2010. szeptember 5., vasárnap

Balaton...


Tudom, elfogult vagyok a "nagy vízzel" kapcsolatban. Lehet. Ez valami olyan, amit nehéz szavakba önteni. Szerelem ez a javából. Egyoldalú lenne? Nem hiszem. A Balaton mindig megerősít benne, hogy szeret engem. Belemagyarázom? Lehet. Bár...

Ha elmesélem, hogy borús időben érkeztünk, majd ahogy a Világosnál, vagy Aligánál található "kilátóhoz" értünk, megnyílt az ég, és egy napsugár bevilágította a viz egy részét, szerintem nem kell magyaráznom a dolgot. Gyönyörű látvány volt. Szeret engem a Balaton. A hírtelen jött őszbe még becsempészte nekem a napot, a nyarat, meglebegtette az emlékeket, a gumimatracozást, a hattyúkkal úszást, a csendet és a nyugalmat. 

Erőt kell vennem magamon, hogy a kocsiból kipakoljam a gumimatracot, hogy eltegyem pihenni a polifoamokat, a pokrócot. Hogy egy időre aludni küldjem a strandtörölközőket, a strandtáskát. Még bíztam benne, hogy nem kell, hogy lesz még nyár idén, de egyre jobban azt érzem, ha lesz is nyár, a víz már hideg lesz, így a gumimatracozásnak csak az emlékeiből élhetek ez elkövetkező 9-10 hónapban. 

Persze, megyek még a Balatonra, hogy lássam a vizet, nem szakadok el tőle ilyen hosszú időre.   Jövök még, hogy lássam, az őszi napsütésben, télen, ha leesik a hó, ha befagy a víz. (ITT és ITT). Ez a víz mindig gyönyörű. 

Ugye, hogy nem egyoldalú ez a szerelem? Még, ha a nap nem is süt, ha nem is lehet úszni a hattyúkkal, lehet csak ülni a partján és nézni a vizet, hallgatni a csendet.

Pazar dolog. Ha arra jársz, próbáld ki, nem fogsz csalódni!



8 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Szívemből szóltál, én is nagyon szeretem a Balatont. És köszönöm a nyári ajánlókat is, a Badacsonyt pl. ennek hatására jártuk be idén :)
Ja, tegnap meg elkészült a kókuszfagyid is igazi kókuszból (tényleg meg lehet törni a videós módszerrel), bár nem bírtam ki, és még némi étcsokit tettem hozzá :)

CsacskaMacska írta...

Hasonlóan érzek a Balaton iránt én is! Bárcsak reggelente a tó mellett ébredhetnénk...Az 5 éves tervben benne van nálunk. Hiába, szerelem ez:-)

szepyke írta...

Zsuzsanna, tényleg voltatok Badacsonyban?:) És milyen volt, mesélj!!!!
Kókuszfagyi.. yes! És csokival? Hát, tudsz élni!:)))))))


CsacskaMacska, én eldöntöttem, hogy ha nyugdíjas leszek, leköltözöm a Balatonhoz. Akkor már elég lesz programnak, ha kiülök a víz szélére, és csak úgy nézem, bámulom a nagy zöld vizet. Istenem, ahogy írod, arra ébredni, hogy ott van a az utca végében... megdobogtatja a szívem, de nagyon!:) Tényleg szerelem!:)

Praliné Zsuzsi írta...

Igen tényleg voltunk :) Egészen kicsi korom óta Révfülöpre járunk nyaralni, de valahogy eddig Badacsony kimaradt. Most beiktattunk egy kirándulós napot oda is. Elmentünk a Kisfaludy-kilátóhoz, illetve több túraútvonalat is bejártunk. Aztán az Imre pincénél pihentünk egy jót némi olaszrizling és zsíros kenyér társaságában :) Ja, és nagyon tetszett még a balatonfüredi borhetek programja, ott kétszer is voltunk kóstolgatni!

Bianka írta...

Gyönyörű és igaz, bár hozzánk nem olyan kegyes, mert mindig hideg van :)))

Névtelen írta...

Ó de rég voltam már a Balcsin :(((((
Én Füreden jártam sokat, imádtam^^

Csibe írta...

Nekem már most is elég ha ülök a parton, és csak nézem :) sokáig...szeretem.

szepyke írta...

Zsuzsanna, juhéj, az Imre pincészetben a legjobb a bor! Ezt másik borozók mondták!:)

Bianka, többször kell menni, akár minden hétvégén!:)

Araniel, most is imádnád!:))

Csibe, én is szeretem!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...