Nem, nem. Nem négy különböző marha van ebben az ételben... Csak négy "marhás" jellemzője van.
Mégpedig:
- marhajó
- marha lassan készül el
- marhára nem lehet abbahagyni...
- mi is volt a negyedik??? Jah! Marhahúsból készült.
A napokban készült egy kis Gulyásleves ITT
Akkor írtam, hogy bőven készítsünk belőle, azaz a húsból és a hagymából, majd vegyünk ki egy adagot és tegyük félre, a többit pedig főzzük meg levesnek.
És akkor innen folytatom, de azért leírom, hogy mi is kell ehhez az ételhez:
- 50 dkg marhahús (jelen esetben marhalábszár)
- 2-3 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír, vagy olaj
- 15 dkg ecetes gyöngyhagyma (kicsi üveg, kb 2-3 decis)
- 2-3 db sárgarépa
- 3-4 evőkanál ketchup, vagy paradicsompüré
- só
- bors
- tálaláshoz esetleg tészta, vagy egy nagy szelet kenyér
A hagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A húst megmossuk, kb 2 x 2 centis kockákra daraboljuk. Egy arra alkalmas edényben a zsírt, vagy olajat melegítjük, jöhet rá a hagyma, amit üvegesre párolunk. Jöhet rá a felkockázott hús. A húst fehéredésig pirítjuk, majd víz hozzáadása mellett fedő alatt puhára főzzük. Ha készen van, szép barna szaftja lesz! Kb egy óra főzés után jöhet mellé a pucolt, darabolt sárgarépa, és a lecsöpögtetett gyöngyhagyma, majd ezekkel együtt készre, puhára főzöm. Sózom, borsozom, és hozzá keverem a ketchupot. Jól elkeverem, összeforralom.
Készen vagyunk.
Tálalni kifőtt tésztával, vagy egy nagy szelet friss kenyérrel tálalom.
Én egy kevés chilis olajjal is nyakon öntöttem, az az a piros olaj rajta.
Írtam a Gulyáslevesnél, hogy az előkészületeknél több hússal kezdjünk, mint amennyi a leveshez kell majd. Én úgy csináltam, hogy a leveshez a pirospaprikát csak akkor kevertem hozzá a húshoz, amikor már félig megpuhult a hús, és kiszedtem belőle azt az adagot, amiből ez az étel lett. Így egy munkával két ételt készítünk, annyi csak a dolgunk, hogy amikor szétszedtük, a leveshez jön a pirospaprika, ami tökéletesen ki fogja engedni a színét még így is, illetve a leveszöldség és a víz, ehhez pedig a felsorolt hozzávalók.
Finom, édes, és savanyú, olyan illata és íze van, hogy abbahagyhatatlan. Egyszerűen addig eszi az ember, amíg a tányérjában, vagy a lábasban még talál...
Egy kis friss kenyérrel kitunkolni a szaftját... Nah, igen... Élni tudni kell!
Még mindig jön majd egy verzió, hogy mi is lehet ebből az alapból... Hamarosan ...
28 megjegyzés:
Hú ezt ki fogom próbálni, imádom a raguféléket, magamtól eszembe nem jutott volna ecetes hagymát beletenni.
Szepyke,
irtó jól néz ki a "négy marhád"!!!
Madison, iszonyat finom. Komolyan. Még hidegen sem lehet neki nemet mondani...:)
Thrini, ugye?:)) Köszönöm!:)
"Egy kis friss kenyérrel kitunkolni a szaftját"
na ennél a mondatnál lettem ennek az ételnek a rajongója, bár még nem kóstoltam.
küldjél nekem belőle ebédre! egy körülre ideér? :)
Christaylor, mindjárt csöngetnek!:)))))
Hu, és micsoda kék szemed lett, amióta nem láttalak!:))))
Köszönjük a recit,írtó jól néz ki, ezt holnap ki is fogom próbálni igaz nem marhahúsból azt nem szeretjük,nehéz nekünk.De a hagyma,hát ezt nem is gondoltam volna. Biztosan isteni.
Huh, még nem ettem ma.. ez most ütött rendesen! Fantasztikusan néz ki!!
Nagyon bejön...guszta a tálalás is!!!
Megyek és viszem a friss kenyeret hozzá! Ugye van még???
Tunkolnék én is! Van még miből?
Ó, hogy szeretem az ilyet...Ablak nyitva....várom:)))
Tetszik :) Tetszene...
Szepy, ez nagyon hasonlít a boeuf bourguignon-ra. Az is marhajó!! Ez is szuper lehet!! Imádom az ilyen husikat!!!
Hát ez a sok "marhaság" nagyon jó :)
Nem hazudok de nyáltermelésem elérte a csúcspontot
Jöhetek tunkolni,maradt?
Biztos belakoztad,azért csillog,ugye?:-))
Ninca80, szerintem nagyon jó kis kaja lett!:)
Puszedli, szívesen adnék, de már sajnos... Viszont van egy kis kókuszos pudingom, abból esetleg?:)
Andi, köszönöm, kedves vagy!:)
Moha, nem, már nincs. Ma már nem ő volt a kaja, de a kenyeret azért hozhatod!:))
Egycsipet, Tündér, sajnos ebből már nincs, de egy kis kókuszpuding még van, azt kértek? Kis csokoládéval, na?:)
Mandy, szerintem is bírnád!:))
Trinity, megnéztem, de abban nincs ecetes hagyma, vagy igen? És bevallom, még nem hallottam róla..:)) Pirulós szepy smiley..:D
B., azt nem csodálom! Marha jó kis kaja ez!:))
Andi, nem, nem lakkoztam be, saját magától csillog, csoda, hogy nem párás a kép, mert akkor készült a fotó, amikor elkészült... :)
Na ez az a fajta étel, amit soha, semmilyen körülmények között sem utasítanék vissza. Imádom!
Mit is mondjak? MARHA JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ. Mi ma ettünk gulyás levest, kár hogy előbb nem láttam. Marhára megtetszett ez a sok marhaság, szepyke:)))
Kata, mindenképpen ajánlom, nagyon eltalált kombináció, pedig nincs benne semmi extra fűszer, só, bors, és aztán minden dolgozik magától!:)
Viki, tényleg marha jóóóóó!:)))
Ma megfőztem, és valami állat fini lett! Kicsit még tettem bele eztazt a saját szájízem szerint, de hát igy megy ez minden háztartásban ugye:-)
Köszi az ötletet!
Madison, naná, hogy így!:)))
Örülök, hogy ízlett!:)))
Szerintem is remek étel lett!:)
Most csinálom sokadszor ezt a kaját, de a biztonság kedvéért újra visszanéztem a receptért:-)
Már fenem rá a fogam:)
Én meg most estem haza és ahogy megláttam ezt a kommentet... ááááá, megyek hozzád vacsorázni!:))))))
Ezt nem lehet megunni!
Még mindig nem? :)))))
Denemám! Most is ez készül, hihi:)
Már többször elkészítettem,nagyon finom!A család kedvence!
Ennek igazán örülök :)
Megjegyzés küldése