Halál egyszerű, és elképesztően finom étel.
Hívják Mátrai borzasnak, és simán Borzasnak is.
Lustaságból a körete mirelit sültkrumpli volt, hát igen, kicsit sok a dolog, kevés az idő, ilyenkor jól jön egy kis krumplipucolás nélküli sültkrumpli, aminek nagy előnye, hogy a sütőben sül, így nekünk csak a hússal van dolgunk.
Borzas
Hozzávalók:
- hús, jelen esetben pulykamell, kb 40 dkg (négy normál szelet)
- 25-30 dkg krumpli
- 1 tojás
- liszt
- olaj
- tejföl
- reszelt sajt
- só
- bors
A krumplit lereszeljük, és állni hagyjuk. Közben a húst kicsit megcsapkodjuk, sózzuk, borsozzuk. A krumplit kinyomkodjuk, a tojással, és egy-két evőkanál liszttel összekeverjük. A húst a krumplis masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
Készen vagyunk.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk, esetleg tejföllel meglocsolhatjuk, amibe fokhagymát reszeltünk.
Olyan az íze, mintha krumplislángost ennénk, és ha a tejföl fokhagymás a tetején, hát, pazar egy étel!
Ropogós a bundája, a sajt ráolvad a tetejére... Imádom!
A sültkrumplival kapcsolatban... Nekem mindig van ilyen a mélyhűtőben. Remek akciók keretében lehet megvásárolni, néha még a nyers krumpli áránál nem is sokkal drágább... A Lidl-en kapható egy olyan változat, ami olyan vékonyra van szelve, mint az a bizonyos Mc Donald's-os, és sütőben megsütve (olajszag nélkül) egy kis fokhagymás tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva egy gyors éhségcsökkentő étel lehet.
7 megjegyzés:
nyami nyami nyami
DE régen csináltam! pedig nagyon szeretjük. Nem szoktunk (eddig) sajtot tenni a tetejére:)
Hmmm.
Jöhet két szelet, ma még nem ettem semmit:)))
Én sem ettem-receptet vittem-köszi!!!
4 szelet? Ennyit együltő helyemben... :D
És sok-sok tejföl, sok-sok sajt...
Még nem ettem borzast :) biztosan finom....ha tojás helyett kefirt használunk, máris kész a prószás husi :)
Mandy, de még milyen nyami!:)
Kata, én is imádom, és tejfölt is tegyél rá, egy az egyben, mintha lángost ennél!:)
DebiGabi, még ma sem? Most kérsz?:))
Trinity, helyes, tessék elkészíteni!:)
Egycsipet, látom tudod mi a dörgés...:))
Csibe, nah, olyat meg én nem ettem...:)
Megjegyzés küldése