2009. május 12., kedd

Bulgur és társai - keményítő

Ma keményítős napunk van. Így mára kellett valami, ami finom, tápláló, és meg tudom enni ebédre, és vacsorára is. Mert a 90 napos szétválasztó diétában az is fontos, hogy ugyanazt kell enni vacsorára, amit előtte ebédre. Így nem terheljük feleslegesen a gyomrunkat. A mai ebéd a képeken látható. Semmi extra, olyan, mi van hozzá otthon dolog.
Tehát, így készült a mai "menű":

Kis olajon megpirítom az újhagymát, megy rá a felaprított gomba. Ezeket összepároljuk, míg a gomba össze nem esik. A bulgurt jelen esetben külön főztem meg. Kb úgy, mint a rizst, tehát átmosom, kis olajom megpirítom, aztán felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, és fedő alatt lassan puhára főzöm. A lassan, itt kb 15 percet jelentett. Amikor ezzel elkészültem, összeöntöttem a kettőt és jól összekevertem. Ment rá még egy kis pirospaprika, és egy kis kakukkfű, némi só és kicsit több bors. Tálalni a képen láthatóan tálaltam, megszórtam egy kis újhagyma felkarikázott szárával és meglocsoltam egy leheletnyi fűszeres olajjal, ami nálam annyit tesz, hogy hangyányi pirosaranyat összekeverek három hangyányi olajjal, és rálocsolom. Csipőset kedvelőknek Erős Pistával lehet ugyanezt kombinálni.


Megjegyzés: a bulgurnak önmagában semmilyen íze nincs, jól elbír mindent, amit hozzá keverünk, adunk. Persze, nem ész nélkül, de akár úgy is... :-)



6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia,
nem feltétlenül kell uazt enni, csak javallott. Nekem működött enélkül is (40 kilót adtam le a 2*90 nap alatt : )

szepyke írta...

Gratulálok!!! Mikor zártad a másodikat, és mennyire tartod azóta?

Névtelen írta...

Köszönöm : )
Húsvét előtt járt le a második etap, azóta újabb 5 kilót fogytam, igaz, azóta is szétválasztva eszem, vagyis húst krumplival nem. De simán belefér, h. szénhidrátféle az ebédem és fehérje a vacsorám. Plusz heti egy gyüminapot tartok, mert az jó volt nekem és 2 hetente egy víznapot is, mert így esik jól. Ja, és heti legalább ötször 45 percet futok.

szepyke írta...

Minden elismerésem a tiéd! Csak gratulálni tudok. És ha még mindig megy magától is, hát, wow!!! Irigykedek rendesen. Én még most nagyon az elején vagyok. Amikor 2004-ben megcsináltam, az első alatt kb 15 kilót fogytam. Nem volt szenvedés, sőt! Nem tartottam soha víznapot, mert azt nem bírtam volna, de anélkül is nagyon jó eredményt értem el. Gratulálok, és példaként tekintek rád! :-))

Névtelen írta...

Nekem sem volt szenvedés, gyakorlatilag a kínai kajáldából megoldottam az ebédeket a vacsit meg magam készítettem. Az első etapban én sem tartottam egyébként víznapot, a másodikban muszáj volt, mert már nem akartak úgy potyogni a kilók. Aztán a víznapok hatására megindult a folyamat.
Nem dicsekedni akartam, hanem csak "érzékeltetni", hogy ugyan be lehet tartani a szigorú előírást, de kisérletezz nyugodtan és figyeld, hogy reagál rá a szervezeted.
Kedves Szepyke, kitartást és finom 90 napos kajákat kívánok Neked : )

szepyke írta...

Nem dicsekvésnek vettem. Mivel nekem ez a harmadik, vagy negyedik szériám, pontosan tudom, hogy milyen akarat kell hozzá. És mivel ma szénhidrát van, jó napom van!!! Jöhenek az édességek! Persze, módjával! :-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...