2009. május 5., kedd

Mi legyen a tavalyi meggyel? II. rész Panna Cotta

Tehát, van egy kis édes, fűszeres meggyszószom. Akkor mi legyen? Legyen Panna cotta. Keresgéltem a neten, és gondoltam, mivel ez egy teljesen egyszerű édesség, kipróbálok egymás után egy pár receptet. Ez a xxxxxx oldalról van. Kipróbáltam, és keresgélek tovább. Mert ez gumi lett. Illetve az a fajta puding, ami úgy megáll, ha a pohárból kiborítod, hogy még a szakácskönyveket is megtartja a tetején. Tehát ugyan, finom, de nem az igazi. Az igazi ennél sokkal krémesebb. Még a héten kipróbálok egy másikat, ezért ennek most nem írom le a receptjét. Mert ez nem az igazi... (Ha valaki mégis szeretné, látogasson el az oldalra megnézni azt.)
Szolgálati közlemény! Mivel a recept egy általam és sokak által kedvelt oldalról lett lementve, kipróbálva, és mivel ezen oldalról üzenet érkezett felém, miszerint valószínűleg nem megfelelően mértem ki a hozzávalókat, ezért megismétlem az elkészítését, és addig levettem a recept származására mutató linket. Ha én mértem valamit rosszul, és ha hibát követtem el a recept elkészítésekor, mindenképpen orvosolni fogom! A minimum, hogy elnézést fogok kérni! Addig kis türelmet kérek, és maradok tisztelettel! szepy
Egyébként, a pohár alján a barnacukros-fahéjas meggyszósz van, amit egy kicsit felkavart a ráöntött, még folyékony tejpuding, és megint a meggyszósz. Nagyon szép lett, gondolom, ha akartam volna, nem lett volna ilyen márványos. A tetejére csak a teljes dermedés után tettem a meggyből, így nem merült el a krémben, hanem gyönyörű bordó színével remekül feldobja a desszertet!


.... Azóta sem ismételtem meg... Majd egy másik recepttel megcsinálom...:))

4 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Á, hát itt van :-)))

szepyke írta...

Itt, itt. De ez a gumicukor változat lett. Nem ettem még tintahalat, de ilyen lehet vanilíával és tejszínnel... Egyébként, ízre nem rossz, és ilyen formában is elfogyott, de még keresem a tökéletest...

Gábor írta...

Szervusztok! A desszert.eu cukrásza vagyok, Gábor. Valamit nagyon el kellett mérned, hogy gumi lett, mert 4 gramm zselatin, azaz kevesebb mint fél deka nem képes gumit csinálni fél liter folyadékból. Gyanítom 4 dekát tettél bele..., akkor a tortazselénél valamivel keményebb is állagot. Oda kell figyelni a receptre..., és akkor jó lesz.

Üdv!
Gábor

Gábor írta...

És ha elkészíted még egyszer, kérlek szépen majd javítsd ki a bejegyzésed, ne legyen leszólva a legjobb Panna Cotta recept, amit valaha kóstoltam! :-) Köszi! ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...