2010. december 13., hétfő

Személyre szabott illatgyertya


Illatosított gyertyát ajándékba is adhatunk és hogy ne kelljen túl sokat költeni a csomagolásra, vegyünk szép formájú befőttes üveget, abba szórjunk egész kávészemeket, majd tegyük bele a mondjuk, vanília illatú gyertyát, csavarjuk rá a kupakot és már át is adhatjuk. (Az üveget egyébként nem kell direkt erre a célra vásárolni, elég, ha amikor veszünk egy kisebb mustárt, vagy csokikrémet, az üveg szépségére is figyelünk a termék minősége mellett. Nekem így idén 23 db tormás üvegem gyűlt össze... )A gyertya magában illatozik, a kávé meg tökéletes arra, hogy kitöltse az üveget. Ha kisebb gyertyákat veszünk, egy fél kilós kávét akár 5-8 ilyen ajándéknak elhasználhatjuk. Előnye, hogy amikor már nem használják, csak rá kell csavarni a kupakot és eltenni a fiókba, vagy ha a gyertya elégett, kicserélni egy másikra. Ugyanígy dekorköveket is szórhatunk a gyertya mellé. Ha a gyertya szétfolyik, az üvegbe fog, a kávé és a nagyobb darabos kőből egyszerűen kiszedhető. 

Ha kicsi az üveg, elég bele egy teamécses, ami meg elpárolog, nem folyik bele a kávé közötti résekbe, így ahogy elégett, azonnal cserélhető.

Fontos, hogy jó minőségű, valóban illatos gyertyát tegyünk az üvegbe, bár, aki nem szereti az illatosított gyertyákat, annak is kedves figyelmesség egy személyre szabott gyertya.

A kávészemeket megfesthetjük bármilyen színre, piros, fehér, ezüst, attól függően, hogy az ajándékozott mit szeret, milyen a lakása berendezése.

Sötétben a gyertya nagyon szép fényt ad, ahogy a kávészemeken megtörik a fény, és bevilágítja az asztalt maga körül. Illata túl sok nem lesz a kávénak, ezt ne várjuk. Mivel a gyertya tűzveszélyt is jelenthet, arra figyeljünk, hogy nem, vagy nehezen éghető valamivel töltsük ki a gyertya körül az üveget. Papírt, száraz, szárított virágot, termést ne tegyünk bele! Tapasztalatból tudom, hogy a szárított virág fél méteres lánggal is tud égni!!!



A kék-piros hiperben nagyon jó illatgyertyákat lehet vásárolni, viszonylag potom áron. Mivel egészen sűrű, már zsírkrétás anyaguk van, sokáig égnek, és pazar illatot árasztanak. Ilyenkor karácsony környékén a bogyósgyümölcs, a fahéj és a vanília illatú gyertyák jobban fogynak, de több féle nagyságban kaphatóak, valamit biztos találunk a polcokon.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...