2009. május 26., kedd

Shoppingoljunk!


Van az úgy, hogy az ember lánya arra ébred, ma shoppingolnom kell. És van, hogy ilyenkor a nagyobb vadakra indulunk rá, mint táska, cipő, ruha, de van, hogy simán csak a vegyünk valamit érzés kerít hatalmába és el kell rohannunk a Nagyvásárcsarnokba az Ázsia boltba. Mindig megfogadom, hogy ebbe az előbb említett helyre csak Hajnival megyek, mert akkor 10 perc alatt végzek, és nem veszek szinte semmit. Mert amikor már hét perce nézegetem az olajakat, érkezik felőle egy pillantás, amiből tudom, nah, most volt elég, menjünk! De tegnap nem Hajnival mentem, hanem Szilvivel. Egy hibát követtünk csak el, hogy rossz napot választottunk, mert hétfőn 17-kor zár a csarnok, vele együtt az Ázsia bolt is. Szilvi teljesen partner volt a vásárlásban. Simán tudtam az olajak előtt 20 percet állni és bambulni, és amikor egyszer-egyszer, (vagy többször-többször) felsóhajtottam, vagy látszólag magamban beszéltem, mindig megjegyezte a fűszerek előtt állva, nem hülye, velem van! (köszi!köszi!) Szeretem ezt a boltot. Baromi drága, de olyan dolgokat tart, hogy meg kell hajoljak előttük. Biztos kapnék máshol is ilyesmit, de ilyen kicsi helyen ennyi minden! Wow! Mondjuk, tényleg baromi drágák, de ha ide betérek, viszonylag ritkán nézem az árakat. Ez történt tegnap is... A képen látható mennyiség egy kisebb vagyon volt. És nem egész fél óra alatt szedtem össze! Mondhatnám, hogy szerencsém volt, hogy zárórakor elég agresszívan felhívták a figyelmünket, ennyi volt, ZÁRÓRA! Mi lett volna ha még maradhatunk? Nem vettem magokat, pedig akartam, de nem volt időm, már a marcipánoktól kitereltek minket a pénztárhoz. Muszáj leszek visszamenni. Illetve, mivel az árak szerintem egy kicsit borsosak, keresnem kellene egy másik helyet. Van aki összehasonlította már másik bolttal, és tudja, hogy hol költhetem a pénzem, ahol esetleg kicsivel olcsóbbak ezek a csecsebecsék???

8 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Nem látszik miket vettél. Én az Intersparban szoktam különlegességeket venni. Nincs összehasonlítási alapom, nem ismerem az Ázsia boltot. Ez csak egy kisváros. De "vagyonokat" nem szoktam költeni.

szepyke írta...

Lenmagolaj 1590,-
Kuszkusz 350,-
Barackmag olaj 1210,-
Csicseriborsó 400,-
rizstészta 400,-
zöldbors 320,-
rózsabors 500,-
chili karikák 410,-
fehérbors 220,-
füstízű sültkrumpli fűszer 290,-
garammasala 150,-
mandula aroma 185,-
ezeket a blokkról írtam, a súlyokat a zacskókról fogom megnézni. Még volt habfixáló és zseléfix, illetve egy sötétlila marcipánrúd.

Makka írta...

Sajnos az én tapasztalatom az, hogy ez az Ázsiabolt még mindig jobban megfizethető, mint pl. a Culinaris. Ha jót akarsz, oda sem szabadulsz be.
És az is sajnálatos, hogy nem nagyon van más ilyen üzlet, ahol olyan koncentrációban és felhozatalban van áru, mint ezekben. Gondolom, ezt jól ki is használják.
Az Ázsiaboltban az általuk csomagolt fűszerek – tudod, a nagy széles polcrendszeren:) – egészen elfogadható áron vannak, ugyanazokat a Culinarisban 30-40%-kal drágábban lehet megvenni, igaz, ott van füstölt őrölt paprika, ami az egyik gyengém, és vaníliapaszta, ami a másik. Ez utóbbi 5000,-Ft körül. Amitől leájultam, de karácsony előtt megvettem. Plusz mindenféle sók, füstölt, szürke, rózsaszín, Fleur de Sel stb. Jajjajjjaj!

szepyke írta...

A Culinaris marha drága, és úgy vettem észre, hogy nem nekünk csinálják, hanem az itt élő külföldieknek, akik hozzá vannak szokva valamihez, és azt csak ott tudják megvenni. (fagyik...) Az Ázsiában a fűszeres részleg előtt, ha lenne hely sátrat is lehetne nekem állítani, hogy három, négy napig időzhessek. Akkor tehát szerinted sincs olcsóbb beszerzési hely? Kár. Vanília paszta mire jó? Nekem csak kivonatom van (aranyárban) de az is brutál töménységű. Sóból meg jó nekem a himalája só is, bár a Culinaris is múzeumként él bennem. Ha Bécsben jársz, nézd meg a Julius Meinlt, az emeletes verziót, nah, oda beutalhatnának mondjuk hetekre, mert az aztán a kánaán...

Wise Lady írta...

Időnként irigylem a fővárosiakat. Bár nem is. Amiket leírtál, meg tudom venni nálunk is, az is igaz, hogy nincs ilyen "tömény" bolt, szóval hol ezt veszek, hol azt.
Másrészt pl. én gyümölcsöt nyáron nemigen szoktam venni, hanem vagy terem, vagy kapom (befőzési mennyiségben). Ezért meg a pestiek irigyeljenek engem :-)))

szepyke írta...

Hát, ezért én tényleg irigykedem. Hétfőn voltam a barátnőméknél a pilisben, és rögtön kierőszakoltam egy kis vágott rózsát! :-)

Makka írta...

Inkább csak at állítanám, hogy az Ázsibaoltban kapni rendes minőséget elfogadható áron, megint hangsúlyoznám, ez a fűszerekre igaz.
Ó, ne is mondd ezt a Bécset! Volt olyan időszak, amikor nagyon sűrűn jártam ki, minden alkalommal kiakasztottam a családot (pl. apámat, mert minden alkalommal majdnem minden utca más irányba volt egyirányú:-D), mert a Naschmarktra akartam menni. Mentem is.:) Ott van egy iszonyat jó kínai bolt is, kis pavilonban, ha a hátad mögött van a folyó, a jobb végén (remélem, jól emlékszem).
A vaníliapaszta ugyanarra jó, mint a kivonat, csak sokkal kevesebb is elég belőle, az üvegre az van ráírva, hogy 1 mk=1 vaníliarúd. Ha trüffelt csinál az ember, vigyázni kell minden ml plusz folyadékra, akkor hasznos. De szerintem mindig, mert olyan kiválóan tömény, hogy nincs párja.:)

Wise Lady, hidd el, az irigyed vagyok zöldség és gyümölcs terén. Én szeretném megvalósítani a háztól vásárlást, esteleg kapást:) – szerintem Érden is simán megoldható –, de ehhez nyúl vagyok, hogy kérdezősködjem, leszervezzek ilyesmit, a családom tagjai viszont egyedül hagynak ezzel a problémával, így azt eszik, amit valahogy beszerzek.:)) Márcsak azért is átérzem ezt a jóságot, mert amíg telkünk volt, addig nekem is onnan került ki nagyon sok dolog.

szepyke írta...

Akkor hajrá Bécs, és hajrá kiskertek! Én maximum fűvet tudnék szedni a ház körül, meg talán orgonát, és láttam tetves rózsát is... Meg a szomszédokat, akiket a másik bejegyzésben említett billoggal lehetne kergetni. De, itt kell megjegyeznem, hogy rendelkezem barátnőkkel, akiknek van kertesháza, így azért tudok időnként kunyerálni ezt-azt... Remélem ez így marad, és idén is kapok Ilditől például meggyet...
:-))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...