2011. december 28., szerda

Mézes krémes - mézes zserbó


Azt hiszem, hogy az eddig sütött mézes krémesem legjobbja van a fényképen. Leheletnyi vékony tészta, nagyjából ugyanolyan vastag krém réteg... mindez teljesen egybeolvadva...apró, falatnyi darabokra szeletelve... falatnyi ízbombákat eredményezve.

Sikerült annyira vékonyra nyújtanom a tésztát, hogy ahogy sok régi szakácskönyvben is olvasható, késpenge vastagságú lett. Pár perc alatt kisült, pár perc alatt kihűlt, megkentem a krémmel, rétegeztem, majd a végén az utolsó lapot vékonyan kentem meg a csokoládéval... 

A tésztától elválaszthatatlan a krém, annyira beszívta a krém nedvességét, hogy egy nagy "massza" az egész... Hogy hogy sikerült ilyen jól? ITT írtam róla... :)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ide vele!! Most! Azonnal!

szepyke írta...

Hát, ennek már csak a hűlt helye van meg...:)))

Névtelen írta...

Szia Szepy!
Ha te is érdemesnek tartod a hírt, esetleg tedd közzé. Az Alexandrában (neten és boltban is) a Szakácsok könyve FÉLÁRON kapható.

Renata Kalman írta...

Az biztos, hogy ez az egyik legjobb süti a világon! Én is szoktam készíteni, ebben egyöntetű a családi vélemény: jó :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...