2010. szeptember 24., péntek

Fogd rá a nyuszira! Édes csokoládészirup készítése házilag


Sok gyerek és felnőtt kedvence a flakonban kapható csokoládészirup. Ezt a szirupot elkészíthetjük otthon is. Ezzel a sziruppal díszíthetünk édességet, csorgathatjuk üvegpohár falára desszertünk ízesítésére, és kitűnő fagylalt tetejére is. Csorgathatjuk palacsintára, tejberizsre, tejbegrízre. Ez a recept a Kifőztük 7. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, természetesen, mint minden eddigi szám, ingyenesen... És lassan itt a 8-as szám...
 


ÉDES CSOKOLÁDÉSZIRUP

Hozzávalók 
  • 10 dkg étcsokoládé 
  • 10 dkg barna cukor/nádcukor
  • 1/2 dl víz (palackozott ásványvíz)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1-2 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál vaníliakivonat


A hozzávalókat vízgőz felett lassan melegítjük. Melegedés közben néha megkavarjuk, majd 10-15 perc alatt sűrű masszát főzünk belőle. Ha hígabbra szeretnénk, kevesebb ideig főzzük. Tisztára mosott, széles szájú üvegbe szedjük, és felhasználásig a hűtőben tároljuk. Szinte teljesen visszadermed, így használat előtt tartsuk meleg víz alá, vagy a fedő eltávolítása után pár másodperce tegyük a mikróba. 


12 megjegyzés:

Ami írta...

Férjem oda van az ilyesmikért, no nem mintha én neeeeeem...
Meglepem ezzel! :)

Lilla írta...

hmmmmmmm...... bár most azt hiszem pont van itthon a nyuszisból, de ha elfogyott kipróbálom ezt!

szepyke írta...

Ami, majd mesélj!:)))

Lilla, majd mesélj!:)

szindi írta...

Az én szirupom,még ennél is egyszerűbb:nyuszis kakaópor,kevés víz,ezt pár másodperc alatt a mikróban összerottyantani és kész is:)sűrűsége a víztől függ,nagyon kevés kell bele.
azért kipróbálom ezt is,ha több időm lesz rá!:)
köszike a receptet:)

Csibe írta...

Csokiiiii! Édeees csokiiii!
Kell nekem!

szepyke írta...

Szindi, ez is jól hangzik!:)

Csibe, gyere, csokizzunk egyet!:)

Lilla írta...

megcsináltam, nagyon jó lett :-) én eggyel több kanálnyi kakaót raktam, mert kakaó-megszállott vagyok :-)))

szepyke írta...

Lilla és mire öntöd? Mesélj, ne kímélj... palacsintára? goffrira? jaj... ennem kell egy kis csokit..:)
Örülök, hogy ízlett és, hogy jó lett!:)

Lilla írta...

epres palacsintába nagyrészt, még van belőle kicsi, ahogy én ismerem magunkat, az epres-csokiszószos gofriként fogja végezni. jah és megvan ám az all-time legjobb gofri recept, próbáld ki a blogomról a csokidarabos gofrit, pakolj rá friss epret és csurgasd meg csokiszósszal. az sem baj, ha nincs csokidarab a tésztában, a lényeg úgyis az elképesztően jó állagú kefires tészta. akkor jó, ha kívül ropog, belül puha.

szepyke írta...

Linket kérek!:))
Én az élesztős tésztásra esküszöm... az még másnap is ehető, és a hűtőben szépen nyugodtan várakozik..a sorsára...:)))

Lilla írta...

http://lillafoz.blogspot.com/2011/03/gofri-viicsokidarabos-gofri.html
másnap is oké, de persze frissen a legjobb, a tészta sütés nélkül szerintem simán elvan, max sütés előtt az előző napi tésztába kell keverni még egy kis szódabikarbónát/sütőport (mert ha jól tudom csökken a hatásossága az állástól)

szepyke írta...

Megnéztem a posztodat... jááááááj, de jóóóóól néz ki... kész vagyok..:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...