnek bele a fűszerek, azaz a gyömbér, a porított kardamom, és a fahéj. Az összefőzés nem tart tovább kb. öt percnél, mert a rebarbara pillanatok alatt megfő. Adjuk hozzá a marcipánt és a vaníliakivonatot, majd az egészet  turmixoljuk vagy botmixerrel krémesítsük, majd hűtsük ki. 
Ha teljesen kihűlt, óvatos mozdulatokkal keverjük össze a felvert tejszínnel, majd kóstoljuk meg. Ha éppen elég édes, adjunk hozzá még 1 evőkanálnyi porcukrot. Ha már elég édesnek érezzük, nem kell hozzá több cukor.
A rebarbara fanyarságát semmiképpen ne nyomjuk el a cukorral, mert ez akkor lesz az igazi, ha fanyar, savanyú marad.

Ha van fagylaltgépünk, a masszát öntsük bele és kavartassuk vele készre a fagyit, ha nincs, adagoljuk zárható dobozba és tegyük a mélyhűtőbe. Kifagyasztása közben óránként kavarjuk át botmixerrel.


A recepthez használt kardamom a Fűszeráruház ajándékaként érkezett hozzám. Köszönöm a megkeresésüket, remélem, tetszik a recept, amihez az általuk használt fűszert használtam. 
Mivel még másik két fűszert is kaptam, további receptek várhatóak... megsúgom, hogy a kardamom elnyerte a tetszésemet, úgyhogy hozok még majd vele mást is. Addig nézzetek be a Fűszeráruház oldalára, biztos találtok valamit, amit szívesen kipróbálnátok, megrendelnétek.



A fagylalt színe ne tévesszen meg senkit. A rebarbara zöld és rózsaszín, de ebben a fagyiban szinte csak a leve van, annyira szétfőtt, viszont előtte nem karamellizáltam, így nem barnult meg. Nagyon szeretnék rózsaszín rebarbarát találni, de eddig nem sikerült... Ez is inkább zöld, mint fehér... de a rengeteg tejszín miatt hígult, viszont a krémességéhez elég fontos volt a tejszín. 


8 megjegyzés:

Szkladányi Juca írta...

Gyönyörűűűűűűűű! (irigy vagyok :D)

trinity írta...

Csodás!

Kati írta...

Szívesen megkóstolnám, a rebarbarát szeretem nagyon.

szepyke írta...

Kovács Micike, már én is... elfogyott...de már be van hűtve a következő..:)))

Trinity, nagyon finom is lett!:)

Kati, nagyon jól kiegészítik egymást a rebarbara és a marcipán...:)

Bianka írta...

NAgyon finom lehetett

szepyke írta...

Bianka, az volt!:)

Unknown írta...

Ez szó szerint egy álom :) Isteni lehet :) Én is gondolkodtam rebarbara fagyiban, de ezt a változatot,nagyon megkívántam, huh ez egyszerűen kell :)

szepyke írta...

Vikvi, valóban az!:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...