2009. május 22., péntek

Meggybordó koccintás



A héten felfigyeltem egy csodaszép fényképre Mennyei Mignon oldalán. Csodaszép mélybordó valami egy pohárban, apró magokkal. A magok nem a kedvenceim, de nagyon érdekelt, hogy milyen is lehet ez a bizonyos recept. Ma gyümölcsnapom van, így gondoltam, itt az idő, megcsinálom, az eperrel történtek után kell valami, ami sikert hoz, ha ez nem is narancsos kacsa komolyságú recept, csak egy gyors finomság.



Hozzávalók:

  • 50 dkg mirelit meggy
  • 5 evőkanál méz
  • 5 evőkanálnyi szezámmag

És kell egy turmixgép, illetve egy serpenyő. A meggyet legalább egy fél órával előbb vegyük ki a mélyhűtőből, majd turmixoljuk le, jó alaposan. Mehet bele a méz (én nem tettem bele, mert a gyümölcsnapba nem fér bele). Ha kész, belekeverjük a serpenyőben megpirított szezámmagot. A serpenyőbe ne tegyünk olajat. Nekem nem ugráltak a szezámmagok, így nem kellett lefednem, de ha ugráltak volna, fedő alatt is megpirultak volna, mert túl sok idő nem kell nekik ehhez.

Az enyém méz nélkül kicsit savanyú, de nagyon érdekessé teszi a szezámmag.


Köszönöm a receptet!







7 megjegyzés:

Mignonok írta...

Egészségedre :-))

szepyke írta...

Köszönöm szépen! Ha majd nem a 90 naposban fogyasztom, megpróbálom mézzel, mert így anélkül nem kicsit savanyú, de még így is itatja magát, csak minden korty után megborzongok egy kicsit. Viszont ez a szezámmag, ez nagyon el van találva benne!

Névtelen írta...

Egy kis fruktózt nyugodtan tehettél volna bele : )

szepyke írta...

Már a szezámmag miatt is komoly lelkiismeretfurdalásom volt...

trinity írta...

Szépséges mélybordó lett....
A steviát nem próbáltad? A lányom azzal édesít, bár ő nem fogyókúra, hanem betegség miatt...Szerintem nem rossz, bár van, aki mellékízt érez-én nem. Ráadásul természetes édesítő, 0 kalória, semmi műanyag.

szepyke írta...

Még nem is hallottam róla. Megnézem mi az! Köszönöm, hogy szóltál róla!

szepyke írta...

Trinity! Melyik fajtát használja, csak hogy ne fussak bele valami gagyiba...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...