2010. május 9., vasárnap

200 ml = talán 180 ml.. talán...




Rengeteg tejszínt használok. Főleg főzéshez, de mostanában rengeteg habot is készítek belőle. Mivel a tejszínhab általában horror drága, ezért igen-igen megnézem, hogy melyiket veszem meg...

A legolcsóbbnak a Tesco ezen terméke látszott. Már sokszor vettem belőle. Egyrészt, szeretem, hogy kicsi, 200 ml, tehát, ha nem kell csak egy-két dl tejszín, nem kell felbontanom egy fél literes dobozt, másodszor a literre számolt ára sokkal jobb, mint bármelyik másiknak...

Bevallom, hogy eddig számomra nem derült ki, hogy ez bár, 200 ml van feltüntetve a dobozán, valójában maximum 180 ml... Eddig nem tűnt fel, mert csak olyan ételekhez kellett, ahol ezt nem kellett figyelni. Tegnap viszont ki kellett mérnem, mert amit készítettem, ahhoz pontos arányokra volt szükségem...

Kinyitottam, beleöntöttem az edénybe, és láss csodát... 

Ez nincs 200 ml. 

EJNYE!!!


Van még itthon két-három másik fajta is, bár azok 500 ml-s kiszerelésűek. Le fogom mérni azokat is, esküszöm...

20 megjegyzés:

Livi írta...

A maradék pici mennyiség nem tapadt esetleg a doboz falához?:) Én ilyenkor mindig ezzel nyugtatom magam :D Amúgy tényleg ejnye :)

Edó írta...

En ezen nem csodalkozom,sok mindennel van ez igy ,cukor,liszt stb.Merd ki azokat is,meg fogsz lepodni.Sot,a tejet is probald ki:)Ha az arat nem tudjak emelni,akkor csokkentik a mennyiseget,de ez mar regota igy mukodik.Sajnos.

szepyke írta...

Livi, nem, nem tapadt. Ez az a fajta, ami folyékony, nem a krémesebb, ami tapad...:)))

Edó, nagy adagnál, még értem, hogy trükköznek vele, mert egy kilónál a 2 deka, az hááát, mondjuk, hogy belefér... De ennek kb a 10 %-a hiányzik!!! Ez ilyen pici adagnál durva. Ki fogom mérni mostantól az összeset, esküszöm...

Ikkyu-san írta...

És mércéd biztos, hogy pontos? Le kéne mérni több féle mércével is. Bár kicsit sem lennék meglepődve, ha a Tesco csalna! Sok kicsi sokra megy.

BirgánAndi írta...

Észrevettétek már,hogy a budafoki élesztő sincsen sosem 5 deka? Akármilyen frissen használom fel,kell mondjuk 2,5 deka valamihez, és bőven a felénél túl vágom. még mindig nincs meg a 2,5.

Makka írta...

Szerinted mitől "gazdaságosak"?:)
Egyébknt én is szoktam nézegetni az ilyesmit. De a múltkor be kellett látnom, hogy amilyen tejszíneket meg tejfölöket vásárolok, mindegyikre grammban van ráírva a beltartalom mennyisége. Én meg attól kapok epeömlést, mert mindig ml-ben számolom ezeket.
És attól is rosszul vagyok, hogy a túró nem 500 g, hanem csak 450. Rá van írva ugyan, de miért csak annyi? Én tudom, hogy nagyjából annyi egy font, de nagyon régen nem használjuk már azokat a mértékegységeket.

Hugi írta...

Szia Szepyke!
Mi a tapasztalatod a tecsós tejtermékekkel? én soha nem merem venni őket :(
Viszont a többi méregdrága, hacsak nem veszek szlovákot, de azt továbbra sem vagyok hajlandó!!!
Üdv.: Hugi
u.i.: én fél éve kellemesen csalódtam az ilyen méricskéléseimben, de nem tudom, hogy már mit ellenőriztem :(

szazala írta...

Szepyke!
Engedd meg,hogy a saját blogomból idemásoljam a kb egy hónappal ezelőtti történetemet!
...."az előbb említett kócerájban cápaharcsa akció van,(amit én nagyon szeretek).,gondoltam veszek pár csomaggal.(1-tfizet 2-tkap).Szerencsére felmértem a helyzetet,hogy valahogyan haza is kell hoznom,ezért csak 2 csomaggal vettem.Belefutottam avokádó akcióba is,mert éppen mondta a hangos,hogy mindösszesen 79 ft/db.Ebből lett 2,valamint a pöttyös guru is 99 ft-t kellette magát,így az is párossan landolt a kosaramban,plusz még zöldség,gyümölcs,tejszín,tejföl...stb.Nem voltam elég figyelmes(ekkor már kb 17 km volt a lábaimban).Itthon átnéztem a blokkot,a halacska 2-t fizet 2-t kap,mivel ez csak 60 dkg-ás csomag volt,az újság pedig az 1 kg-ost hirdette.A márka ugyanaz,meg ott volt felette a címke is(hogy ez az a termék).Ahelyett,hogy 2 kg kaptam volna kb 1500 ft-t,vettem 1kg 20 dkg-t 2400 ft-t.A 79 ft-os avokádót 119 ft-ban mérték,a 99 ft-os pöttyös gurut pedig 145 ft-t."...
Ennyit róluk....
Érthetetlen,hogy miért arra rendezkedtek be,hogy átvágják a vevőiket!
Köszönöm a lehetőséget,hogy itt is leírhattam!

Bianka írta...

Remek :(
Legalább neked a mérőd jó, mert egy hónapja vett mérce szart sem ér, mert majdnem fél deci eltérés van

Daisy írta...

Szepy ez olyan régi trükk, ami újra és újra eladható. Van már jó húsz éve, amikor a gyerekeimnek pudingot főztem. A zacskós 1l-es tej, amit kétfelé kellett önteni a két csomaghoz, rendszeresen 9 dl volt.
Néha én is játszom azzal, hogy lemérem az egységcsomagokat, mielőtt kobontom. Nálam egészen jó az arány.

egycsipet írta...

Szepy, kivételesen a mérce ellen voksolok. Nemrég elővettem 4 különböző mércét, ugyanazt a vizet töltögettem egyikből a másikba és mind a négynél más volt a mennyisége. Az egyik a tiédhez hasonló bögrécske volt...

judit.6 írta...

Totálisan nem lepődtem meg.
Mint tudjuk a legkisebb is számít.... másmint nekik. ha 10 dobozt így "lenyúlnak" a "megspróolt részből" lesz egy új doboznyi...
Egyébként sajna a mérős poharak sem túl pontosak. :S
Fagyasztható péksütit sütök. Már vannak kérdéseim, de még megvárom mi lesz a vége... (most sül)

Kata írta...

Csipetnek igaza van, én már kidobtam vagy 2 mércét, ami annyira nem stimmelt, jelenleg a legpontosabb mércéim mosóporos dobozokból lettek kimentve.

Egyébként én úgy döntöttem nemrégen, hogy...

1. ha a boltban nem néztem meg a blokkot, akkor itthon már nem fogom, mert feleslegesen nem mérgelem fel magamat...
2. nem mérek meg semmi olyat, amit nem nagyon muszáj, az okát lásd az 1. pontnál...

Elegem van ugyanis, hogy minden egyes vásárlás után tökre felhergeljem magamat, amikor mér nem nagyon tudok ellen tenni. Az oda- és visszaútnál úgyis megteszem, mivel biciklivel járok, és ezt sem a gyalogosok nem veszik semmibe (azt hiszik, egy bicikli nem tudja őket kellőképpen fellökni, de szerintem tévednek...), az autósok pedig egyenesen hülyének nézik a drótszamáron közlekedőket, szerintük azok nem ismerik a KRESZ-t. Ezek miatt meg egyenesen új blogot akarnék nyitni, csak belátom, hogy arra az egyre sincs elég időm, akkor meg mit csinálok kettővel..

Na kipuffogtam magamat nálad, ugye nem baj?:)

sedith írta...

Szepy, a mércét mérd le! Utána dönts a terméket illetően. Nekem is van egy mércés csészém, amiben, ha kimérek 2 dl-t, egy másikban kereken 3-at tesz ki.
Amúgy nem lennék meglepődve azon sem, ha éppen annyi különbség is lenne. Néhy én is eljátszadozom a vett dolgok mérésével. Egetverő dolgok még nem kerültek fényre nálam.

Viki írta...

Na ez is szuper !!! Csak annak örülök, hogy Kata le merte írni, amit én eddig még nem. "....a mosóporos dobozból kimentett mércét" használom, mert ez tünik a legpontosabbnak.
Szepyke ! ne mérgelődj, nem éri meg. Csak akkor van gond, ha folyékony mosószert használsz :) Egyébként én is szórakoztam régen mérecskézéssel, de már befejeztem.

Moha írta...

Edithez és Csipethez csatlakozva nekem ahány mérőedény,annyiféle... A kenyérsütőhöz adottat használom a legtöbbet, de ez nem egyezik a másik kettővel ,ami még van.

szepyke írta...

Ikkyu-san, de melyik lehet a pontos, amivel a vendéglősök standolnak?
Az ember azt várná, hogy a gyártóknak is van egy mércéjük, ami pontos... és nem azt, hogy ennyire csalóka...

Tatin, nah, azt még nem mértem le... Még. Azt én eleve kb adagolom. Az sem annyi? Szuper.

Makka, egyébként, én lehet, hogy jobban szeretném, ha súlyban adnák meg, mint dekában, mert a halálom, amikor egy recepthez ki kell mérni, 1,25 dl-t... akkor már inkább mondják/írják azt, hogy 10 dkg-ot mondjuk...

Hugi, ez a tejszín ok, a vajuk ok, tejet nem veszek Tescos tejet, mert fehér darabok lebegnek benne...

Szazala, ismerős... És köszönöm, hogy ide is megírtad, ha többször, többen látják, már nem tudnak annyira hülyének nézni minket...
Egyébként, botrány, ami itt megy ilyen szinten, de tényleg...

Bianka, most itt volt már aki azt írta, hogy lehet, hogy azzal is baj van, valahogy lemérem...

Daisy, azt mindig elfelejtem, hogy a tej soha nem egy liter... Soha. Egyik sem!

Egycsipet, de akkor melyiket kell megvenni, melyik a valódi, megbízható?

Judit.6, írtam a péksütihez neked!:)))

Kata, csak nyugodtan! Nekem nincs mosószeres mércém, mert mosódióval mosok, de majd megkérdezem a szomszédomat... És tényleg nem szabad utána már bosszankodni, mert csak az egészségünkre megy. És látod, ez is a gondom a "bögrés" süteményekkel...

Sedith, de hogy mérjem le? Hol találok valódi egységgel "dolgozó" mércét????

Viki, akkor szerinted is be kell szereznem mosószeres mércét...

Moha, szuper. Megkeresem a kenyérsütős mércémet. Mehetek le a pincébe...

Jucy írta...

Ilyen bejegyzésekkor mindig szerencsésnek gondolom magam, hogy amit mi hordunk házi tej finom és friss és másnapra tekintélyes tejszín szedhető le róla :)

GasztroRéka írta...

Múltkor én a chips-szel jártam úgy,hogy óriási zacskó volt és kb félig sem volt töltve. Jó kell a levegőnek hely,de ennyi.
Csalnak már mindenhol,ez a csalás korszaka.
Persze nem tölthetjük evvel minden időnket,és az idegeskedés sem tesz jót,de azt gondolom reklamálni kell ha becsapnak. Na jó a tej esetében nehéz,de ha más árat ütnek be,ha romlott élelmiszert adnak el stb.
Nem szabad mindent szó nélkül hagyni!
Jó,hogy vannak gasztroblogok így minden mocsokság nem marad a fű alatt.:)

szepyke írta...

Réka, én megfogadtam, hogy felhajtok egy pontos mércét, és mostantól minden ilyesmit lemérek...Retteghetnek a gyártók!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...