2010. június 19., szombat

Eperfagylalt


A Kifőztük pdf újság 4. számában található ez a fagylalt. Mivel eperből készült, itt az ideje, hogy a blogon is megjelenjen, hiszen lassan "lemegy" az eperszezon. Amíg viszont van eper, készítsünk belőle mindenképpen fagylaltot (is), mert ez a csodaszép gyümölcs nagyon szereti, ha krémet, fagylaltot készítünk belőle, mi meg nagyon szeretjük jól megenni őkelmét... Természetesen aki olyan "magiszonnyal" rendelkezik, mint én, passzírozza át, ahogy én teszem szerencsétlennel...


Eperfagylalt

Hozzávalók:
  • 3 dl átpasszírozott eper (kb. 50 dkg eper)
  • 1 dl cukrozatlan sűrített tej
  • cukor ízlés szerint


Az átpasszírozott epret a sűrített tejjel elkeverjük. Ízlés szerint, illetve az eper édessége szerint adagoljuk hozzá a cukrot, amivel szintén jól elkeverjük. Ha nincs fagyigépünk, egy jól záródó edényben tegyük a mélyhűtőbe és kb. 30 percenként keverjük át. Ha géppel készítjük el, a kikevert alapot tegyük fél órára a mélyhűtőbe, majd öntsük a már elindított, lapátját forgató gépbe. Ebből az adagból kb. 5-7 gombócnyi lesz.





Eperfagylaltot számtalan módon készíthetünk. Remek darab található Egycsipetnél ITTMohánál egy semifreddo változat lapul ITT, Yasmine blogján szintén egy másik verzió ITT nah, és Csibénél ITT, egy gyönyörűség.

6 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Épp ma jártam eperföldön :) Most épp sárgadinnye fagyit majszolunk, de sort kerítünk az epresre is, mindenképp :)

Csibe írta...

Szééép, és biztosan finom is. Sűrített tejjel még nem csináltam. Listára felvéve :)
...és milyen aranyos vagy, hogy megemlítettél :))

Mary írta...

Nagyon szép! Én másfajta eperfagyit készítettem de ez is guszta. 30 dkg lemixelve van a fagyasztóban és 6 üveg lekvár a polcon. Általában 5 kiló eperből 7-8 üveg lekvár van most annyi nedvesség főt ki belőle, hogy csak 6 üveg lett!

szepyke írta...

Mandy, kerestem nálad, mert linkelni akartalak, de csak a rebarbarásat találtam...

Csibe, még jó, hogy..:)))

Maryenne, jesszus, ennyire vízes az eper??? Más, kaptál meghívót???

Bianka írta...

A fagyi mster csakis isteni fagyit készíthet, ahogy ezt is ;))

Mary írta...

Szepyke igen kaptam válaszoltam Kiskuktának. Jövő hét utáni hetet írtam neki de lehet, hogy jövő héten összekapom magam !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...