2009. május 23., szombat

Azért, mégis én győztem!


Viszonylag ritkán adom fel. Mondhatnám, hogy soha, de tudom, soha ne mondjam, hogy soha. Tehát, ritkán. A minap készítettem valamit, ami nem az lett, aminek lennie kellett volna. Nem nyugodtam bele, hogy feleslegesen dolgoztam, hogy megy a szemétbe x kiló eper, és cukor. Persze a munkáról és az energiáról (mint gáz, mert kb 4-5 órát ment a sütő, eddig úgy látszott feleslegesen...) már ne is beszéljek. A sikertelen művelet után a tepsit ott hagytam a konyhapulton, mert nem volt kedvem elkezdeni eltakarítani a végterméket. Ma reggel, amikor már éreztem, hogy nem maradhat örökre a pulton az edény, neki kell állnom kiszedni az eperdarabokat, kimosni a beleégett cukrot, stb, akkor jött az ötlet. Hát, nem kell kidobnom! Elteszem egy kis porcukorban! A cukor tartósítja, és átveszi az eper illatát, és milyen jó lesz ez süteménybe, vagy a nagymamámnak teába! Kiválogattam a nem szénné égett szemeket, és egy jól záródó tálba (khm.. tupper...) porcukrot tettem, majd rá az eperdarabkákat. Jól összeráztam. Én lepődtem meg a legjobban, hogy nem egy nagy ragacs lett belőle, a cukor egyenként bevonta a szemeket, olyanok lettek, mint a virágszirmok cukorral bevonva. Szóval, én nyertem! Nem ment kárba, lesz egy remek alkotóelem a konyhában, mehet bármibe, bármire, mert így is szép. Megint nem egy recept, megint nem a Narancsos kacsa maga, csak egy ötlet. És a képek...




7 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ügyes vagy!
De azért ne tárold sokáig, mégiscsak van még benne nedvesség. Kíváncsi vagyok a hasznosításra is.

szepyke írta...

Figyelem majd, mert ahogy engedi ki a nedvességet, úgy fogja felszívni a cukrot, vagy valami hasonló. Lehet, hogy megy a hűtőbe azért, biztos, ami biztos... Arra is gondoltam, hogy csinálok epret és ezt teszem bele plusz extraként feldarabolva... Ha megvan a megoldás, bejegyzem! :-)

Gelvia írta...

Na látod? Minden jó, ha a vége jó :)

Nagyon hasonlít a kandírozott ibolyámra. Majd mutizom :)

Ügyi vagy :) és leleményes!!! :)

Névtelen írta...

Gratulálok!
Eperturmixba, vanília v. madártej v. eperfagyiba is kiváló tuning lehet + gyümölgykenyérbe sütve (szénhidrátnap : ) is el tudnám képzelni.

szepyke írta...

Pusztag! Várom! Az ibolya olyan szép kis virág, láttam már olyan tortát, amin az volt cukrozottan, és nagyon szép volt rajta!

szepyke írta...

Gyümölcskenyérre én is gondoltam, mert azzal mindig bajban vagyok, hogy méregdrága aszaltakat vásároljak hozzá. Most legalább az egyik már megvan!

szepyke írta...

Mármint, nem epret csinálok, hanem eperből lekvárt. Azért remélem érthető volt. Meddig van eperszezon, ma láttam epret 490-ért. Lesz még olcsóbb, vagy ez a vége már??? Állítólag most hamar jött, és gyorsan megy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...