2010. szeptember 23., csütörtök

Paprikakrém - kápia paprikából


Szinte minden asztal nélkülözhetetlen alkotóeleme a paprikakrém. Elkészítése roppant egyszerű, nem igényel se főzőtudományt, se különösebb hozzáértést. Készíthetünk belőle gasztroajándékot is, egy szép csatos üvegbe adagolva remek ajándék lesz mindkettőből!



PAPRIKAKRÉM



Hozzávalók
  • 1 kg kápia, vagy paradicsompaprika
  • 15-20 dkg só
opcionálisan: 
  • csilipaprika, vagy bármilyen csípős paprika az "erős" verzióhoz


A paprikát megmossuk. A paprikák csumáját eltávolítjuk, de a magházát meghagyjuk.
A sót hozzáadjuk, majd leturmixoljuk, vagy késes aprítóban aprítjuk. (Ízlésünknek megfelelő krémességűre aprítsuk!)
Kimosott üvegekbe adagoljuk, és a hűtőben tároljuk. 

Tartósításként a só tökéletesen tartósítja, de nedves dunsztolással is tartósíthatjuk.

Ha csípősre szeretnénk, ízlésünknek megfelelő csípős paprikát is adhatunk hozzá, vagy készülhet csak csípős paprikából is.

Kiváltja az édes, és a csípős, boltban kapható paprikakrémet. Nagy előnye, hogy semmilyen tartósítószert nem tartalmaz! Készülhet zöld és piros paprikát keverve is, bár a piros színe valami gyönyörűséges. 


Ez a recept a Kifőztük magazin 7-es számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról...

Tessék menni, letölteni, mert hamarosan itt a 8-as szám is!

6 megjegyzés:

Ami írta...

Ez aztán guszta! Imádom az ilyesmit! :)

Bianka írta...

Nem szoktam enni, de ajándéknak egy újabb remek ötlet. Nagyon szép a színe

Mary írta...

Jól néz ki ! Ajándék ötletnek is tuti! :)

Névtelen írta...

Nahát! Édesanyám is így szokta csinálni! Nagyon jó a pörköltekhez!

Nelli írta...

Régen a nagymamám készített ilyent.

szepyke írta...

Ami, olyan szééééép piros:)


Bianka, igen, gyönyörű, és ajándékba is pazar, kis masnival az üvegen!:)

Maryenne, igen, az, próbáld ki!:)

PocakPanna bizotny!:) Új képed van?:)

Nelli, régen okosabbak voltak az asszonyok, mint most, mindent maguknak készítettek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...